Koju flash memoriju odabrati da li treba to biti 2.0 ili 3.0 da li treba odabra ti od 16gb ili od 32gb. Da bi usb 3.0 radio kako treba na ploči treba da ima usb 3.0 to mi je jasno. Koju memoriju bi mi preporučili a da je brzina upisa solidna.
Uzmi flash 3.0 jer su brze.
Ako imas 3.0 imaces full brzinu, ako imas 2.0 imaces max. od 2.0 tj. 30/30 MB/s.
@nesa07
Obično dođu formatirane u fat32, prekopiraj negde na HDD ono sa fleša (imaš par transcendovih alatki), fat32 izbegavamo jer ne može da upisuje veće fajlove od 4GB. Format u NTFS.
Ako ti se kad desi da negde (na starim računarima front usb 2.0), da neće da prepozna fleš, potrebno je (ako je uguran do kraja) milimetar-dva izvući da bi proradio... (moja iskeustva sa nekih drljavih office računara)...
Fora je u tome da je tako oduvek na windowsu nego si ti prvi put primetio.Kupio sam usb fleshku kingston od 128gb i na njemu ima samo 115. U čemu je fora?
na gigatron pise:na kom sajtu pise brzina 5GB/s? aliexpess?
Znao sam da oduzmu nesto ali nisam mislio da bas zakinu 13 gb na 128.. U svakom slucaju hvala na svim odgovorima. Mislio sam da sam dobio ko zna sta, kopiju, brlju, mada mozda su i sve kopije te memorije sto nalazimo po radnjama. Nadam se da ce da potraje.Fora je u tome da je tako oduvek na windowsu nego si ti prvi put primetio.
5 Gb (gigabita) u sekundi nije isto što i 5 GB (gigabajta) u sekundi. Takođe, odnosi se na maximalnu teoretsku brzinu te varijante USB interfejsa koju fleška podržava. U praxi, nikad nećeš videti toliko iz mnoštva razloga. USB konektor možda održava toliko ali memorijski čipovi na fleški su potpuno druga priča. Takođe, brzina prenosa mnogo zavisi od količine i tipa fajlova koji se prenose. Jedan veliki fajl će proći mnogo brže od gomilice malih fajlova...prosto zamisli da prenosiš jedan džakčić od 20kg nečega sa mesta na mesto i da prenosiš 20 kesa od 1kg, šta ćeš brže da preneseš...? Onda, tu je i keširanje što dodatno komplikuje stvari, itd.Pozz ljudi.. Kupio sam usb fleshku kingston od 128gb i na njemu ima samo 115, pritom 28gb prebacuje 1 sat, brzina varira od 4-5mb/s, ali padne i do 1 mb/s, cak i na 800-900 kb/s.. Citam na sajtu pise da je brzina 5GB /s ?? U cemu je fora ili sam dobio brlju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari