To da li je NTFS stetan, podseca me na raspravu koliko anđela moze da stane na vrh igle.
Moj savet: nakacite NTFS i svirajte dugacke fajlove.
Kad vam crkne taj USB fles, novi od 8GB moci cete kupiti za onoliko love koliko sada kosta flesh od 256Mb. A to je par drinkova u boljem bircuzu.
Neverovatno je koliko se uvek zanemaruje vremensko-dinamicki aspekt problema. Kada sam kupovao prvi USB fles pre 6 godina , dao sam 100 evra (ako se dobro secam) za 64MB. Ziv je i funkcionalan i danas. Ali, vise ga ne koristim ....
A sto se tice NTFSa na flashu, koliko sam ja procitao na raznim forumima, on drasticno utice na vek trajanja tako da mislim da ni nece docekati to da mu cena bude banalna u trenutku crkavanja
USB Flash drive-ovi danas uglavnom stizu sa 3 ili 5 ili cak 10 godina garancije.
Tako... da ako ti istekne garancija i crkne flash i u problemu si zbog toga...
Za 3 godine ce taj fles kostati 300 dinara za 5 godina 200 a za 10 mozes da ga prodajes kao raritet za .... kesicu semenki (neljustenih).
Pucaj mu NTFS i bas te briga, ako crkne uvoznik moze da ti da samo BOLJI uredjaj od tog koji imas (i nov naravno). Ko zaista brine za to da li ce USB crci posle 3 godine habanja. Vece su ti sanse da ga izgubis u tom periodu.
Mada ja ipak koristim NTFS na flashu od 16Gb i vadim ga na "zivo" bez safe-a!
Poz`
Vidim da se NTFS namece kao logicno resenje. A ajte recite mi obzirom da su u medjuvremu pale cene flash-eva od 8GB znacajno.Licno gotivim Transcenda kao proozvodjaca kartica-memorija,ali su mi njihovi modeli suvise robusni,a opet oni modeli Kingstona u obliku simm kartice su mi suvise krhki,jedan primerak mi je cak i ostao slomljen u usb portu. Je l ima nešto da je malo vece od tog Kingstona ali znatno jaceg kucista? Koji je vas favorit za flash od 8 GB?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari