Šta je novo?

USB DVB-C sa MPEG4 tunerom?

pbogdanovic

Slavan
Učlanjen(a)
29.12.2005
Poena
320
Imam iKom kod kuce pa bih da na laptop prikljucim neku USB tv karticu koja podrzava DVB-C i da ima MPEG4 tuner da bih mogao da gledam njihove (free) digitalne kanale. Slika je daleko bolja nego na analognim, sto mogu da vidim na svom LCD tv-u.

Da li neko ima predlog za neku USB karticu koja to podrzava?

MPEG4 tjuner ne postoji. MPEG4 je vrsta kompresije videa, tako da eventualno možemo da pričamo o hardverskom koderu/dekoderu istog, a tjuner... tjuner je DVB(-C) ili pak PAL/NTSC...

Ako sam te dobro razumeo, tebi treba hibridni tjuner sa kojim bi hvatao i analogne, ali i besplatne digitalne (DVB-C) kanale. Pokušaj po Apple prodavnicama da nađeš Elgato EyeTV, samo znaj da takva igračka uopšte nije jeftina.

Bitno je da kapiramo sta je covek hteo da kaze time mpeg4.

Ima sigurno i jeftinijih varijanti, samo takvi proizvodi su retki, jedino sto sam uspeo da iskopam je ovako nesto http://www.play.com/PC/PCs/4-/8315938/TerraTec-Cinergy-HTC-USB-XS-HD-Digital-TV-Reciever/Product.html?source=9593&_$ja=tsid:11853|prd:78888

Ja koristim AVerMedia trinity karticu ima S2, DVB-T (sa podrškom za MPG4), analog TV, radio. Nisam probao kablovski sistem, ali me je pitao dali primam vazdušni ili kablovski sistem. Moraću da je odnesem kod nekog ko ima kablovsku TV DVB-C.

Kad kazes 'kartica' jel to bas kartica ili je USB stick?

@Gizmor: Hvala

Poslednja izmena:
Ima sigurno i jeftinijih varijanti, samo takvi proizvodi su retki, jedino sto sam uspeo da iskopam je ovako nesto
Jedino što ne znam gde bi to kod nas kupio (EyeTV jer bar bilo), a i na sajtu, za koji si ostavio link, taj TerraTec dongl košta £78.29 ili ti €88.68 što i nije neka ušteda.

Ja koristim AVerMedia trinity karticu ima S2, DVB-T (sa podrškom za MPG4), analog TV, radio. Nisam probao kablovski sistem, ali me je pitao dali primam vazdušni ili kablovski sistem. Moraću da je odnesem kod nekog ko ima kablovsku TV DVB-C.
Izgleda da podržava i DVB-C, ali je to PCI-E rešenje, dok je čovek tražio nešto za laptop.

Kad kazes 'kartica' jel to bas kartica ili je USB stick?
To je baš kartica (nije za laptop).

Poslednja izmena:
Vrh Dno