Šta je novo?

Usb fles memorija

• Začetnik teme Začetnik teme ale
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ale

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poena
645
Planiram da kupim fles memoriju od 32gb, pa me zanima sta je nabolji izbor do 3000 dinara posto ima dosta modela.

Skupi još i pazari pravu stvar, otporan na udarce i sva moguća maltretiranja, brz a kod nas se nadje za 4500din.
A ako ti nisu presudni kvalitet i brzina onda po slobodnom izboru, kao što reče kolega ispod 3000 nema velikih razlika, svode se maltene na to koji ti po izgledu paše od flešića.

http://www.corsair.com/flash-voyager-usb-3-32gb-usb-flashdrive.html

Prijatelju, sa 32gb brzina je ključna. Inače ima da se oteliš dok iskopiraš par giga sa kompa na flash.

Zavisi ima li USB 3.0 portove na svom kompujuteru ili vec gdje konta da koristi tu memoriju. Ako su USB 2.0 portovi na vecini masina koje ces koristiti onda neka ne baca pare.

Zavisi ima li USB 3.0 portove na svom kompujuteru ili vec gdje konta da koristi tu memoriju. Ako su USB 2.0 portovi na vecini masina koje ces koristiti onda neka ne baca pare.

Razumeo sam te dobro?
Preporučuješ mu da uzima 32gb 2.0 fleš u 2014 godini?
Pogrešan savet na nekoliko načina.

USB 3.0 флешке ће на USB 2.0 да раде брже од већине реалних 2.0 флешки а није велики трошак да дода USB 3.0 контролер или можда ускоро замени и плочу па нова има 3.0.

Ok je to sto se tice brzine citanja sa fleshke ali ako zeli brz upis,... e to mora da se plati.
Inace ja sam bio cesto u situacijama da mi usb3 memorija ne radi ok na starim sistemima. Pogotovu stariji laptopovi npr.
Edit: Mislim na boot deo i uopste neke starije programe za manipulaciju sw/hw, ni ne prepozna tu memoriju.

Poslednja izmena:
Sve je Dzez.

JetFlash 700 mi je crko posle 10 meseci u zamenu sam dobio JetFlash 770 sta reci plastika kao najgora kineska igracka, mehanizam kao da ce da otkaze svakog trenutka ... i tako gura...gura.....gura.....nekih 20 dana, jetflash 700 ruku na srce lepsi je bio i nekako odavao utisak cvrstine. Ako gledas da uzmes neki flash a da iole nesto bude iznad da kazem beton lige a ima da se kupi kod nas mora da probije tvoj budzet a tu su Kingston Data Travel R30 (koji sam takodje imao i crko posle 45 dana - citao sam da od 16GB ima taj problem pre nego sam ga kupio a moj je bio 16GB) i drugi SanDisk 16GB USB 3.0 Extreme koji ima problem sa kliznim mehanizmom ali ga hvale.

Poslednja izmena:
Ljudi, hvala vam mnogo na pomoci, ipak cu da skupim jos para i da kupim pravu stvar.
Jel ima jos nesto osim onog Voyagera za slicne pare,a da valja?

Ja sam pre jedno pola godine uzeo ovo http://www.amazon.com/Patriot-Supersonic-Performance-Resistant-PEF32GSUSB/dp/B004GUT34O i usro sam se od sreće... Doduše usrao sam se i kad sam ga plaćao jer je bio oko 50tak evra. Lep seksi, metalni, malo bez veze poklopac jer je plastika iznutra ***, ali mi nije pravio probleme odnosno nije se razglavio još... Perverzno je brz na usb 3.0, tipa 70MB/sec kada su veliki fajlovi u pitanju na usb 2.0 naravno sporiji ali i dalje brz tipa oko 30+ MB/sec.
Za tu veličinu treba ti brz usb. Imao sam ovaj savetovani voyager ali 2.0 svojevremeno, i bio je brži od svih ostalih koje sam video barem duplo. I on je bio brz do bola, ali je gumeni poklopac pa je i on malo bez veze (***e, ne mogu da verujem da je glupi poklopac najbolja varijanta koju mogu da "izmisle") jer mi se sad već malo olabavio. Ne spada sam, ali ono... provališ da nije to više to kao što je bio kada je bio nov...
To su ti moja dva izbora, nemoš pogrešiti ni sa jednim ali su generalno skuplji od konkurencije (po meni opravdano, jer kad uzmem ženin od 1800 dinara da joj prebacim onu glupo's "Kako postati fuksa" u 5 sezona, ženama poznatije kao "Seks i grad" otelim se...)

Poslednja izmena:
Imao sam ovaj savetovani voyager ali 2.0 svojevremeno, i bio je brži od svih ostalih koje sam video barem duplo. I on je bio brz do bola, ali je gumeni poklopac pa je i on malo bez veze (***e, ne mogu da verujem da je glupi poklopac najbolja varijanta koju mogu da "izmisle") jer mi se sad već malo olabavio. Ne spada sam, ali ono... provališ da nije to više to kao što je bio kada je bio nov...
Takodje ga posedujem od 2006 kada je i izašao čini mi se.
Varijanta od 8gb, to je tada bio kapacitet neverovatan 🙂
Neće mu biti problem gumeni poklopac, bar kod mene je nakon toliko godina još uvek sasvim ok.
A čak i ako poklopac izgubi Corsair je besplatno na adresu slao nov poklopac (bar ranije je bilo tako).
U odnosu cena/kvalitet/brzina ovaj novi od 32 gb najverovatnije trenutno nema konkurenciju u Srbiji.

Takodje ga posedujem od 2006 kada je i izašao čini mi se.
Varijanta od 8gb, to je tada bio kapacitet neverovatan 🙂
Neće mu biti problem gumeni poklopac, bar kod mene je nakon toliko godina još uvek sasvim ok.
A čak i ako poklopac izgubi Corsair je besplatno na adresu slao nov poklopac (bar ranije je bilo tako).
U odnosu cena/kvalitet/brzina ovaj novi od 32 gb najverovatnije trenutno nema konkurenciju u Srbiji.

Ja sam uzeo tada 4GB... i to samo zato što u tom trenutku nigde nisam mogao da nađem od 8... Crveni, imam ga i dalje, i koristim ga uglavnom za usbwin, taman staje sedmica na njege plus nešto sitno...
Ovaj novi ne znam kakav je ali ako zadržao odlike prethodnika (Corsair, a što i ne bi), verujem da je odlična kupovina.
Ovi data traveleri su već perverzija ***, negde sam čitao da Sandisk isto ima brze i pouzdane (a pristupačne, tipa 35-40 evra recimo ili slično) 32gb drajvove... Sandisk extreme ako se ne varam, mada ne znam da li ih ima kod nas i koliko su kod nas posle predloga onog degenerika da se poveća pe-der-ve na IT opremu...

Mislim da sam rekao do 3000 dinara, a ne do 10 000 😀
Ali u svakom slučaju, za ovakvu varijantu, preskoči 2-3 izlaska u grad subotom, i uzi nešto stvarno dobro nego da posle grizeš sebe za mošnice kada treba da prebacuješ na njega neke veće fajlove 10 minuta pre isteka radnog vremena 😉

Poslednja izmena:
Čitam ovde nekoliko tema ne bih li našao preporuku za neki solidan 16 GB USB 2.0 i naletim na ovo

USB 3.0 флешке ће на USB 2.0 да раде брже од већине реалних 2.0 флешки а није велики трошак да дода USB 3.0 контролер или можда ускоро замени и плочу па нова има 3.0.

Kako USB 3.0 flash radi na USB 2.0? Konektor im nije isti? Vidio sam da neki USB 3.0 Kingston dođe sa kablićem gdje se čak dva kraja spajaju na USB 2.0 konektore. Da li je to inače tako?

Ovde i nema neke velike ponude ali vidio sam da ima tih Kingstona mada ne znam sad koje serije, a ne znam da li je pouzdano uzimati sa eBay. Odavno imam gumeni Corsair Voyager 4 GB, da li su njihovi novi modeli (oni sa 16 GB) dobri, i treba li ganjati neku posebnu seriju? Mada...malo je glomazan taj Voyager.

Na poslu inače imam USB 3.0 na kompu ali kod kuće nemam.

Kvalitetan USB 3.0 fleš će u 2.0 portu raditi na maksimumu 2.0 porta (nisu potrebni nikakvi adapteri ili Y kablovi).
A utaknut u 3.0 port će naravno imati veće brzine nego u 2.0 portu.
Nekvalitetan 3.0 fleš zna da ima i manje brzine nego kvalitetan 2.0 utaknut u 2.0 port, zato što je on samo na papiru 3.0 fleš a kontroler i mem. čipovi u njemu su poslednje klase.

Ako kupuješ kupi što valja i miran si.

Poslednja izmena:
Je li cemu Kingston DT R30/32GB? 70mb/30mb.

Treba mi fleska hitno a ovo je najbolje sto trenutno mogu nabaviti.

Nazad
Vrh Dno