Šta je novo?

USB problem...

mickk

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
230
NArode da li je neko imao problem sa USB flash memorijom?Radi se o tome da sam USB koristio za instaliranje sistema i sve je ok radilo,dok nisam ponovo hteo da instaliram sistem.Ubacio sam u komp USB i pokušao da napravim butabilni USB ali od jednom se USB bukvalno zaključao,pokazuje ikonicu ali ne može da otvori disk,takođe ne mogu ni da formatiram.U Menager-u vidi USB ali mi osim promene slova ne daje nikakvu opciju za brisanje,formatiranje etc...

Zna li neko o čemu se radi???

Ocisti kontakte na usb i probaj ponovo. Hoce to od prljavstine u dzepovima a i korozija je cudo.

USB je nov i čist kao suza :) to mi je prvo palo na pamet.Ali je sa kontaktima sve ok...Komp vidi USB i prikazuje ga u My computer ali mi ne da da ga otvorim...

Sad sam probao i preko CMD-a ali mi ne prijavljuje USB memoriju na list disk komandi...samo SSD i HDD.

Probaj sa Partition Masterom, ako je fizički u redu, moći će lepo da ga sredi, ubiješ particiju, napraviš novu sa formatom koji ti treba. Verovatno ima neku zaštitu za podatke.

pa ne znam odakle od jednom i zaštita kad sam je najnormalnije koristio.Evo probao sam je i na još tri različite mašine i istta stvar...

Evo probah i Partition Master i program ne vidi USB...

Untitled.png

Poslednja izmena:
Probaj sa ovim: Paragon Partition Manager 9.0 Professional.Meni je pomoglo za par komada.

prvi put da su me saveti koštali izgleda celog sistema :)...po instaliranju ovih preporučenih programa fasovao sam DELTA serch u googlu i ne mogu da ga se rešim a takođe i još par stvari koje mi se kače na komp ako se računar upali sa uključenom internet konekcijom...I naravno nemoguće je izbaciti te fajlove jer ih ništa od antimalwera i antivirusa ne vidi...

prvi put da su me saveti koštali izgleda celog sistema :)...po instaliranju ovih preporučenih programa fasovao sam DELTA serch u googlu i ne mogu da ga se rešim a takođe i još par stvari koje mi se kače na komp ako se računar upali sa uključenom internet konekcijom...I naravno nemoguće je izbaciti te fajlove jer ih ništa od antimalwera i antivirusa ne vidi...
Pa mora bre da se pazi odakle i šta se skida, pročita šta piše i razume. Ne izgledaš mi kao početnik, znaš da je internet minsko polje. Možda ti je onda i neka buba shebala USB. Stavi McShield za USB memorije, stvarno spašava upade sa te strane.

heheheh pa baš zato što nisam početnik šizim....sve sam lepo i poskidao i pročitao i tralalallaa i opet buger!...

Skini Puppy Linux ili neku drugu live linux distribuciju, butuj sa nje pa pogledaj iz nje kako stvari stoje i da li se može šta uraditi sa flešom.
A ako je i od tamo "zaključan" pokvaren je, prljavi su kontakti ili si prevideo (malo verovatno ali proveri ako nisi) da ima neku vrstu hardverskog zaključavanja.

hvala na savetima...probao sam svašta,mislim da je za ovo malo g... dosta od mene.Ide u prodavnicu pa neka ga oni testiraju i vraćaju ako je pokvaren.Nikad se ovoliko dugo nisam akao oko toliko malog i beznačajnog hardvera...

Hvala društvo u svakom slučaju ste mi pomogli! :wave:

Hm, ja imam slican problem, prepoznaje mi flash, prepoznaje velicinu, preko recovery alata nadjem fajlove, ali nema particija...ocistio sam kontakte. ali..

