Šta je novo?

Usluga pomoći na putu

Meni izleteo danas neki last minute i u utorak 22.07 krećemo za Grčku.
Do sada sam uplaćivao neki Roadside assistance za Fiat vozila, ali sad bih uzeo ili Atlas ili Teslu… jedino me buni ova aktivacija paketa 🤦‍♂️
Koliko kapiram Atlas je aktivan čim evidentiraju uplatu i da to sve mogu da rešim i sutra iako je nedelja.. i da mi u utorak bude aktivan paket.
Dok kod Tesle izgleda da je tu malo duže čekanje.
Altas ne mogu ni da zovem sutra jer vidim ne rade nedeljom da se raspitam…
Neki savet?

Ja sam Atlas uzeo pre tacno 2 sedmice (06.07.) platio ga elektronski i aktivan je bio posle 5 min. Poslali smu mi racun i ugovor na mejl. Instalirao njihovu aplikaciju, povezao sa mejlom i odmah je sve bilo aktivno. To veče sam krenuo na more.
Edit: Uzeo sam sa promokodom GrčkaInfo za dodatnih 1000din popusta. Ne znam da li je još aktivan taj kod

Kupih Atlas International+, 9450 rsd sa nikana5 kodom.
Nadam se da mi nikad neće zatrebati.

Pozdrav, ako je nekome interesatno Tesla je izbacila mobilnu aplikaciju i dala akciju do kraja jula 8998 na medjunarodni paket.

Sva pohvale za Atlas, auto zakucao totalno u povratu iz Grčke u Makedoniji kod Demir Kapije, šlepa stigla za manje od sat vremena i vozi nas upravo nazad u Srbiju...
Je l slep dosao iz Srbije?

Najverovatnije jeste, nije daleko Demir kapija.

Najverovatnije jeste, nije daleko Demir kapija.
Zvao jutros da pitam, to je na onaj broj za porucivanje paketa...

Pitao sam sta ako mi je potreban slep, koliko se ceka neki prosek...

Kaze cura da slep dolazi iz Srbije, nisam to znao. Rekoh mislio sam da imate neke partnere grcke... kaze ne, neki zakon bla bla... Ostao sam malo zbunjen... pa da sacekamo odgovor sa terena 😀

Mom kolegi pre Evzojija dosli momci iz Vranja. Pitali ga za auto i stanje i zamolili ga da predje granicu ako moze. Samo da ih ne bi cekao duze i zbog okretanja. Dok su presli dosli za 2h. Bilo ih puno, sestoro pa je stigao kombi nov da ih vozi.

Ne, Makedonci su vozili-lokalni servis u blizini, dosli za 30-40min, kamion izbrendiran u Atlas24h...
Iz priče sa njima kažu da voze svaki dan za Srbiju, takođe kažu da sam stao u Grčkoj da bi došli i tamo po mene...

Poslednja izmena:
Ok. Hvala. Znaci ljudi koji im rade u cc, nisu obavesteni...

Ima nasih slep sluzbi i u Grckoj. Znam jednog majstora iz mog kraja ima radionicu i slep sluzbu. Toliko ima posla da je kupio stan u Grckoj. Salje svoje radnike ( vozace ) na letovanje u svom stanu. A slepka ispred stana.

Hm, koji je to paket kod Atlasa? Ja ga uzeh pre mesec i kusur dana i niko nije spominjao slep do iznosa od 1000e. Nudili su popravku do iznosa od 500e ili ako nije moguca slep kuci bez ikakvog ogranicenja. Internacional + paket ili tako neki, oko 10k je placen. Eventualno ako se u medjuvremenu nesto nije promenilo?
Pročitaj opste uslove.
To je bilo za prošlu god. Kako je za ovu ne znam.
Atlas ako hoces odmah slep u Srbiju slepa te 1000km u oba pravca. A ako ces da sacekas slep (dal DO 20-30 dana zaboravio sam) onda je neograničena kilometreza.
To je pisalo u opštim uslovima PROSLE GODINE. Za ovu ne znam.
U praksi je izgleda neogranicena km odmah.
Evo gore se javio clan foruma koga su odmah slepali za Srbiju.

Ja ti rekoh sta je za ovu godinu, prosla godina je prosla tako da ne znam sta je bilo tada. :)

Ja sam juce platio, a putujem u 23.07. Zena rece da to nije praksa, ali uradiće ne znam ni ja sta i da ce sve biti ok.
Ja sam slicno uradio kao ti. Uplatio sam im pare u Subotu a u Petak putujem. Trazio sam datum na ugovoru da bude od Cetvrtka. Nesto su fantazirali kao to ne moze i onda kao moze.
U Ponedeljak sam ih zvao da vidim da li je prošla uplata i da vidim za ugovor i onda mi sloze opet priču kao ne moze mora 5 dana da prodje.
Ja izgoreo taman sam hteo da ih napusim kad ona kao mozemo vam izaci u susret ali da nam posaljete na viber snimak auta od jedno 10-15s. Poslao snimak i kao to je to. Trenutno sam na moru. Ugovor ce stici dok sam u Grckoj verovatno.
@MiloshBg
I prošle godine to nisu pominjali. Isto kao sto nisu pominjali da se 500e popravke odnosi na motor ili saobracajku a ako crkne nesto drugo onda od 100 do 200 u zavisnosti sta je crklo.

Dušica iz Atlasa ponovo deli popuste :love: Stiglo mi danas na Vajber, ne znam da li je već bilo...

Popust je na Atlas koji ima akciju povodom rodjendana, 17% popusta na internacionalni + paket do kraja jula.
Kontakt za popust je Dušica 0612554794

Tesla je sad 9000, pustili su aplikaciju pa je akcija...

Prilozi

• Screenshot_20250723_131206_Tesla24H.jpg
    Screenshot_20250723_131206_Tesla24H.jpg
    104.3 KB · Pregleda: 105
Da li kod Tesle ili Atlasa ima veze koliko je star auto?

Ima li neko skorija iskustva sa Amc klub?
Искуства у смислу да је користио помоћ?
Ја немам, али сам ту и тамо наишао на туђа иксуства.
У принципу, требало би да је ОК, али добро проучи услове, и ако ти нешто није јасно распитај се код њих, да не би било неспоразума и да би знао шта тачно можеш да очекујеш у одређеној ситуацији.
Мислим да не би требало да буде проблема што се тиче поштовања услова из уговора. Е сад, на теби је да одлучиш да ли ти ти услови одговарају или ти више одговара нека друга фирма.

Ne moze da skodi...

Prilozi

• Screenshot_20250729_135538_Instagram.jpg
    Screenshot_20250729_135538_Instagram.jpg
    118.5 KB · Pregleda: 66
Sestra imala problem sa autom na autoputu u Dalmaciji, na jedno 15 minuta od odredišta. To se desilo pre dve nedelje u utorak, 15.7. u 17h.

Zvala Atlas, objasnila situaciju, oni kažu najbolje da dođe šlep služba da auto prebaci kod majstora pa ako ne može ili neće da popravlja, da se šlepa za Srbiju. Ja joj kažem da po ugovoru onda postoji uslov od 1000 EUR za šlepanje u Srbiju ako prvo ide na dijagnostiku, da proveri sa Atlasom ponovo da li su se dobro razumeli. Šalje poruku Atlas agentu preko koje je uzela paket da joj ostane pisani trag, agent pisanim putem odgovara da nema ograničenja od 1000 EUR. Meni čudno, al ona ipak odlučuje da odradi tako.

Lokalna šlep služba došla za oko sat vremena. Auto oterali kod nekog majstora, koji je u sredu ujutru odradio dijagnostiku - kvar je ozbiljan, koštalo bi dosta, a i zbog ogromne gužve u sezoni ne bi moglo da bude gotovo za manje od 15 dana. Odlučuje da šlepa za Srbiju.

Šlep služba u četvrtak ujutru dolazi kod tog majstora, i to iz Srbije (to joj je i ovaj lokalni šlep iz Hrvatske rekao da tako uvek rade jer je jeftinije). Ona plaća majstoru dijagnostiku 40 EUR (što takođe piše u ugovoru), šlep preuzima auto, koji joj je isti dan uveče bio kod majstora u Beogradu.

Od pocetka Maja da li je ovaj internacionalni+ paket bio skuplji od 10 000rsd? Kad god pogledam na netu ovaj paket kosta ispod 10k a meni ga uvaljali 2 meseca pred istek ugovora za tipa10,5k jer je navodno 01.06.2025 islo poskupljenje.

Jeste to sitna neka para ali mrzim te jajarske fore.

Sestra imala problem sa autom na autoputu u Dalmaciji, na jedno 15 minuta od odredišta. To se desilo pre dve nedelje u utorak, 15.7. u 17h.

Zvala Atlas, objasnila situaciju, oni kažu najbolje da dođe šlep služba da auto prebaci kod majstora pa ako ne može ili neće da popravlja, da se šlepa za Srbiju. Ja joj kažem da po ugovoru onda postoji uslov od 1000 EUR za šlepanje u Srbiju ako prvo ide na dijagnostiku, da proveri sa Atlasom ponovo da li su se dobro razumeli. Šalje poruku Atlas agentu preko koje je uzela paket da joj ostane pisani trag, agent pisanim putem odgovara da nema ograničenja od 1000 EUR. Meni čudno, al ona ipak odlučuje da odradi tako.

Lokalna šlep služba došla za oko sat vremena. Auto oterali kod nekog majstora, koji je u sredu ujutru odradio dijagnostiku - kvar je ozbiljan, koštalo bi dosta, a i zbog ogromne gužve u sezoni ne bi moglo da bude gotovo za manje od 15 dana. Odlučuje da šlepa za Srbiju.

Šlep služba u četvrtak ujutru dolazi kod tog majstora, i to iz Srbije (to joj je i ovaj lokalni šlep iz Hrvatske rekao da tako uvek rade jer je jeftinije). Ona plaća majstoru dijagnostiku 40 EUR (što takođe piše u ugovoru), šlep preuzima auto, koji joj je isti dan uveče bio kod majstora u Beogradu.
Ovo je onda nekako polovicno ispalo, ne znam sto joj naplatise 40€ uopste!? Koja je to stavka ugovora ako znas?

Piše u članu 12:
U okviru usluge iz st. 1 ovog člana, tač . 2 Korisnik usluge ima pravo da mu se vozilo preveze do najbližeg servisa. U slučaju da se kvar ne može otkloniti u tom servisu ili da se Korisnik usluge predomisli i ne želi popravak, nego povratak za Republiku Srbiju, Korisniku usluge se u toj situaciji odobrava limit od 1.000,00 (slovima: hiljadu) eura za uslugu povratka vozila za Republiku Srbiju, umanjen za do tad nastale troškove usluge pomoći na putu, osim za troškove izvršene dijagnostike kvara na vozilu i ležarine, koje snosi sam Korisnik usluge.

Ne znam da li uvek traže da se to plati, kao što ne znam da li uvek ignorišu taj limit od 1000 EUR. Tako je bilo u njenom konkretnom slučaju.

Nazad
Vrh Dno