Šta je novo?

USB od 8GB

Ok mi deluje ovaj flash,samo mi se ne sviđa kod njega što nema onaj fazon da uvlači prključak za usb,ne volim kad moram svaki put da skidam kapicu sa usb-a.Zato mi se i možda svideo Kingstonov model od 8GB data traveler DT100 ili još bolje gumirani DT110.

Ako oces flesheve bez kapice transcend ima modele:
1. 110-na uvlacenje
2. v10-na uvlacenje
3. v90-na okretanje

Poslednja izmena:
Evo igrom slucaja ja imam Transcend[b/]-ov JetFlash V85 od 8GB,mali je metalno kuciste nije ni skup,preprouka:
V85_530x400_8G_03.1.gif

http://www.transcendusa.com/Products/ModDetail.asp?ModNo=165&LangNo=0

Sto se tice FileSystema ja sam ga prebacio u NTFS i evo vec mesec i vise radi bez problema,a sto kazu ljudi toliko su cene smesne sada za flesheve da je totalna glupost smarati se splitovanjem fajlova i exfatom pa instalirati drajver kad idete negde i ubadate flesha a da na kompu nije vista ili server 2008 OS.

Taj flesic jako lepo izgleda, samo shto je strashno spor... Uopshte cela Transcendova "V" serija je spora do zla boga... Pogotovo na prenosu malih fajlova...

Poslednja izmena:
Ok mi deluje ovaj flash,samo mi se ne sviđa kod njega što nema onaj fazon da uvlači prključak za usb,ne volim kad moram svaki put da skidam kapicu sa usb-a.Zato mi se i možda svideo Kingstonov model od 8GB data traveler DT100 ili još bolje gumirani DT110.
Samo sto sam video jedan dt100 kome je to crklo pa muke dok se ubaci da radi. dt110 je mnogo bolje odradjen (i nije gumen) a i brzi je

Poslednja izmena:
Taj flesic jako lepo izgleda, samo shto je strashno spor... Uopshte cela Transcendova "V" serija je spora do zla boga... Pogotovo na prenosu malih fajlova...

Bogami ja ga imam i nimalo nije spor cak sta vise extra je brz pogotovo u odnosu na kingston datatravelere koje ima devojka ,cak sam njoj uzo v90 od 2gb i takodje je extra brz pa je svoja 2 datatravelera poklonila jer su uzasno spori u odnosu na ove transcendove fleseve(moj v85 i njen v90)

Poslednja izmena:
Bogami ja ga imam i nimalo nije spor cak sta vise extra je brz pogotovo u odnosu na kingston datatravelere koje ima devojka ,cak sam njoj uzo v90 od 2gb i takodje je extra brz pa je svoja 2 datatravelera poklonila jer su uzasno spori u odnosu na ove transcendove fleseve(moj v85 i njen v90)

Sta znaci extra brz?Veliki fajlovi ili mali fajlovi?
Koji fajl sistem ims na njemu?
Ako je brzi od kingstona to me uopste ne cudi,jer su kingston i takems najsporiji ubedljivo
ali ako je brzi od njih ne znaci da je opet dovoljno brz.
Daj neke cifre...

Poz

Poslednja izmena:
Sta znaci extra brz?Veliki fajlovi ili mali fajlovi?
Koji fajl sistem ims na njemu?
Ako je brzi od kingstona to me uopste ne cudi,jer su kingston i takems najsporiji ubedljivo
ali ako je brzi od njih ne znaci da je opet dovoljno brz.
Daj neke cifre...

Poz

Fajl sistem je NTFS sto sam vec rekao,sto se tice kopiranja i malih i velikih fajlova sittuacija je slicna i kopira se s ~70mb/s mali fajlovi ~80mb/s veliki(ista situacija je bila i kad je bio fat fajl sistem)

Poslednja izmena:
Fajl sistem je NTFS sto sam vec rekao,sto se tice kopiranja i malih i velikih fajlova sittuacija je slicna i kopira se s ~70mb/s mali fajlovi ~80mb/s veliki(ista situacija je bila i kad je bio fat fajl sistem)

Evo za v85 zvanicnih podataka

Transcend TS2GJFV85 JetFlash V85 USB 2.0 2GB Flash Drive Original - Factory Sealed Original Product from Transcend Media Type - USB Flash Drive Capacity (Native) - 2 GB Interface - USB 2.0 Transfer Speed (Read / Write) - 10 Mbps / 3 Mbps

Tako da meni nije jasno kako i na koji nacin si ti izvukao 70 mb/s i 80 mb/s i nadam se da si pogresio u kucanju ali nesto nisam ubedjen da je to u pitanju...
70 i 80 mb/s qq,:p

P.S.
Jedino ako su ovo megabiti po sekundi pa da razumem nekako ali ako su megabajti...
Ali tako mogu samo read da razumem ali ne i write

Poz

Poslednja izmena:
NTFS drasticno smanjuje lifetime flash memorije a ne zelim bas da se igram sa flashom od 8gb.

Znaš kako - da taj USB od 8Gb košta 150€ pa i da se brineš, ali s obzirom da koštaju 30-ak €, i da crkne, baš te briga... ;)

Samo izdelite neki veliki fajl od recimo 7gb u winraru, na fajlove od po 700mb i tako snimite neku vecu igru na flash....

Tako ja snimam hd filmove
Store kompresija i potrebno da se raspakuje isto ko kad bi kopirali igru/film sa usba

Poslednja izmena:
Evo za v85 zvanicnih podataka

Transcend TS2GJFV85 JetFlash V85 USB 2.0 2GB Flash Drive Original - Factory Sealed Original Product from Transcend Media Type - USB Flash Drive Capacity (Native) - 2 GB Interface - USB 2.0 Transfer Speed (Read / Write) - 10 Mbps / 3 Mbps

Tako da meni nije jasno kako i na koji nacin si ti izvukao 70 mb/s i 80 mb/s i nadam se da si pogresio u kucanju ali nesto nisam ubedjen da je to u pitanju...
70 i 80 mb/s qq,:p

P.S.
Jedino ako su ovo megabiti po sekundi pa da razumem nekako ali ako su megabajti...
Ali tako mogu samo read da razumem ali ne i write

Poz

ako oces ss poslacu ti ali tcmd prijavljuje ~70kbytes/s za male i `80 za velike fajlove,sto je jednako brzini prebacivanja s particije na particiju kod hddova,e sad dal je to zato sto je ntfs pa podesen na performance ne znam ali ja ti kazem sta prijavljuje tcmd prilikom prebacivanja,i tako je doduse mozda malo sporije radio s fat fajl sistemom koji je bio na njemu kad sam ga kupio ,ali radi prenosenja igrica i filmova sam ga konvertovao u ntfs,npr film od 4.4gb se na njega iskopira za oko 3min ...

ako oces ss poslacu ti ali tcmd prijavljuje ~70kbytes/s za male i `80 za velike fajlove,sto je jednako brzini prebacivanja s particije na particiju kod hddova,e sad dal je to zato sto je ntfs pa podesen na performance ne znam ali ja ti kazem sta prijavljuje tcmd prilikom prebacivanja,i tako je doduse mozda malo sporije radio s fat fajl sistemom koji je bio na njemu kad sam ga kupio ,ali radi prenosenja igrica i filmova sam ga konvertovao u ntfs,npr film od 4.4gb se na njega iskopira za oko 3min ...

Укључено је кеширање, тако ради подрразумевано под линуксима па знам шта причаш. Он то ископира у рам (а ти имаш доста рама), међутим после још неко време снима на флеш... Тако да је брзина ипак доста мања. Пробај да га целог напуниш, видећеш да ће после неког времена пасти (кад се напуни буфер).

Poslednja izmena:

Ajde posalji ss,jer ako ti se se prekopira film od 4,4gb za oko tri minuta to znaci da je brzina kopiranja negde oko 20 do 25 mbps sto opet nije 70 ili 80 i sto mi je zaista tesko da poverujem da je ista brzina od "70" za kopiranje malih fajlova.Na sve to me jako iznenadjuje da je to brzina jednog transcenda jer na njihovom sajtu je predvidjena brzina citanja od 10 a upisa 3 mbps i to me jako cudi sto su tvoje brzine toliko vece..Ispada da kao ni sam transcend ne zna sta je napravio i ne vidim zasto ne bi reklamirali flash pod tim brzinama..
Tako da ako stignes posalji..

Poz

Winrar je extra za deljenje fajlova, na njega ste zaboravili, samo stavite na storage mod, odnosno bez kompresije i to je to. Mada ja ipak koristim NTFS na flashu od 16Gb i vadim ga na "zivo" bez safe-a!
Poz`

Šta dobijaš onda tim storage modom ako nema kompresije,a pritom koristiš NFTS fajl sistem?

Ajde posalji ss,jer ako ti se se prekopira film od 4,4gb za oko tri minuta to znaci da je brzina kopiranja negde oko 20 do 25 mbps sto opet nije 70 ili 80 i sto mi je zaista tesko da poverujem da je ista brzina od "70" za kopiranje malih fajlova.Na sve to me jako iznenadjuje da je to brzina jednog transcenda jer na njihovom sajtu je predvidjena brzina citanja od 10 a upisa 3 mbps i to me jako cudi sto su tvoje brzine toliko vece..Ispada da kao ni sam transcend ne zna sta je napravio i ne vidim zasto ne bi reklamirali flash pod tim brzinama..
Tako da ako stignes posalji..

Poz

Izgleda da je zevs upravu(sinoc sam ga mucio s malim(do1gb) srednjim(do 4gb) i velikim(6-8gb) fajlovima),valjda zbog 4gb rama male i srednje fajlove znaci 4gb iskopira brzo na njega a kasnije se vuce kako si ti reako s ~10mb/s kao sto si i iskopao na transcendovom sajtu(npr za 6-8gb krene s 100mb/s a onda polako pada da bi na kraju od 5gb islo po ~10mb/s),ovo je prvi put da sam stavljao tako velike fajlove pa nikad nije islo tako "sporo",ali opet ipored toga sto ej samo s ~10mb/s
opet radi mnogo brze no kingstonovi datatraveleri(mislim da skrin nije potreban jer si u pravu ali ako oces postavicu ga)

Poslednja izmena:
Izgleda da je zevs upravu(sinoc sam ga mucio s malim(do1gb) srednjim(do 4gb) i velikim(6-8gb) fajlovima),valjda zbog 4gb rama male i srednje fajlove znaci 4gb iskopira brzo na njega a kasnije se vuce kako si ti reako s ~10mb/s kao sto si i iskopao na transcendovom sajtu(npr za 6-8gb krene s 100mb/s a onda polako pada da bi na kraju od 5gb islo po ~10mb/s),ovo je prvi put da sam stavljao tako velike fajlove pa nikad nije islo tako "sporo",ali opet ipored toga sto ej samo s ~10mb/s
opet radi mnogo brze no kingstonovi datatraveleri(mislim da skrin nije potreban jer si u pravu ali ako oces postavicu ga)

Nema potrebe za ss,hvala ti sto si testirao.To su neke vrednosti koje su normalne i ocekivane za transcend i ti flashevi su prilicno dobri a u svakom slucaju poprilicno brzi kingstona i takems-a.Samo moram da dodam jos jednu stvar.Kada se testira brzina kopiranja flasheva sa malim fajlovima treba da se koriste bas mali fajlovi kao sto su .jpg ili mp3 ili slicni.Jedino na taj nacin ces dobiti realnu sliku brzine kopiranja malih fajlova.Hvala jos jednom sto si testirao..
Poz:wave:

Nema potrebe za ss,hvala ti sto si testirao.To su neke vrednosti koje su normalne i ocekivane za transcend i ti flashevi su prilicno dobri a u svakom slucaju poprilicno brzi kingstona i takems-a.Samo moram da dodam jos jednu stvar.Kada se testira brzina kopiranja flasheva sa malim fajlovima treba da se koriste bas mali fajlovi kao sto su .jpg ili mp3 ili slicni.Jedino na taj nacin ces dobiti realnu sliku brzine kopiranja malih fajlova.Hvala jos jednom sto si testirao..
Poz:wave:

Za male fajlove sam koristio slike od nekoliko kb do po 5mb(s fotoaparata) naravno gomilu slika ,a medju te male(u odnosu an velicinu flasha) fajlove svrstavam i fajlove npr drajere za atija od 60 i nvidiju od 100mb i kopiranje je oko 70mb/s (ali def zbog kesiranja)a kao sto si procito 4gb fajlove (srednje u odnosu an velicinu flesa ) kopira sa 80mb/s a velike 6-8 gb krene sa 100mb/s brzo padne na 70-80 i onda kad predje 4-ti gb koliko imama rama postepeno padne na ~10MB i onda vec smara...ali opet je brzi od pomenutih sporaca:smash:

Al bar smo razresili dilemu oko brzine;)

Poslednja izmena:
.... i onda kad predje 4-ti gb koliko imama rama postepeno padne na ~10MB i onda vec smara...ali opet je brzi od pomenutih sporaca:smash:
...

koji file manager si koristio za test ? total commander ili win explorer ili nesto drugo. ako nisi, aj probaj sa tc-om, zbog kesiranja...

poz

Poslednja izmena:
A šta mislite o Transcend JetFlash T3 i T5 modelima,pogotovo T5 malih je dimenzija (što mi se veoma sviđa) i ima mehanizam za izvlačenje usb-a.Jedino što me zabrinjava je njihova krhkost,imam utisak da ga ne bih posle jedno 10-tak puta vađenja iz usb-a izvadio u jednom komadu.
Je l probao neko ovaj T5 model kako se ponaša?

A evo i slika kako izgleda T5 model:
T5.jpg

Poslednja izmena:
Nemoguće da niko nije probao ovaj T5 model,a T3 kakav je on? Mada mi T5 deluje dosta ozbiljnije odrađen flash-ić!

Imam Kingstona capeless 8Gb.
Ntfs, formatizovan ~7.50Gb.
Garancija je 5 godina, tako da nema veze da li ce da ga ntfs unisti.
Snimao sam velike fajlove od 6Gb i vise, bese neka igra i nije bilo problema kod pisaja i citanja.

Nazad
Vrh Dno