Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Moj izbor bi bio jedan od ova dva - Patriot Supersonic Magnum ili Kingston HyperX :smoke:

Ali isto da padnu cene... mada mi je kapacitet i preveliki, i 32GB k'o sto sad imam je sasvim dovoljno :)
Doduse, pre svega ovoga, valjalo bi preci na neku USB 3.0 platformu, cisto da mogu da se iskoriste te surove brzine... :d

Kakav je ovaj Jetflash 600 od 16 gb jel nije neki sampion sporosti posto vidim ima ga za 15 €?

Poslednja izmena:
Moja preporuka flesa od 16 giga (posto videh pre neki dan da se najzad i to pojavilo kod nas) - Patriot Xporter XT Rage.

Imam taj u drugoj sobi (tacnije, burazerov :D), samo verzija od 32 giga... strasan fles, 25MB/s upis. Radi k'o zmaj.
A pritom jos i lep na oko, sa onim mehanizmom za uvlacenje (nema kapice niti brige oko iste), blago gumirana povrsina. I malih dimenzija, bar duplo kraci od mog GTR-a.

Ja nisam zadovoljan Patriot xporter XT-om 8GB, jeste on brz ali u zadnje vreme sve vise brlja, nestane pa se pojavi, tesko se prepoznaje na mom kompu...

Nije to ovaj, ovaj je Rage Xporter XT... tvoj je onaj stariji :)
Mada nije ni bitno, ipak je tek jedan primerak u pitanju - taj kod tebe ili pak ovaj Rage kod burazera - pa sigurno ne bi mogli na osnovu toga da generalizujemo i izvodimo neke zakljucke o pouzdanosti... ;)

Nego, si probao format onim nji'ovim fabrickim softverom? Ja koristio to jednom, kada sam burazeru ubio particiju testirajuci brzinu upisa, pa kada sam hteo ponovo da pravim/formatiram, rek'o da se posluzim tim alatom. Uz to, negde sam nalazio i info da ce to omoguciti i nesto vece brzine upisa, te se i zbog toga odlucih na isti.
Probaj, mozda pomogne... mada, iskren da budem - sa takvim simptomima, sve mi se cini da je krenuo ka vecnim lovistima.

Sta mislite jel dobra kupovina ovaj Verbatim od 16GB ima ga kod nas za 25 EU.
http://www.verbatim.com/prod/usb-drives/everyday-usb-drives/store-n-go-usb-3.0-usb-drive/

Odlicna... mnogo bolja neg' onaj Patriot sto sam ja preporucio - ako ga vec ima kod nas i kosta istih ~25 evra :)

Probao sam bas taj fles, igrom slucaja, samo mislim da je bila verzija od 32 ili mozda i celih 64 giga, ne secam se... mislim da je ipak bila od 64.
Fleska je odlicna, brza k'o munja, a jos je pritom taj konkretno primerak radio debelo preko specifikacija - read je isao na sumanutih 180MB/s, a write na 120-ak, koliko se secam. Tako su bar pokazivali benchmark programi... sto je ogroman skok sa 120/70 koliko deklaracija obecava ;)
Sad, da li ce tako biti sa svakim primerkom, i dali ce ovaj od 16GB imati makar deklarisane brzine - to vec ne znam...

U svakom slucaju je jako brz fles, osecaj u radu neverovatan - sve se zavrsava prakticno za tren oka... i najzad jedan pravi USB 3.0 drajv kod nas, koji ne opravdava tu oznaku tek brzinom citanja.

Hvala ti druze na detalni odgovor planiram ga uzeti ovih dana pa cu postirati ovde rezultate

Nema na cemu... i aj' bas postavi koji HD Tach/HD Tune/CDM screen, bas me zanima koliko ce da istera neki "normalan" primerak :)

Patriot usb3 supersonic 32gb. Kupio juce...vrlo zadovoljan brzinom.Cena 46e. Dole su slike testa sa CrystalDiskMark-om leva usb3,desna usb2

Prilozi

• usb2.JPG
    usb2.JPG
    63 KB · Pregleda: 579
  • usb3.JPG
    usb3.JPG
    62.1 KB · Pregleda: 583
Poslednja izmena:
Odlicna fleska, odlicne i brzine... pravi USB 3.0 fles. Oduvek sam bio fan Patriot-a.

Steta sto samo nije i "Magnum" verzija, moj nedosanjani san, taj tek ubija po specifikaciji&radu :smoke:

Kingston HyperX 64GB

Prilozi

• Capture_HyperX.JPG
    Capture_HyperX.JPG
    48.4 KB · Pregleda: 128
Kingston HyperX 64GB
Zver od flesa. Ali prava zver. Najbrzi trenutno, sto aleksandardr rece.
To je ujedno i razlog zasto je onaj vec pomenuti Supersonic Magnum ostao tek na snu :D

Odlicne brzine, cak malo i prebacuje specifikaciju... na kojoj platformi je ovo testirano?

2 aleksandardr:
To mozda kod nas... u svetu je relativno normalna (za taj kapacitet i - pre svega - brzinu), i u rangu sa ostatkom ponude.
Tako, jedini pravi konkurent jeste upravo Supersonic Magnum (sa specifikacijom 200/120), a on je 25$/€ jefiniji nego HyperX ;)

Brzine su zaista fenomenalne, steta sto ce takve fleske u 99% slucajeva nailaziti na USB 2.0 port :)

Brzine su zaista fenomenalne, steta sto ce takve fleske u 99% slucajeva nailaziti na USB 2.0 port :)

Bravo, domcale, pogodio si sustinu... upravo je to to razlog zasto sam ja na standby-u sa HyperX-om.

Mislim, i na mom kompu je trenutno samo USB 2.0 aktuelan, al' ajd', to ce se vec promeniti u neko skorije vreme... ali tuzno je sto me u tih 99 (.9, dodao bih) % slucajeva ceka i dalje USB 2.0 gde god da podjem.

Zato sam se ja zadovoljio sa Jetflashom V700, upis od 21MB/s je upotrebljiv a opet nije ogranicen USB2 portom. Kad treba da nesto na brzinu kopiram na komp tu je read od 70MB/s. Drawback je sto moram da pomeram kuciste i saginjem se :)
Ako nista drugo, brzine su tu samo da im se divimo :)

Zato sam se ja zadovoljio sa Jetflashom V700, upis od 21MB/s je upotrebljiv a opet nije ogranicen USB2 portom. Kad treba da nesto na brzinu kopiram na komp tu je read od 70MB/s. Drawback je sto moram da pomeram kuciste i saginjem se :)
Screw that, te "kvazi"-USB 3.0 varijante ne priznajem... dok ne moze da premasi limit USB 2.0 porta za upis - ne priznajem! :D:D:D
Ako nista drugo, brzine su tu samo da im se divimo :)
Oooooo da... :smoke:

aleksandardr je napisao(la):
Patriot usb3 supersonic 32gb. Kupio juce...vrlo zadovoljan brzinom.Cena 46e. Dole su slike testa sa CrystalDiskMark-om leva usb3,desna usb2
Od danas sam ponosni vlasnik istog i sto je najbolje dobio sam ga od drugara :D
Na kutiji pise up to R 100MB/s i W 70MB/s tako da nisam ocekivao ovolike brzine, fasciniran sam.

Kingston USB2 DTR 500

2mn4s1u.png

Prilozi

• HD Tach Kingston DTR 500.png
    HD Tach Kingston DTR 500.png
    70.7 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:
Kingston USB2 DTR 500

2mn4s1u.png

hmm ovo su mi nesto niske vrednosti za DTR 500 Ovo je minimalno sto dobijam ide i preko 34 citanje a pisanje ide u zavisnosti od podataka koje kopiram na njega od 18 do 23 tu se vrte...

E da moj je u ntfs-u mozda je zbog toga...

Prilozi

• CDM.jpg
    CDM.jpg
    73.9 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
hmm ovo su mi nesto niske vrednosti za DTR 500 Ovo je minimalno sto dobijam ide i preko 34 citanje a pisanje ide u zavisnosti od podataka koje kopiram na njega od 18 do 23 tu se vrte...

E da moj je u ntfs-u mozda je zbog toga...

Nemam pojma..I ja sam prethodno gledao i bilo mi je malo ali sta znam.
Mozda zato sto mi je dronjav win ako to uopste ima neke veze.

Probao sam u FAT i NTFS ,isto..

Un nema usb 3.0 na ploci i ne moze izvuci te brzine nikako.

Koje brzine... ? Pa DT R500 ionako nije USB 3.0 fles, sta pa ima da ga bode u USB 3.0 port :)
Nisam siguran da sam te dobro razumeo, ali ako mislis da ne moze da izvuce onih ~34MB/s kao sto je igor88 izvukao na svom... a da to, opet, bude bas na USB 2.0 portu... varas se, moze da se izvuce toliko, pa i nesto preko ;)

Eno primera sa mojim GTR-om... a to je klasican USB 2.0 fles na klasicnom :p USB 2.0 portu :)
Tu je negde limit USB 2.0, koji MB/s gore-dole... u svakom slucaju, uvek moze da se prebaci "magicnih" 30MB/s, ako si mozda na to ciljao svojim postom.

cdm-corsair.png

Inace postoje neke minimalne razlike kada se USB 2.0 fles ubode u USB 3.0 port u odnosu na isto to - samo na USB 2.0 portu... ali su stvarno minimalne. Bas citah neki te(k)st o tome svojevremeno, mislim da bese kod Ananda.
Blah, cista kozmetika, nije vredno pomena... tesko za primetiti, osim stopericom :)
Evo ga, nadjoh... zanimljivo, bas je pomenuti R500 testiran u ovakvom scenariju:
http://www.anandtech.com/show/4523/usb-30-flash-drive-roundup/7

P.S. A sto se tice ovog DTR-a sto ga PCBeast uze... sto se mene tice, sve je u redu, brzine su OK (bile na USB 2.0 ili pak 3.0 :p) - ***, nema dva istovetna flesa, jedan baci ovako, drugi onako, to je to... zato uglavnom i stavljaju ono "up to" kada pisu specifikacije ;)

Nazad
Vrh Dno