Šta je novo?

Usporenje ADSL interneta

luka-d

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Dakle da li ste primetili da vam vas ADSL radi losije u poslednje vreme ne vezano za rutere i modeme.
Zato sto sam primetio da sam od skoro pise da smo prikaceni na xdsl.isp.telekom.yu
A ranije je bilo adsl.sezampro.yu tada je islo odlicno kao i kada je pisalo adsl.beotel.net
Ali sa ovim novim ide sve sporije pa bih sve ADSL korisnike zamolio da je odazovu na ovu temi i provere u System Log-u Service-Name.

Hvala svima.

ja sam mislio da se tripujem oko toga, ali i ja kontam da mi net malo loshije radi od nedavno...shta znam, ajde dload mi ide normalno ali nekako otvaranje stranica malo sporije radi a pogotovu kao da ima veci delay kada kliknem na neki link pa dok se on ne skonta pa krene da ga otvara....

ja sam mislio da se tripujem oko toga, ali i ja kontam da mi net malo loshije radi od nedavno...shta znam, ajde dload mi ide normalno ali nekako otvaranje stranica malo sporije radi a pogotovu kao da ima veci delay kada kliknem na neki link pa dok se on ne skonta pa krene da ga otvara....

A koji ti pise Service-name u System Log-u.

Ne znam na šta misliš sa tim "service-name" i "system log", ali ADSL radi osetno gore. Pingovi su skočili za desetak, brzina odziva je značajno porasla, jedino je brzina ostala ista, ali sve to nešto aljkavo, tromo i nestabilno. Oseća se.

Pogledaj sliku pa proveri kod sebe service name.

Prilozi

• korak 1.jpg
    korak 1.jpg
    43.8 KB · Pregleda: 231
  • korak 2.jpg
    korak 2.jpg
    58.4 KB · Pregleda: 211
Slike su ti mutne (verovatno namerno) i ništa se ne vidi. Ali ako ti je to CP od rutera, onda moraš da pretpostaviš da nemaju svi isti uređaj... U svakom slučaju, meni je service provider i dalje ono što bi trebalo da bude.

Telekom ovih dana izgleda intenzivno radi na postavljanju svoje nove opreme. Verovatno ste primetili da ADSL, kao i Dial-Up (pogotovo SMIN) nije funkcionisao, ili je radio jako lose u par navrata prethodne nedelje (izmedju 00-06AM). Nadajmo se da ce se situacija popraviti kada radovi konacno budu zavrseni.

@ luka-d....stvarno slike su ti ko da sam stavio cvikere od babe,lol....
btw, gde mogu da pogledam to shto ti trazish,s obzirom da ne koristim ruter kao ti vec adsl modem...

freeman je napisao(la):
Verovatno ste primetili da ADSL nije funkcionisao, ili je radio jako lose u par navrata prethodne nedelje (izmedju 00-06AM).

Misliš, kao upravo sada? :)

Slike su ti mutne (verovatno namerno) i ništa se ne vidi. Ali ako ti je to CP od rutera, onda moraš da pretpostaviš da nemaju svi isti uređaj... U svakom slučaju, meni je service provider i dalje ono što bi trebalo da bude.

Da slike jesu namerno mutne ali mesto gde treba da se klikne nije tako da na prvoj slici prvo reba da se klikne system log a zati ceo system log sejvovati kao tekst pa onda iz tog teksta pogledati kao na slici dva sta pise koji je service name tj. na kojoj ste mrezi.

Za modem neznam da li to moze, ali za rutere sigurno moze svaki ruter mora da ima dugme u podesavanjima SYSETM LOG pa tu procitate koji je SERVICE-NAME.

Takodje bih zamolio sve korisnike ADSL interneta da navedu sa koje su centralo i kod kog provajdera ako imaju usporen pristup internetu.

Moj provajder je Sezampro a centrala krnjaca-kotez.

Poslednja izmena:
Takodje SezamPro. Zemun.

AC name: brastkc
ServiceName: xdsl.isp.telekom.yu

Sve radi normalno kao i do sada.

Takodje SezamPro. Zemun.

AC name: brastkc
ServiceName: xdsl.isp.telekom.yu

Sve radi normalno kao i do sada.

Koji ruter imas ako je CONEXANT da li ti on funkcionise kako treba ili pravi neke probleme tj. da li se zagusljuje pri radu sa dve i vise stvari na netu.

PPP1 PPPoE PADS Received, Service-Name:xdsl.isp.telekom.yu AC-Name:brasnbg

ok izlgeda da nekima (vecini, svima??) sada pishe isp.telekom.yu bla bla....shta onda ovo treba da predstavlja u odnosu na prethodno stanje?

ok izlgeda da nekima (vecini, svima??) sada pishe isp.telekom.yu bla bla....shta onda ovo treba da predstavlja u odnosu na prethodno stanje?

To treba da predstavlja koliko je telekom losiji u odnasu na sve druge i da ce lose raditi sve dok ne predju na nekoga drugoga.

Kod mene je ponovo sve kako je i bilio. Izgleda da je to usporenje bilo samo trenutno.

Nis, Sezam 256K , sa 26.6 - 28 pao na 22-26. i tako vec par nedelja...Primetno nestabilnije radi... Koristim njihov ruter...

Danas sam ponovo pratio brzinu, Windows Update i DL sa Sezamovog FTP servera. CFos je u između 28,5 i 29,1. Manje-više sve OK

PTT 256/64 katastrofa, download osciliora izmedju 2 i 23 kb/s

Net losije radi

Meni je internet usporio od kako su poceli sa uvodjenjem paketa IPTV+ADSL jednako losiji NET. Nisu trebali da prave uopste takav paket s obzirom da nemaju takve mogucnosti. Nego i sad ovaj preplaceni NET od 1 MB/S dobija nove razloge zasto ne bi trebao da kosta koliko kosta vec da prestanu da nas deru ili da barem dobijemo neke vece brzine, a ne da nas deru kao nikoga, vec smo dovoljno bedni. Privatizujte ga vec jednom mozda ce taj sledeci vlasnik imati malo savesti i trunku duse i razumevanja prema srpskom jadnom dinaru. I ne *****jte da su te cene opravdane iz raznih razloga, nego nasoj drzavi odnosno nasim voljenim lopovima politicarima nikad dosta. Ni kosku da nam bace!

Meni je internet usporio od kako su poceli sa uvodjenjem paketa IPTV+ADSL jednako losiji NET. Nisu trebali da prave uopste takav paket s obzirom da nemaju takve mogucnosti. Nego i sad ovaj preplaceni NET od 1 MB/S dobija nove razloge zasto ne bi trebao da kosta koliko kosta vec da prestanu da nas deru ili da barem dobijemo neke vece brzine, a ne da nas deru kao nikoga, vec smo dovoljno bedni. Privatizujte ga vec jednom mozda ce taj sledeci vlasnik imati malo savesti i trunku duse i razumevanja prema srpskom jadnom dinaru. I ne *****jte da su te cene opravdane iz raznih razloga, nego nasoj drzavi odnosno nasim voljenim lopovima politicarima nikad dosta. Ni kosku da nam bace!

decko jel ti cujes sebe? ako ne onda lepo ponovo procitaj svoj post!

evo samo cemo uzeti primer mobilnu mrezu, dok su bili samo telekom i telenor svi su vip cekali ko ozebo sunce jer znaju sta je vip sve uradio u hrvatskoj i ostalim zemljama onda isto tako i telenor je poznat u svim ostalim zemljama. i zasto nam onda nije kao njima ostalima u svetu nego nam je isto kao i pre dolaska treceg opreatora.

nego video vip da ovde moze da se namlati para, pa sto bi onda on davao nesto jeftinije i davao bolje telefone za jedan dinar nego napravio skoro indeticne tarife i pakete kao kod druga dva operatera.

tako bi bilo isto i kada bi neko odkupio telekom jer sto bi ulagao vise para u nesto sto iovako radi kako radi. za misljenja korisnika ga zabole cosak jer dogod nesto donosi korist i vidi da je stanje u drzavi takvo kakavo jeste a u nasoj drzavi je opste rasulo. verujem da nam nebi bilo nista bolje nego bi samo moglo da bude jos gore.

nama moze da bude jedino bolje da na nase trziste udju jos minimalno dva telekoma koja bi pruzala fiksnu, mobinu, kablovski mrezu. e jedino tada bi mogi da ocekujemo nesto bolje u drzavi, jer da bi se novi operator probio moro bi da da vece brzine (minimalno 4 mb), bolju fiksnu uslugu, mobilnu mrezu da poboljsa i uvede kablovsku (digitalne kanale i hd) i to sve da u jednom paketu za dosta nizu cenu od trenutno najskupljeg telekomovog paketa! e tek tada mzoemo ocekivati neko poboljsanje jer onda telekom ima konkurenciju i onda on mora da se pokaze na delu i da jos bolje uslove da bi zadrzao korisnike i tu onda pocinje borba za kranjeg korisnika!

Poslednja izmena:
Tema praistorijska. A i ti Smallville nasao si sa kim ces da se raspravljas. Sa likom koji je juce registrovan na forumu i ovo mu je prvi post. Ajde bre ...

Meni nije jasno kako neko uspe da digne temu koja je stara cetiri godine iz mrtvih :d

Sta, registrujes se na forum, kucas u search iz nekog razloga usporenje adsl interneta, vidis da je tema stara cetiri godine, bacis random hejt na telekom kao prvu poruku na forumu - success :D

Jos veca fora sto se nadje neko da odgovori na takvu poruku, jednostavno epic hehe.

Nazad
Vrh Dno