Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Mislim da ti je Kingston sada trenutno najpovoljniji.

Ma ja sam se dvoumio izmedju Kingstona DT1 i Transcend V30. U istom su cenovnom rangu. Nije mi bitna toliko brzina ipak pretpostavljam da su iste brzine oba.

I ja sam se zagrejao da uzmem nesto od 2GB.

Pre vise od 2 god. sam uzeo LEXAR Jump Drive 128 i zadovoljan sam sa njim. Sada mi treba vise prostora.

Flash bi prvenstveno koristio za prenos velikih fajlova (700 MB ;))

Gornja granica mi je 2000 din.

Naleteo sam do sada na Kingstone DT1 od 2GB za 1800 din. i Apacer AH 320 za 1690 din. U tom rangu mi upadaju i PQI Flash-evi a i poneki Transcend. Za sada sam naginjem prema ovom Apaceru. Citam po net-u, videcu jos sta se nudi. Voleo bih da cijem i vase preporuke.

E evo ovako posle dosta razmisljanja sta uzeti (posto su cene pale) izmedju Corsair 2GB Flash Voyager USB 2.0 Drive i USB 2.0 Flash Disk 2GB Apacer AH123 odluka je pala na prvonavedenu memoriju iliti narodno poznati izraz "USB *urcic" (pa vi vidite koje je slovo=*).
Em ovo drugo nigde nema em je manja garancija a i visa cena.
Ja sam prosao sa 10 godina garancije i cenom od 1926,58 din :D :banana:
E sad najzanimljivije sto je mene iznenadilo a to je rezultat brzine citanja i upisa na drive!!!:eyebrows:
Pogledajte slicice sva tri testa iz HD Tach-a:
(1)Full bench (variable zone,see docs)
(2)Quick bench (32mb zones)
(3)Quick bench (8mb zones)
Inace imam XP PRO SP2 a ploca je sa nForce2 ULTRA 400-RAID cip setom(zamenjena pre nedelju dana posto mi je stara Epox 8rda+(nForce2 ULRTA 400) crkla:mad: ).
Proizvodjac kaze da je brzina 19/13MB/s a ja dobio rezultat 29/24.3MB/s :D u cemu je fora jel zna neko a znam da onaj crveni GT ima brzine 34/28MB/s???
Ja prezadovoljan inace mala,lepa,slatka memorija,udavi vas ja:D :banana: .

Prilozi

• Full bench (variable zone,see docs).jpg
    Full bench (variable zone,see docs).jpg
    64.7 KB · Pregleda: 235
  • Quick bench (32mb zones).jpg
    Quick bench (32mb zones).jpg
    63.4 KB · Pregleda: 179
  • Quick bench (8mb zones).jpg
    Quick bench (8mb zones).jpg
    66.1 KB · Pregleda: 197
  • Corsair 2GB Flash Voyager USB 2.0 Drive.jpg
    Corsair 2GB Flash Voyager USB 2.0 Drive.jpg
    7.9 KB · Pregleda: 139
Poslednja izmena:
E evo ovako posle dosta razmisljanja sta uzeti (posto su cene pale) izmedju Corsair 2GB Flash Voyager USB 2.0 Drive i USB 2.0 Flash Disk 2GB Apacer AH123 odluka je pala na prvonavedenu memoriju iliti narodno poznati izraz "USB *urcic" (pa vi vidite koje je slovo=*).
Em ovo drugo nigde nema em je manja garancija a i visa cena.
Ja sam prosao sa 10 godina garancije i cenom od 1926,58 din :D :banana:
E sad najzanimljivije sto je mene iznenadilo a to je rezultat brzine citanja i upisa na drive!!!:eyebrows:
Pogledajte slicice sva tri testa iz HD Tach-a:
(1)Full bench (variable zone,see docs)
(2)Quick bench (32mb zones)
(3)Quick bench (8mb zones)
Inace imam XP PRO SP2 a ploca je sa nForce2 ULTRA 400-RAID cip setom(zamenjena pre nedelju dana posto mi je stara Epox 8rda+(nForce2 ULRTA 400) crkla:mad: ).
Proizvodjac kaze da je brzina 19/13MB/s a ja dobio rezultat 29/24.3MB/s :D u cemu je fora jel zna neko a znam da onaj crveni GT ima brzine 34/28MB/s???
Ja prezadovoljan inace mala,lepa,slatka memorija,udavi vas ja:D :banana: .

Bilo je vec reci o tome da je Corsair malo dao po gasu ali oni ne vole da se hvale :D pa otud iznenadjenje...to isto radi Kingston za svoju DTI seriju
Sve u svemu lepo si prosao i naravno gledaj da ne ostanes bez kapice :)

Poslednja izmena:
Uvalili su ti downclock-ovanog GT-a! :d

Stigao mi GT ali nemam cime da izmerim write speed jer moj HD tach nije registrovan a sajt Simpli Software-a nije trenutno u funkciji. Ako neko ima neko resenje ;) neka baci na PM pa cu da okacim rezultate.

Nema veze, zvekni bar read speed.

Bolje ista nego nista ;)

Corsair Flash Voyager GT 2GB

Prilozi

• GT.jpg
    GT.jpg
    108.5 KB · Pregleda: 261
Poslednja izmena:
Zavisi i od chipset/kontrolera, tako da još nije sve rečeno. Neka proba CAR koliko razvija na njegovoj platformi :-devil-:

Poslednja izmena:
Zna se da je "u mene" :D najbrzi primerak HT203-jke... :-devil-:

Sliku sam kacio i ranije, a s ponosom cu ponovo :)

BTW, identicna brzina mi je na i C2D (P965) i AMD (nF4) platformi... samo je na nF2 nesto manja, oko 30MB/s.

Evo ja cu ;)
(obec'o sam :))

Bolji GT u read-u, majku mu... moracu jos malo da ga "doradjujem"... :smoke:

Care, mislis u write-u.
Nema veze, ipak si se pokazao kao car, prvi si javno priznao da je GT sampion :D

PS. mozes da ga doradjujes do 1 maja, dzaba ti.;)

Write, naravno... :wall:

I nista ja ne priznajem, i dalje ga HT203 šamara u read-u ;)
(ovog puta, bas read-u... nisam pogresio :d)

P.S. Cek' polako, bese onomad 16.7MB/s write kada sam ga inicijalno proterao kroz test... ;)

Hehe, kada saberes rezultate read+write za HT203 dobijes skor 50,2 a za GT 52,5 pa ti vidi ko koga tu samara ;)
Na stranu to sto sam ja uradio test i okacio ga odmah po dobijanju hd tach-a, znaci nikakav tuning.

Poslednja izmena:
Ma nema ja sta tu da sabiram, oduzimam... dodajem i prodajem :d

I salim se ja za "tuning", kakav crni tuning... samo sam uradio "Full bench", otud nesto bolji skor.

GeIL David 100

Dakle još jedino ja u par s_vama:

Prilozi

• GeIL David 100 1GB.png
    GeIL David 100 1GB.png
    21.9 KB · Pregleda: 244
Poslednja izmena:
Dobar i ovaj GeIL! ;)

Paradigma, si uradio "Full bench"?

Full bench

Sad jesam :)

Prilozi

• GeIL David 100 1GB.png
    GeIL David 100 1GB.png
    21.7 KB · Pregleda: 191
Znate kako drugari, na trzistu postoji nekoliko stickova cija se brzina citanja vrti oko 30MB/s, medjutim meni je mnogo bitnija brzina upisa, npr. odem negde i hocu da prevucem neki fajl na brzinu a poslu cu ja lako to da prebacim na moj PC.
Prilikom kupovine favoriti su mi bili BUFFALO Firestix Type R, 2.0GB , (read: 32MB/s, write: 27MB/s), Apacer HT203 ovde svima znan, i OCZ Rally2 Dual Channel, 2.0GB, (read: 28MB/s, write: 15MB/s),upravo tim redosledom.
Taman kad sam hteo da porucim Buffala na trzistu se pojavio GT i kada sam mu video specifikacije dileme vise nije bilo. Svakom bih ga preporucio, zlo kako je brz, a uz to je i gumiran, to je mozda i prevagnulo da uzmem njega a ne Buffala.

Ja sam kupio Apacer AH123 ali sam malo razocaran performansama(nije bas ono sto pise). Specifikacije kazu 15 MB/SEC & 10 MB/SEC a HD Tach mi je izbacio sledece

Prilozi

• hdtach.JPG
    hdtach.JPG
    97.9 KB · Pregleda: 206
Evo sta radi jedan Apacerko.U pitanju je model AH320 od 2gb!:d :d

Prilozi

• clip_image0023.jpg
    clip_image0023.jpg
    40.1 KB · Pregleda: 250
Corsair Flash Voyager 2GB, kupljen danas za manje od 2k dinara ;), 10godina garancija, a brzina meni vise nego zadovoljavajuca.

P.S. Hvala svima na ovoj temi, bas nisam imao pojma koji flash da uzmem dok nisam sve procitao :d

Prilozi

• Voyager.JPG
    Voyager.JPG
    84.7 KB · Pregleda: 229
Imajte u vidu da je 28-30 MiB/s realni limit većine USB 2.0 kontrolera na današnjim pločam,a što znači da nije isključeno da sam interfejs predstavlja usko grlo. ;)

Imajte u vidu da je 28-30 MiB/s realni limit većine USB 2.0 kontrolera na današnjim pločam,a što znači da nije isključeno da sam interfejs predstavlja usko grlo. ;)

Pa koliko se ja secam USB 2.0 je brzi od firewire 400. Juce sam bas radio sa fw kutiom za hdd, pa sam primetio da nije bas tako, cini mi se da je malo brza od tih 28-30. Ako fw ima teoretski 50MB/s, ne verujem da je toliko sporiji USB 2.0.

Na papiru jeste brži, ali praksa pokazuje drugačije, faktori kao što su CPU zauzeće i overhead igraju ključnu ulogu. FW400 danas izvlači u proseku 35-37 MB/s (neki rekordi beleže čak 40 MB/s), a kod USB 2.0 vlada pravi haos. Situacija sa kontrolerima na tržištu je takođe presudna. Pogledaj grafike u tredu, retko koji fleš u read testu prelazi 30 MB/s -- što ne znači da ne mogu brže u nekoj drugoj kombinaciji ploče, a nisu retke one koje imaju ograničenje od svega 24 ili čak 18 MB/s (kod mnogih laptopova je 16-18 MB/s najčešće max). Da bi znao koliki je limit konkretnog sistema moraš imati brzi drive za koji si siguran da može brže. ;) U praksi maksimum koji se može izvući preko USB 2.0 na neopterećenom kanalu je ~40 MB/s (50% manje od teorijskih 60 MB/s), ali je taj limit u većini slučajeva manji.

Nazad
Vrh Dno