Šta je novo?

USB hub + ext hard

solim

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2004
Poena
319
Sta preporucujete od USB Hubova za 4 externa harda?

Hvala

Šta god da uzmeš, sužen si na one sa externim napajanjem.
Predpostavljam da će svaki da ti radi posao.

A recimo Dlink-ov 7-mo portni sa napajanjem.
Da li je ok kupovina?

Ne bi trebalo da bude problema.
Trenutno na stolu imam Digitus, a imam i neke NN na drugim računarima. Sve to radi sasvim OK:
Jedino, nisam nikada probao više od 2 USB HDD-a (2.5") da zakačim na jedan HUB.

Evo da i ja kažem koju reč povodom kupovine USB hub-a.
Trenutno imam 7-portni Belkin-ov USB hub sa napajanjem i 6 portova su konstantno u upotrebi: printer, DVD-RW, keyboard, UPS, WD MyBook x2.
Sve radi kako treba, mislim prevashodno zato što u pitanju ipak kvalitetan hub koji ima i napajanje, tako da nikakvih problema do sada nisam primetio.
Dakle, savet, kupi kvalitetniji hub sa napajanjem.
D-link mi se čini kao sasvim ok solucija.
Pozz

Koliko je zaista isplativo prikljuciti HDD preko HUBa? U slucaju da kopiras nesto sa diska na disk protok ce biti katastrofalan!

Koristiš ih za storage. Skoro da su jeftiniji od DVD media. Retko kopiraš među diskovima.
Ja sam odustao od USB varijante zbog glomaznosti, ali mi je kućište već puno diskova, pa gledam šta dalje, ...

Koristiš ih za storage. Skoro da su jeftiniji od DVD media. Retko kopiraš među diskovima.
Ja sam odustao od USB varijante zbog glomaznosti, ali mi je kućište već puno diskova, pa gledam šta dalje, ...

he he znam ja sta dalje al moram da nakacim ove rekove koje imam dok "zanimnjiva igracka" ne stigne u nase krajeve a i nakupovao sam 4 komada svojevremeno pa greota da se baci :)
Thermaltake BlackX SE ili nesto slicno sve jedno je i eto TRAJNOG resenja za storage. Kao stare dobre diskete samo od po 500-1000 gb :)

A sta mislite o "A4 TECH Hub Master MS8"?
Da li neko ima iskustva s njim?
D-link i logitech su dosta skupi. Koliko košta taj belkin i gdje ima da se uzme?
Da li možete da preporučite neki drugi (jeftiniji) koji dolazi u paketu sa adapterom za napajanje?

A sta mislite o "A4 TECH Hub Master MS8"?
Da li neko ima iskustva s njim?
D-link i logitech su dosta skupi. Koliko košta taj belkin i gdje ima da se uzme?
Da li možete da preporučite neki drugi (jeftiniji) koji dolazi u paketu sa adapterom za napajanje?

Logtech je 1800 din kod mene u radnji, digitus mozda 200 din manje... pa gde jeftinije od toga da bude a da valja... uzmi u obzir da msi starhub kosta 800 din

Pazljivo sa tim hubovima u kombinaciji sa eksternima hard diskovima - uvek koristite napajanje za USB hub, jer inace moze doci do katastrofalnog gubitka podataka. Drug je imao slucaj gde mu se particija izgubila zbog nedostatka struje, jer je bio prikljucio jos par stvarcica, a nije imao eksterno napajanje.

Mali savet od mene :)

Ok hvala napisao sam ja gore da hocu neki sa napajanjem. A sto se tice cijene ja se izvinjavam jer sam gledao cijene sa itsvet-a a tamo je oko 2300din.

Da li neko zna gdje imaju da se kupi neki belkin-ov hub sa napajanjem? Ja sam zvao dosta radnji po Bg-u i sve što sam našao je F5U021 a on podržava samo USB1.1

Ima na Tehnomarketovom sajtu ali u stvarnoj prodaji (bar u BG-u) ima samo pomenuti F5U021 koji podržava samo USB1.1.

Nema Belkin hub-ova po BG-u, ja sam moj (pokojni) naručio iz USA, 39,95$.

Ja imam ovaj Digitusa 4 porta, 15ak meseci i još nisam našao uređaj koji nije radio sa njim. Zakačen je punjač/data za jedan Samsung telefon, miš/tastatura/skener (sa sopstvenim napajanjem) i mini USB na koji povezujem telefone, punim GPS i dok sam imao 2.5" HDD rack, kačio sam i njega na taj kabal...

7-port nisam video da ima da se kupi kod nas :(

Zvao sam ja sve radnje u bg-u i imaju samo jedan i to ovaj koji sam gore vec pomenuo koji podržava samo usb1.1

Pazljivo sa tim hubovima u kombinaciji sa eksternima hard diskovima - uvek koristite napajanje za USB hub, jer inace moze doci do katastrofalnog gubitka podataka. Drug je imao slucaj gde mu se particija izgubila zbog nedostatka struje, jer je bio prikljucio jos par stvarcica, a nije imao eksterno napajanje.

Mali savet od mene :)

jel moze mala varijacija na temu?
kakvi su simptomi nedostatka struje kad se prikljuci hdd ili flash?
kod mene se desava da hdd ne prepozna, a flash prepozna, medjutim kad nesto prebacujem, na pola zaustavi i prijavi gresku.
da paradox bude veci, stari komp prepoznaje. drugi laptopovi takodje, samo moj komp "koci proizvodnju".

jel moze mala varijacija na temu?
kakvi su simptomi nedostatka struje kad se prikljuci hdd ili flash?
kod mene se desava da hdd ne prepozna, a flash prepozna, medjutim kad nesto prebacujem, na pola zaustavi i prijavi gresku.
da paradox bude veci, stari komp prepoznaje. drugi laptopovi takodje, samo moj komp "koci proizvodnju".

Pa to i jesu simptomi. Ja imam isti problem. Uglavnom na svakom disku kontrolna lampica zasvijetli, što znači da struja dolazi do njega, ali komp ili uopste ne prepoznaje da ima nesto na usb ili prepozna, ali nece da instalira.

Poslednja izmena:
Ili prepozna, ucita i kad krenes da browsujes HDD sporo radi, a kad hoces da kopiras prosto pukne ceo sistem, skuca se.

ok. hvala. sad ce da padne otvaranje kucista i pregled ima li pci usb kartica dodatni stek za napajanje.
ako nema, onda da pazarim neki gore-pomenuti hub sa napajanjem...

Najgore za HDD je kada ga rack pokrene, pa mu odseče struju, pa ga pokrene, pa zaustavi....sijalice izgledaju kao light show, a glava krk-krk-krk-krk....to se sve dešava u delovima sekunde. Desilo mi je nekoliko puta (uglavnom na USB 1.1) i jedan 2.5" HDD mi je riknuo. Ali bio je pod garancijom :d

Nazad
Vrh Dno