Write protected, kad god pokusam da kreiram particiju, ili da ga formatiram? Nema dugme sa strane :)

Poslednja izmena:
A i da imam linux, odakle mi? :)

Proban na vise racunara...prepozna ga, kaze not formatted, kad pokusam format kaze write protected....u kantu, izgleda :)

Mene zanima da li je moguce da USB flash memorija ''crkne'' posle 5-6 koriscenja. U pitanju je potpuno nova memorija Emerson, od 2 gb. Laptop je uopste ne prepoznaje kad je ubacim, nikakve signale ne daje, ne cuje se ni onaj zvuk, ne prikazuje je, ma nista. Koristio sam je par puta na drugim racunarima i radila je normalno, cini mi se da je i na ovom laptopu radila. Kada ubacim drugu Kingston memoriju najnormalnije je ucita i prikaze. Da nije nesto do windowsa?

Da je slucajno nisi izvukao dok je nesto jos upisivano na nju ili citano sa nje?
Ako jeste, onda je bocni u drugi komp pa formatiraj pa pokusaj opet na laptopu...

Nece ni na drugom kompu, isto se nista ne desava. Da li je moguce da se ovako brzo pokvari, nema joj spasa?

jeste..meni je Kingston umro i sad je naravno vraćen...

Naravno da je moguce, to je jos i dobro, jer felerican se primerak provukao i crkao u kratkom roku, sad odes i zamenis, vratis, dobijes drugi posle procesa reklamacije (vrovatno) i taj drugi te sluzi nardnih 5-10g bez problema...

Ma onda mogu samo da je bacim, jeste da je bila nekoriscena, ali dugo je stajala u fioci, sigurno preko godinu dana...

pa u glavno su memorije lifetime ili minimum 2 godine pod garancijom...

Evo danas nakon nepunih mesec dana crko Verbatim S'n'G V3 8Gb.
Mašine vide samo mass storage device, format ne prolazi. Proban na XP-u i 32 i 64bit Win7.
Chip genius vidi ovo:

Description: [E:]USB Mass Storage Device(Verbatim STORE N GO)

Protocal Version: USB 2.10 <- Hint: This device can run faster when plugged to a USB3.0 port
Current Speed: Low Speed

USB Device ID: VID = 13FE PID = 5200

Device Revision: 0110

Manufacturer: Verbatim
Product Model: STORE N GO
Product Revision: PMAP

Controller Part-Number: Unknown

Najgore što ga dobih za rođendan.Nemam papire i ko zna ima li ih i onaj što mi ga poklonio...

Zbog cega moze da se desava da USB (Kingstone 8GB) jednostavno zaglupi kad nesto krenes da kopiras na njega, pa pokusas cancel?
Neispravan stick ili nesto drugo?
Formatirao sam ga XY puta i ista prica.

Zbog cega moze da se desava da USB (Kingstone 8GB) jednostavno zaglupi kad nesto krenes da kopiras na njega, pa pokusas cancel?
Neispravan stick ili nesto drugo?
Formatirao sam ga XY puta i ista prica.

Probaja da ga formatiras sa HP USB Disk Storage Format Tool ili sa PenFormat, prvo sa prvim probaj.

Ja imam sličan problem. Transcend 32GB, ubacim u komp čuje se zvuk da je priključeno, ali nema nikakvog prikaza u My Computer ili u Manage-u...
Ikakve pomoći?

To se i meni desavalo kad spojim telefon usb kablom. Kad stavim karticu u adapter i ubacim sve je ok.

Ja imam sličan problem. Transcend 32GB, ubacim u komp čuje se zvuk da je priključeno, ali nema nikakvog prikaza u My Computer ili u Manage-u...
Ikakve pomoći?

J sam imao istu situaciju sa Transcend JF700 32GB, rezultat je bio da je crko, reklamirao i dobio drugi JF760 da ga oplaces....ali sta je tu je, probaj da ga formatiras sa gore pomenutim programima ako oce ako ne reklamacija.

fizicki ti je osteceno kolo na samom flashu koje zapravo prenosi struju do samog flash cipa. tvoj racunar vidi da je nesto ubaceno u usb port ali ne raspoznaje sta je jer deo flasha koji mozes da posmatras kao "firmware" ne dobija struju pa stoga se ni ne ocitava sta je ubaceno u port. moraces da kupis nov. ***.

Nazad
Vrh Dno