Šta je novo?

USB Dongle DVB-T2/DVB-T/DVB-C streaming

gadafi

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2005
Poena
455
Kupio sam USB prijemnik za razne ove standarde, sa namerom da ga koristim za streaming nekog DVB-C kanala. Hoću da povremeno streamujem ćaletu u drugom gradu par programa koje tamo nema prilike da gleda.
Sa softverom koji dolazi uz stick mogu da se gledaju programi, ali ne može da se streamuje. Probao sam ProgDVB. On može da streamuje, ali nema mogućnost transkodovanja, barem ne u free verziji. Ne znam kako je sa plaćenom verzijom. Moram da smanjim bitrejt, jer nemam dovoljan upload za slanje originalnog streama. Posle toga sam probao da streamujem u ProgDVB, pa da u VLC-u ponovo streamujem istu stvar uz transcoding. Međutim, to nešto secka. Moguće je i da nisam nešto dobro podesio. Gledao sam takođe iz VLC-a. Direktan pristup sticku iz VLC-a ne radi. Pročitah negde da taj deo koda nije godinama ažuriran.
Imate li predlog za softver ili kombinaciju softvera gde ovo radi kako treba? Ne rekoh da se radi o Windowsu.

Probaj da transkodujes sa ffmpegom, kakav hardver imas? E sad mozda mozes i preko ffmpega da podesis da povlači sa usba, ali nisam pokušavao

Sent from my D6503 using Tapatalk

Poslednja izmena:
DvbViewer+DvbViewer Recording Server radi provereno sa tom karticom.

Probaj sa tim da se igras, u lokalu radi straming sa VLC-om (trascoding ne znam ali verovatno moze) a spolja nisam probao ali verovatno moze i to.

Ima malo vise podesavanja ...

Koji imaš protok od tebe (na primer ADSL 20/1)? U ovom slučaju Ti možeš da šalješ maksimum 800Kb/s, ne znam koliko možeš da kompresuješ TV kanal. U lokalnoj mreži tih problema nema.

Kupio sam USB prijemnik za razne ove standarde, sa namerom da ga koristim za streaming nekog DVB-C kanala.

Interesantno, ako može par pitanja: :)

1. Kakva ti je slika sa njegovom priloženom antenom ako si probao da uhvatiš DVB-T2?
2. Koliko brzo menja kanale?
3. Za prelazak sa dvbc na dvbt2 jel' ima neki prekidač ili se sve radi softverski?
4. Priloženi CD jel' sadrži poseban drajver ili samo softver? Da li može da radi na Linuxu, ako znaš ili ako ima napisano?
5. Da li se greje?
6. Da li si zadovoljan kvalitetom slike?
7. Jel' znaš možda da li ima ovde da se kupi? Ili na aliju, gearbestu...?

Duže vremena me nije bilo, jer sam svašta isprobavao :)
Tražio sam pro verziju DVBViewera, jer samo sa njom radi recording service. Na kraju sam ga kupio. Mogu da kažem da radi odlično. Nemam nikakve zamerke. Bitrejt strima bira klijent, pre reprodukcije. Recording service interno koristi ffmpeg za transkoding.
Imam 50/2 VDSL, ali imam i jos jedan link za probu, sa vecim uploadom, pa trenutno njega koristim.
A sada da odgovorim na ovih 7 poslednjih pitanja:
1. Nisam probao, ali pretpostavljam da slika nije lošija od DVB-C, ako je nivo signala dovoljno visok za prijem bez grešaka. Probaću narednih dana, pa ću da javim.
2. Treba mu 2-3 sekunde za promenu.
3. Softverski je. Samo izaberes vrstu tjunera, pa onda izaberes i parametre signala.
4. CD sadrži i softver i drajvere. Na Astrometinom sajtu postoji novija verzija svega toga. Kažu da radi na Linuxu. Imaš ovde diskusiju.
5. Jeste vruće na dodir, ali mu izgleda to ne pravi probleme u radu. Ja ga koristim bez onog plastičnog oklopa, jer su Kinezi nakrivo zalemili antenski konektor, pa ne može skroz da se zatvori plastika.
6. Zadovoljan sam.
7. Ja sam kupio od Kineza na ebay. Koliko sam gledao, ovde ima kod nekih na KP, na primer, ali je to verovatno isto tako kupljeno kod Kineza, pa je verovatno bolje da sam naručiš.

Nazad
Vrh Dno