Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Ok, sad je jasnije ;)

Pitanje sam postavio zato sto mi treba neka fleska (sto jeftinija) za readyboost (a za to valjda treba neka "brza"). Iako na net-u smatraju da je ovo teska glupost, izgleda da ipak ima neke koristi. Masina iz potpisa (2GB ram) npr kad igram HoN, nakon gasenja igre komp je bukvalno slogiran ceo minut.

Pre neki dan bocnem flesku (neka apacer) i podesim readyboost, nakon izlaska iz iHoN-a za 2 sec padne zauzece ram-a, kliknem na chrome pokrene ga istog momenta. I generalno manje se desava da "stuca" komp...

Naravno ne moze ovo da zameni dodatnih 2GB ram-a ali nemam nameru da dajem 20 evra za 2Gb DDR2... kad je vec DDR3 "dzabe"...

Kakav je 32 GB Transcend TS32GJF500? Treba mi relativno brz, pristupacan USB 2.0 flesh sa 16/32 GB. Druga opcija je 16 GB Kingstor R500 ali nisam toliko lud za brzinom koliko za kapacitetom.
Verzija od 16GB:

Read ~18-19MB/s
Write ~6.5MB/s

Verzija od 16GB:

Read ~18-19MB/s
Write ~6.5MB/s
Drugim recima - tuga. Se's i po mega upis, eeeej...

Nista, mislim da je doslo vreme da turam ovog mog GTR-a na oglase :D
34/28 deklaracija, realno ~25 mega upis (u sintetici i celih 30 :D), 32 giga, gumiran, lepog dizajna... gde cete bolje :d

Imam jedan problem sa toshiba flash-om 32 gb.
Write ne ide preko 3,5 m/s,ali na to sam i racunao,bio mi je bitan kapacitet,ali ni od toga nemam neke vajde.
Do 10gb fajlova kopira ok,nakon toga uspori na 500kb/s i jos se i zakuca pa satima cekam da iskopira nesto i nakon zavrsetka u folderima nadjem neke hijeroglife samo.
Formatirao sam vise puta i u ntfs i u fat32 i uvek isto.
Jel zna neko o cemu se radi?

Pokrenuo sam test,samo sa mojom brzinom upisa to ce trajati 2,5 h.
Pokusao sam da testiram samo 100 mb i pise "this device is most likely defective" ili tako nesto.
Reci mi ako je riknuo neki deo nand-a,jel mu ima spasa softverski ili je hardverski otisao nacisto :)

Pokrenuo sam test,samo sa mojom brzinom upisa to ce trajati 2,5 h.
Pokusao sam da testiram samo 100 mb i pise "this device is most likely defective" ili tako nesto.
Reci mi ako je riknuo neki deo nand-a,jel mu ima spasa softverski ili je hardverski otisao nacisto :)

Da nije neki fake vidim da se na limundu vrteli na kile ...

ja sam ovaj platio 1800 din. bio je dosta jeftiniji od ostalih tog kapaciteta.
Ali u windowsu pise da je 31,2 gb velicina flash-a,jel moguce da je fake onda?

ja sam ovaj platio 1800 din. bio je dosta jeftiniji od ostalih tog kapaciteta.
Ali u windowsu pise da je 31,2 gb velicina flash-a,jel moguce da je fake onda?

Moguce je, fake flashevi rade OK da odredjene originlane velicine preko toga brljave ili se stari sadrzaj gubi...

Ja sam na kupindu uzeo,sad mi ne vredi ni da se zalim tamo.
Pitacu prodavca o cemu se radi,ako ne odgovori bar cu mu roknuti negativnu :)

32 giga za 2 soma... ah, stara dobra prica sa Limunda/Kupinda, tog stecista olosa, lopova, prevaranata i secikesa. Kada cete nauciti, ljudi...

Mani sad brzinu, vidi ti mozes li uopste da upises neki poveliki fajl na njega (neki HD film, npr.), pa vidi 'oce li... najverovatnije ce da prijavi gresku.
A to sto u Win-u pise da kao ima 32 giga - apsolutno nista ne znaci. Tako se samo prijavljuje sistemu. Ako ima i 128MB - dobro je...

Warning: Only 31983 of 31984 MByte tested.
The media is likely to be defective.
7.0 GByte OK (14835680 sectors)
24.1 GByte DATA LOST (50665504 sectors)
Details:16 KByte overwritten (32 sectors)
0 KByte slightly changed (< 8 bit/sector, 0 sectors)
24.1 GByte corrupted (50665472 sectors)
16 KByte aliased memory (32 sectors)
First error at offset: 0x00000001c4bfc000
Expected: 0x00000001c4bfc000
Found: 0x00000007c7bfc000
H2testw version 1.3
Writing speed: 3.48 MByte/s
Reading speed: 5.85 MByte/s
H2testw v1.4

Evo ove podatke sam dobio iz onog programa sto mi je peja rekao da skinem,cini mi se kao da ima 32gb ali je 24 gb corrupted,ne znam zasto.
Jel ima neko resenje za ovo ***** od flasha? :)

Evo i bench za Kingston DTHX30
Nista nisma podesavao sam startovao crystar i start... Cak mislim da nisam instalirao drajvere za usb, no win 7 valjda ima neke ok...
bench.jpg

Warning: Only 31983 of 31984 MByte tested.
The media is likely to be defective.
7.0 GByte OK (14835680 sectors)
24.1 GByte DATA LOST (50665504 sectors)
Details:16 KByte overwritten (32 sectors)
0 KByte slightly changed (< 8 bit/sector, 0 sectors)
24.1 GByte corrupted (50665472 sectors)
16 KByte aliased memory (32 sectors)
First error at offset: 0x00000001c4bfc000
Expected: 0x00000001c4bfc000
Found: 0x00000007c7bfc000
H2testw version 1.3
Writing speed: 3.48 MByte/s
Reading speed: 5.85 MByte/s
H2testw v1.4

Evo ove podatke sam dobio iz onog programa sto mi je peja rekao da skinem,cini mi se kao da ima 32gb ali je 24 gb corrupted,ne znam zasto.
probaj ga sa ovim formatirati..
http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197

Ako nejde, najverovatnije je fake i ima 8GB realan kapacitet, ili je bas neipravan ali pre lici da je fake sa samo 8GB i vestacki dignuto na 32GB

Zato sto je to fles od 8 giga, eto zasto. Bar tako kaze program.

Odlicno si prosao, 8 giga za 1800 dinara :D

Vidim da mu ostali kupci daju pozitivne za taj isti flash,ili kopiraju fajlove samo do 8 gb ili nisu jos uvek skontali.
Kontaktiracu ga pa cu videti sta on kaze.
Zeljko hvala na pomoci.

Da se i ja pohvalim da sam dobio iz Amerike Patriot Xporter XT Rage 32GB. :)

Je l' su ovi rezultati ok?

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    38.3 KB · Pregleda: 44
Koliko znam Supersonic je USB 3.0, a ja na laptopu nemam USB 3.0 port. Kada budem imao tada ću tražiti neki dobar USB 3.0 flash. ;)

Do tada će se sigurno pojaviti još bolji 3.0 modeli.

Da se i ja pohvalim da sam dobio iz Amerike Patriot Xporter XT Rage 32GB. :)

Je l' su ovi rezultati ok?

Mislim da, manje vise, jesu... specifikacija kaze 27/25, ali svaki fles je prica za sebe ;)
Tebi je read nesto jaci od toga, write pak nesto manji... no dobro.

Sad cu da uzmem burazerov Rage, takav identican (isto american edition :d), pa da provrtim kroz CDM... bas da vidimo kakve cifre pokazuje.
Dotad, imam samo rezultate iz HD Tach-a na ovom linku, ono sto sam radio pre dve godine kada je i stigao taj fles.

P.S. Trebalo je ipak da uzmes USB 3.0 fles, narocito u danasnje vreme... a pritom ti je jos bila i varijanta donosenja iz Amerike, gde ima "od tice mleko", izbor je fenomenalan, nije srednje zalostan k'o ovde...
Mislim, razumem ja tvoj rezon, i sam sam se vodio njime pre izvesnog vremena kada sam razmatrao kupovinu USB 3.0 flesa: pre svega, nemam USB 3.0 ni na svom kompu... potom - na maltene svakom gde podjem me ceka USB 2.0, tesko da gde ima novoga... i na kraju - dok se ja "osavremenim", ko zna kakva ce cuda da se pojave na trzistu.
Ipak, ja gledao najpre Patriot Supersonic Magnum, a potom i Kingston HyperX, od kako su se pojavili... a evo danas, ne znam tacno koliko je proslo od njihovog pojavljivanja (HyperX pre svega), ali jos uvek se nisu pojavili brzi USB 3.0 flesevi :)

Do tada će se sigurno pojaviti još bolji 3.0 modeli.

Pa tebi valjda sada treba dobar USB Flash ;)

Umesto 30/20MBs, imao bi oko 35/35MBs na USB 2.0 + mogucnost za koristenja na USB 3.0 :trust:

Nisam znao kad bi koristio 3.0 na 2.0 port da bi imao takve brzine, inače bi u tom slučaju uzeo Supersonic. Kad sam se ovde na forumu pre par meseci raspitivao za flash nisam dobio takvu informaciju.

Mislim da, manje vise, jesu... specifikacija kaze 27/25, ali svaki fles je prica za sebe ;)
Tebi je read nesto jaci od toga, write pak nesto manji... no dobro.

Sad cu da uzmem burazerov Rage, takav identican (isto american edition :d), pa da provrtim kroz CDM... bas da vidimo kakve cifre pokazuje.
Dotad, imam samo rezultate iz HD Tach-a na ovom linku, ono sto sam radio pre dve godine kada je i stigao taj fles.

P.S. Trebalo je ipak da uzmes USB 3.0 fles, narocito u danasnje vreme... a pritom ti je jos bila i varijanta donosenja iz Amerike, gde ima "od tice mleko", izbor je fenomenalan, nije srednje zalostan k'o ovde...
Mislim, razumem ja tvoj rezon, i sam sam se vodio njime pre izvesnog vremena kada sam razmatrao kupovinu USB 3.0 flesa: pre svega, nemam USB 3.0 ni na svom kompu... potom - na maltene svakom gde podjem me ceka USB 2.0, tesko da gde ima novoga... i na kraju - dok se ja "osavremenim", ko zna kakva ce cuda da se pojave na trzistu.
Ipak, ja gledao najpre Patriot Supersonic Magnum, a potom i Kingston HyperX, od kako su se pojavili... a evo danas, ne znam tacno koliko je proslo od njihovog pojavljivanja (HyperX pre svega), ali jos uvek se nisu pojavili brzi USB 3.0 flesevi :)

Šta kažu rezultati iz CDM-a?
Skinuću HD Tach da pustim test, pa da uporedim sa tvojim rezultatima.

Ovaj fleš sam dobio za dž, a pred novu godinu taj prijatelj dolazi opet ovde tako da eto prilike da ispravim grešku i tada izaberem jedan fini 3.0 model. :)

@CAR

Evo šta kaže HD Tach, nešto slično kao kod tebe.

Prilozi

• HDTach.JPG
    HDTach.JPG
    85.9 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena od urednika:
Šta kažu rezultati iz CDM-a?
Skinuću HD Tach da pustim test, pa da uporedim sa tvojim rezultatima.

Ovaj fleš sam dobio za dž, a pred novu godinu taj prijatelj dolazi opet ovde tako da eto prilike da ispravim grešku i tada izaberem jedan fini 3.0 model. :)
Evo nadjoh neki stari CDM, iz vremena kada je stigao kod mene.

A ako vec imas priliku za ispravljanje greske, a recimo hoces da ostanes u Patriot taboru - uzmi onog Supersonic Magnum monstruma :smoke:
To ili HyperX, brze jos uvek nema... a cisto estetski gledano, Magnum mi je triput lepsi neg' Hyper :D

Prilozi

• Patriot Xporter Rage XT.png
    Patriot Xporter Rage XT.png
    37.7 KB · Pregleda: 65
Rezultati su maltene slični, ali vidim da ti je 512k Write mnogo bolji, kako to?

Što se tiče Magnuma, ne nalazim 32GB modee, je l' postoje uopšte?

Rezultati su maltene slični, ali vidim da ti je 512k Write mnogo bolji, kako to?
Iskreno da ti kazem - pojma nemam :)

Mozda se nesto zabagovao test, mozda je to zbog toga sto sam ja test radio sa 2 prolaza i 100MB fajlom (a ne 5 i 1000MB, kako je po default-u)... a mozda je jednostavno brza fleska :)
Vidi ti pa pusti ovako po mome, 2 prolaza sa 100MB, cisto da vidimo kakva je situacija tako... a ja cu vec da mu uzmem flesku, pa opet pustim, ovaj put skroz default test.
Što se tiče Magnuma, ne nalazim 32GB modele, je l' postoje uopšte?
E da, mislim da toga nema... vec da je 64GB minimum. Isto kao i za HyperX, to je zbog toga sto je rec o osmokanalnoj komunikaciji, a kako mi objasnise, 64GB je minimalan kapacitet za tako nesto.

Sa 32GB... od Patriota-a onda samo obican Supersonic, nazalost.
Al' on nije toliko uzbudljiv kao pomenuti Magnum, njegova deklaracija je tek 100/70.

Vrh Dno