Šta je novo?

usb flash memorija?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

nesa07

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poena
260
Koju flash memoriju odabrati da li treba to biti 2.0 ili 3.0 da li treba odabra ti od 16gb ili od 32gb. Da bi usb 3.0 radio kako treba na ploči treba da ima usb 3.0 to mi je jasno. Koju memoriju bi mi preporučili a da je brzina upisa solidna.

Uzmi flash 3.0 jer su brze.
Ako imas 3.0 imaces full brzinu, ako imas 2.0 imaces max. od 2.0 tj. 30/30 MB/s.

16 ili 32? Pa, zavisi kolika memorija ti je potrebna, ali 32 GB flesevi su uglavnom brzi.

Koji fles? Zavisi od budzeta....

Uh mislim da je tema suvisna ali ajde... imao ne imao portove savetujem 3.0 jer je to buducnost svakako neces ostati ceo vek na 2.0 s toga uzmi daj malo vise para i imaces finu stvarcicu sa finim brzinama (zavisi od flesa do flesa ) ali gledaj sto brze da uzmes :)

E; Hvala na savjetu uzeo sam TRANSCENX D Flash 32GB JetFlash 700 TS32GJF700, vreme će pokazati da li sam pkgresio. Još jednom zahvaljujem na savetu.

Uzmi flash 3.0 jer su brze.
Ako imas 3.0 imaces full brzinu, ako imas 2.0 imaces max. od 2.0 tj. 30/30 MB/s.

Ne mora da znaci... tj. najcesce i nece biti tako.

Trebalo bi, slazem se... ali u praksi se cesto desava da ne bude tako.

Da li treba novu memoriju pre upotrebe formatirati ili ne i koji format treba koristiti NTFS ili fat32?

@nesa07
Obično dođu formatirane u fat32, prekopiraj negde na HDD ono sa fleša (imaš par transcendovih alatki), fat32 izbegavamo jer ne može da upisuje veće fajlove od 4GB. Format u NTFS.
Ako ti se kad desi da negde (na starim računarima front usb 2.0), da neće da prepozna fleš, potrebno je (ako je uguran do kraja) milimetar-dva izvući da bi proradio... (moja iskustva sa nekih drljavih office računara)...

@nesa07
Obično dođu formatirane u fat32, prekopiraj negde na HDD ono sa fleša (imaš par transcendovih alatki), fat32 izbegavamo jer ne može da upisuje veće fajlove od 4GB. Format u NTFS.
Ako ti se kad desi da negde (na starim računarima front usb 2.0), da neće da prepozna fleš, potrebno je (ako je uguran do kraja) milimetar-dva izvući da bi proradio... (moja iskeustva sa nekih drljavih office računara)...

Flash je potpuno prazan. Nisam te razumeo da li pre prvog upisa treba formatirati flash?

Svejedno, uradi format u NTFS (quick), jer ako ostane u fat32 nećeš moći kopirati neki hd film ili veći imidž (igre i sl.)...

Imam jos jedno pitnje imam jos jedan flash KINGSTON Flash 8GB DataTraveler 101 imam sledeci problem sa njim kada nesto upisujem sve ide normalno i nemam nikakvih problema, ali kada recimo imam ispunjenu 4GB (velicinu pomenjim reda radi) pa neki file uklonim sa nje posle toga vise nista nemogu da upisem, moram da je formatiram pa sve iznova. Da li postoji neki nacin da ovo sredim znaci da mogu da upisujem i da brisem a da nemoram da pisem dok je ne napunim pa onda formatom da obrisem.

Formatiraj na NTFS i nema problema sa fajlovima većim od 4 GB. Takođe kad brišeš drži ŠIFT dok ne klikneš na delete.

Sta ima da drzi Shift kada brise sa flesa... ? To se automatski brise, ne ide u Recycle Bin.

Bi trebalo ali veruj mi nece da isprazni usb, ja sam praktikovao napraviti prazan zuti folder pa ga baciti i obristi iz r.b. i sta god da je to uradilo fleska je postajala ispraznjena od onog bacenog...
Zvuci blesavo ali radi. ;)

Pozz ljudi.. Kupio sam usb fleshku kingston od 128gb i na njemu ima samo 115, pritom 28gb prebacuje 1 sat, brzina varira od 4-5mb/s, ali padne i do 1 mb/s, cak i na 800-900 kb/s.. Citam na sajtu pise da je brzina 5GB /s ?? U cemu je fora ili sam dobio brlju?

Svaka fleška je manja od onoga na šta piše kao i diskovi. Uvek ukradu na prostoru po neki gigabajt. Fora je da Windows brlja kada kopira bilo gde ne bitno da li je disk ili fleška. U zavisnosti od fajlova. Počne brzo pa mu brzina spadne pa se digne i tako. Možeš da probaš kopiranje sa nekim specijalnim alatom fastcopy ili slično oni imaju svoj algoritam kopiranja i ne oslanjaju se na Windowsov i onda može kopiranje da bude brže. E o tome se radi da je kod tebe sve normalno baš kao i kod mene tako radi.

11 ipo godina GG

na kom sajtu pise brzina 5GB/s? aliexpess?

to ukradeno iz onog maglev voza sto probija zvucni zid?

na kom sajtu pise brzina 5GB/s? aliexpess?
na gigatron pise:
  • Standard:USB 3.2 Gen 1 (5Gb/s)
  • Kapacitet:128GB
jedino ako su greskom napisali G umesto M :ROFLMAO:
Fora je u tome da je tako oduvek na windowsu nego si ti prvi put primetio.
Znao sam da oduzmu nesto ali nisam mislio da bas zakinu 13 gb na 128.. U svakom slucaju hvala na svim odgovorima. Mislio sam da sam dobio ko zna sta, kopiju, brlju, mada mozda su i sve kopije te memorije sto nalazimo po radnjama. Nadam se da ce da potraje.

5Gb/s nije isto sto i 5GB/s razlika je ogromna

1TB disk je ustvari 930GB zamisli koliko tek tu “otkinu”

Testiraj ga kao što ti je već predložio kolega u drugoj temi.
Jer to što se kod tebe dešava ne bi smelo da se dešava (ultra sporo kopiranje plus ako sam dobro razumeo ni ne prebaci sve fajlove što pogotovo ne sme da se dešava).
A možeš i ovako, stavi samo velike fajlove (filmovi) približno 100 gigabajta da se kopiraju. Posle toga i 100 gigabajta sitnih fajlova (dokumenti, slike i muzika). Pa javi u oba slučaja da li je sve prekopirao i kako se ponašao.

E da, trebaće vremena za sve to ali to je jedini način.

Pozz ljudi.. Kupio sam usb fleshku kingston od 128gb i na njemu ima samo 115, pritom 28gb prebacuje 1 sat, brzina varira od 4-5mb/s, ali padne i do 1 mb/s, cak i na 800-900 kb/s.. Citam na sajtu pise da je brzina 5GB /s ?? U cemu je fora ili sam dobio brlju?
5 Gb (gigabita) u sekundi nije isto što i 5 GB (gigabajta) u sekundi. Takođe, odnosi se na maximalnu teoretsku brzinu te varijante USB interfejsa koju fleška podržava. U praxi, nikad nećeš videti toliko iz mnoštva razloga. USB konektor možda održava toliko ali memorijski čipovi na fleški su potpuno druga priča. Takođe, brzina prenosa mnogo zavisi od količine i tipa fajlova koji se prenose. Jedan veliki fajl će proći mnogo brže od gomilice malih fajlova...prosto zamisli da prenosiš jedan džakčić od 20kg nečega sa mesta na mesto i da prenosiš 20 kesa od 1kg, šta ćeš brže da preneseš...? Onda, tu je i keširanje što dodatno komplikuje stvari, itd.
Drugi put potraži specifični model na netu i probaj da iskopaš deklarisane cifre za čitanje/upis (cifre za upis često i ne pominju kod sporijih fleški/kartica) kao i testove transfera po netu pre kupovine...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno