Šta je novo?

Usluga pomoći na putu

Koja divljač na autoputu? Autoput je ograđen i ne bi smelo ništa sem vozila da bude na njemu.

U Slovačkoj prema Češkoj dve ograde - tampon, kao u ćorci, i opet se nadje neki Srndać na autoputu. Kod nas mazne žicu kako kako stigne.

Poslednja izmena:
Zato se ostavljaju prolazi ispod autoputa na svakih X metara ili kilometara, da imaju gde da prolaze.

Jel ima tu bese neki znak za divljac ili posle toga da ne bude nisi se prilagodio uslovima na putu?
Jel si napisao 50k dinara te kostao slep?
Jel to auto nije u voznom stanju ?
Da, 50k slep.
Nije bio, razbio sam sve hladnjake, iscurila tečnost, morao je na slep.

Bas gadna situacija. Podseti me kada sam isao po rodjaka u Nis na aerodrom, u povratku nam isto negde kuce iskocilo, sreca pa ga izbegli, moguce da je na istom mestu kod Aleksinca.

UPDATE Situacija sa akumulatorom. Nakon nekih 25 dana otprilike od kada sam poslao mejl za refundaciju u vezi akumulatora juče su mi uplatili pare. Taman sam danas pomislio da ih zovem u ponedeljak i pitam šta se dešava, kad vidim da su mi juče uplatili pare na račun. Sad želim javno da pohvalim Atlas i da kažem svaka čast. Na kraju ipak ispada da Atlas pokriva i akumulator. Još jednom svaka čast. Dole ću ostaviti sliku čisto kao dokaz.1000022536.jpg

Znači, ugovora se ne moraju držati kao pijan plota, već onako kako su u mogućnosti...
atlas.JPG

Ocigledno da imaju vrlo profesionalno osoblje koje ne zna ni svoje obaveze, sad je to islo u korist korisnika, sledeci put ce na stetu..

Ocigledno da imaju vrlo profesionalno osoblje koje ne zna ni svoje obaveze, sad je to islo u korist korisnika, sledeci put ce na stetu..

Pre će da bude da su se malo više pratile društvene mreže, ovaj forum... Pa su rešili da udare malo na marketing tako što će da prekrše ugovor na svoju štetu da bi sledeće godine još više dobili pretplata.

Zove gospodja iz Atlasa pre neki dan i nudi da obnovim Internationalni+ paket po nekoj povlašćenoj ceni, zaboravio sam koja je ponuda bila.
Kaže, istekao vam je paket 14.07.kao naš stari korisnik nudimo vam ovu mogućnost. Pa onda nabraja, mislim da sam je slušao preko 2 minuta dok je "vezla", ne mogu da dodjem do reči da napravi pauzu da joj kažem da neću.
Završi ona nekako, dodje moj red. Gospodjo ali čitao sam da su se ljudi snalazili sami na putu, davali novac iz svog džepa pa im vi refundirali kroz 30 dana. Kad ti ona, pa to nije tačno Vi ne plaćate ništa sami, sve vam mi organizujemo, vi ste već pokriveni kod nas kada kupite paket...! Opet "vergla" pa "vergla".
Uspeh nekako da je prekinem i kažem meni je ove godine ta dva auta pomoć na putu bila Visa kartica i novac u torbici, hvala Bogu nije trebala ni jedna od te dve pomoći. Nisam zainteresovan i prekine ona vezu.
Prošlo 3 minuta zove isti broj, ona opet i počinje istu priču da nudi paket. 😃
Sve mi se čini da ih je ovo leto baš istrošilo sa tim refundacijama i da se nisu nadali da će toliko da budu u minusu. Kolegi sa foruma, kome su refundirali akumulator, tu su već bili u minusu sa cenom paketa.

Treba mi za sestru pomoc na putu. Ide na posao Pa-Bg pa da joj se nadje za ne daj Boze.
Mene Srbija uopste nije zanimala u smislu ponude, bio sam fokusiran na inostranstvo. Sad bacih pogled na Teslu i atlas i nude isto za 4500 rsd, 50km (oba smera) i 1 slepanje neogranicena km.
Amss nudi za slicne pare 2x slepanje u neogranicenoj kilometrazi ili za 3k slepanje 100+40km (2 slepa ili jedno od 140) +u slucaju saobracajke neogranicena km.
Nesto cetvrto?
Sta kazete?

Ja sam uzeo AMSS. Najpoovoljniji su i najvise nude ,za te pare. Kakvi su,nemam pojma,nikad mi to nije trebalo. Uzeo tako ,za svaki slucaj.

Ja sam uzeo AMSS. Najpoovoljniji su i najvise nude ,za te pare. Kakvi su,nemam pojma,nikad mi to nije trebalo. Uzeo tako ,za svaki slucaj.
Jel si lepo pročitao uslove za AMS? Imaš tu neograničenu kilometražu samo u slučaju udesa. Ako ti se auto pokvari (ne daj Bože) slep samo do najbližeg servisa.

Prilozi

• Screenshot_2024-09-21-21-35-15-424_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2024-09-21-21-35-15-424_com.android.chrome-edit.jpg
    153.1 KB · Pregleda: 57
A rastojanje Pa-Bg je ~ 20km ...

Za tu relaciju nađeš br od slepa raspitas se koliko bi koštao do kuće i vidiš, mozda je i povoljnije od pomoci na putu

Nije sigurno povoljnije, ispod 2000 din niko nece paliti slepu pa sve i da ti je 10 km od kuce.

Pre dve godine kad sam uspeo da probušim odjednom prednju i zadnju desnu gumu šlepao me je "lokalno" neki bata, pa mi je rekao da je tarifa tada po gradu bila 3000 dinara. Ukupno je bilo možda 3 kilometra do vulkanizera. Tako da i moj zaključak je da bilo koji šlep teško da može biti jeftiniji od paketa pomoći na putu u proseku.

Jel si lepo pročitao uslove za AMS? Imaš tu neograničenu kilometražu samo u slučaju udesa. Ako ti se auto pokvari (ne daj Bože) slep samo do najbližeg servisa.
Ovo vazi za inostranstvo koliko se secam?
Ja sam pitao za Srbiju. Ne mogu ponovo da se platim i citam opste uslove poslovanja stvarno :( Bas mi se nece.
Neka uzme AMC, za 3990 ima dva puta neogranicenu km.
Da li je cena 3992 rsd ili 4490??? Na pocetnoj strani je veca cena a posle kad ides da narucis navodno je manja :D Mrzi me da popunjvam sva polja pa da idem na placanje da bih video pravu cenu :)

Poslednja izmena:
A rastojanje Pa-Bg je ~ 20km ...
Jeste ali paketi su takvi kakvi jesu. Kad bi neko ponudio 2-3x slep do 50-60km uz odgovarajucu cenu to bi bilo top :D Plus pitanje je kako racunaju km. Uglavom je to dolazak i povratak slep sluzbe.

U Kruševcu kod mene minimalna cena šlepke je 20e-znaci po lokalu tu. Inače je 2e po kilometru. Sracunaj sam koliko ti se isplati u mom slučaju sve preko 35-40km sve isplati uzeti pomoć na putu. Ja sam pre 20ak dana uzeo pred more kupio kod Tesle. 8500 dinara čini mi se da sam platio.

Pa tako gledano, pomoć na putu bi se "ispalila", samo ako bi je svake godine iskoristili po jednom.
Ovako, plaćamo je svake godine a iskoristimo jednom u nekoliko godina, ili možda nikad, ne može se posmatrati kroz isplativost, finansijski.

Počinjem da se pitam imaju li te pomoć na putu "osiguranja" smisla, ovakva kakva su.
Jer to zapravo i nisu osiguranja.

Već 30-ak godina vozam kojekude, od Grčke do Holandije, Italije, Češke, Poljske, Francuske... Grčka i Mađarska nebrojeno puta. Pomoć mi nije trebala ni jednom. Da sam svake godine plaćao tipa 90-ak €, nakupilo bi se par hiljada evrića. A upotrebljeno nijednom (kuc-kuc u drvo).

Pomoć na putu (bi trebala) da služi da vas što pre i uz što manje cimanja skloni sa opasnog puta ili nebezbedne lokacije. Da umesto vas odabere najoptimalniji šlep i najbliži servis (koji radi i noću i vikendima) i koji će da vam dijagnostifikuje problem. Da vas dovede do zatvorenog prostora, gde neko zna neki engleski i ko vam može pomoći da se snađete u prvih par sati u ne daj bože situaciji.

I tu se oni završavaju. To bi i bilo dovoljno, ako bi tako funkcionisalo.

Ako ja moram da zivkam šlepove i plaćam servise koje će oni eventualno posle da kompenzuju, cela priča je besmislena. Makar mi zaista to isplatili kasnije.
Šlep do lokalnog servisa, akumulator ili vulkanizer nisu trošak koji mi je značajan u životu i koji ne mogu da podnesem.
Atlas24h sam platio 9990din, to je 85€. 2-3 godine tako, a ne koristiš, ukupan iznos već premašuje sve što od njih možeš dobiti.
Unlimited šlep do kuće, khm, vidim da jeste upitno. Baš me zanima kako bi radilo npr. sa severa Norveške?!?

Pogotovo je besmisleno što i dalje rade isključivo na telefonski poziv.
Kako da objasnim gde sam između neke dve vukoj'b'ne između Poljske i Češke?!? (Lokacija je tačka gde sam za dlaku izbegao lakši udes pre 6-7 godina)
Hoće li mi i tu reći da sam nađem šlep pa će da mi kompenzuju troškove?!?
Vozzi-jev (bivši) sistem sa aplikacijom gde centrala dobija lokaciju i na koju dolazi šlep je jedini koji ima smisla.

Bla.bla.bla...
Razmišljam se da ih batalim.
:unsure:

Već 30-ak godina vozam kojekude, od Grčke do Holandije, Italije, Češke, Poljske, Francuske... Grčka i Mađarska nebrojeno puta. Pomoć mi nije trebala ni jednom. Da sam svake godine plaćao tipa 90-ak €, nakupilo bi se par hiljada evrića. A upotrebljeno nijednom (kuc-kuc u drvo).
Tako sam i ja pomislio pre nego što sam uplatio ove godine. Razmišljam da li se uopšte isplati pošto prethodnih godina nijednom mi nije zatrebala pomoć. I eto baš ove godine prvi put je upotrebim. Uplatim više zbog neke sigurnosti i da ne lupam glavom šta ako.. itd. Mirniji sam.

Ako vam je skupo imate auto asistenciju uz zdravstveno osiguranje, pisao sam moj slucaj, 300din doplata a iskoristio slep, bas nas spasilo inace bi se iscimali a i kostalo bi.

Kasko, putno osiguranje ili pomoć na putu ne treba da se racionališu i pravdaju eknomski. U većini slučajeva, tj. za većinu korisnika je to čisto "bacanje para".

Poenta je da ti bude mirna glava i da znaš da si uradio šta si mogao da umanjiš neugodnu situaciju.

Argument da je neko godinama putovao svetom bez problema je bespotreban, statistika je tu jasna. Da se to dešava često, osiguranja i pomoći na putu ne bi postojali.

Nazad
Vrh Dno