Pa tako gledano, pomoć na putu bi se "ispalila", samo ako bi je svake godine iskoristili po jednom.
Ovako, plaćamo je svake godine a iskoristimo jednom u nekoliko godina, ili možda nikad, ne može se posmatrati kroz isplativost, finansijski.
Počinjem da se pitam imaju li te pomoć na putu "osiguranja" smisla, ovakva kakva su.
Jer to zapravo i nisu osiguranja.
Već 30-ak godina vozam kojekude, od Grčke do Holandije, Italije, Češke, Poljske, Francuske... Grčka i Mađarska nebrojeno puta. Pomoć mi nije trebala ni jednom. Da sam svake godine plaćao tipa 90-ak €, nakupilo bi se par hiljada evrića. A upotrebljeno nijednom (kuc-kuc u drvo).
Pomoć na putu (bi trebala) da služi da vas što pre i uz što manje cimanja skloni sa opasnog puta ili nebezbedne lokacije. Da umesto vas odabere najoptimalniji šlep i najbliži servis (koji radi i noću i vikendima) i koji će da vam dijagnostifikuje problem. Da vas dovede do zatvorenog prostora, gde neko zna neki engleski i ko vam može pomoći da se snađete u prvih par sati u ne daj bože situaciji.
I tu se oni završavaju. To bi i bilo dovoljno, ako bi tako funkcionisalo.
Ako ja moram da zivkam šlepove i plaćam servise koje će oni eventualno posle da kompenzuju, cela priča je besmislena. Makar mi zaista to isplatili kasnije.
Šlep do lokalnog servisa, akumulator ili vulkanizer nisu trošak koji mi je značajan u životu i koji ne mogu da podnesem.
Atlas24h sam platio 9990din, to je 85€. 2-3 godine tako, a ne koristiš, ukupan iznos već premašuje sve što od njih možeš dobiti.
Unlimited šlep do kuće, khm, vidim da jeste upitno. Baš me zanima kako bi radilo npr. sa severa Norveške?!?
Pogotovo je besmisleno što i dalje rade isključivo na telefonski poziv.
Kako da objasnim gde sam između neke
dve vukoj'b'ne između Poljske i Češke?!? (Lokacija je tačka gde sam za dlaku izbegao lakši udes pre 6-7 godina)
Hoće li mi i tu reći da sam nađem šlep pa će da mi kompenzuju troškove?!?
Vozzi-jev (bivši) sistem sa aplikacijom gde centrala dobija lokaciju i na koju dolazi šlep je jedini koji ima smisla.
Bla.bla.bla...
Razmišljam se da ih batalim.