Šta je novo?

USB Device not Recognized- Sta da radim???

resident94

Cenjen
Učlanjen(a)
18.01.2014
Poena
151
Ubacim flesku-TakeMS-od 4 giga u komp. i izbacuje mi USB Device not Recognized. Sta da radim??? Hvala unapred. 🙂

Bacis flesh u kantu za smece i odes do prve trafike i kupis drugi. Nema na cemu. 🙂

Proveri kontakt na maticnoj i na samom flesu. I to moze biti problem

Da li flash radi na drugom računaru?

To je u 99% slucajeva,cupanje fleske bez predhodnog sigurnog gasenja iste.
1000 puta prode ali 1001...

Iskljuci PC iz stekera nekoliko minuta, pa probaj opet...

Poslednja izmena:
Da ne načinjem novu temu.
Imam Kingston čitač i konstantno dobijam ove poruke.

Kingston-Media-Reader-USB-3.0-03a.jpg utzr6tt.png Untitled.png utzr.png

Pokušavam da uradim updata ali džaba kada se uređaj ne vidi.
Trenutno je uboden pozadi u USB3 ali ista stvar je i kada ga ubodem napred u USB3.

To je u 99% slucajeva,cupanje fleske bez predhodnog sigurnog gasenja iste.
1000 puta prode ali 1001...

Pogrešno - safely remove treba samo u slučaju ako je na flashu omogućen delayed write - u velikoj većini slučajeva nije i Windows odmah upisuje podatke na disk, bez keširanja.

Poslednja izmena:
Pogrešno - safely remove treba samo u slučaju ako je na flashu omogućen delayed write - u velikoj većini slučajeva nije i Windows odmah upisuje podatke na disk, bez keširanja.

Pokušaj verbatimov S'n'G V3 izvući bez s.r. pa vidi da li ćeš nastaviti da tvrdiš isto.

Da, nastaviću. Secure n GO koristi enkripciju za svoj sadržaj i ne ponaša se kao običan storage. Ne znam kakav softver koristi, ali sigurno postoji uputstvo za njega.

Da nastavljas kao i uvek i to pogresno.
Kada vec pominjes upustvo,bilo bi dobro da ga procitas.
umesto da navodis ljude da pogresnim rukovanjem nesto pokvare.
"Safely Remove Hardware" stoji u upustvu.

Ne, nego ti Vuče nemaš puno pojma o čemu pričaš, kao i uvek... Video si ikonicu sa Safely Remove Hardware, pa je preporučuješ kao ko zna kakvu pamet tehnički neprosvetljenima.
Za svaki redovan storage možeš to naći pod Policies u device manageru i možeš videti da je za većinu fleševa isključen, baš zbog toga da bi mogao biti iščupan kad vidiš da se sve operacije završe. Ako ga iščupaš dok je operacija u toku, to je valjda i tebi jasno, doći će do problema u fajl sistemu...
rMvTQT1.png

Što se tiče posebnih slučajeva, kao što su drajvovi kod kojih se vrši enkripcija sadržaja - ne potpadaju pod ovo, jer često mountuju posebnu particiju na koju se upis vrši preko posebnog softvera. To piše u uputstvu. A preporučujem ti i da se držiš uputstva, i da puno više čitaš i manje pišeš po forumima...

Ne, nego ti Vuče nemaš puno pojma o čemu pričaš, kao i uvek... Video si ikonicu sa Safely Remove Hardware, pa je preporučuješ kao ko zna kakvu pamet tehnički neprosvetljenima.
Za svaki redovan storage možeš to naći pod Policies u device manageru i možeš videti da je za većinu fleševa isključen, baš zbog toga da bi mogao biti iščupan kad vidiš da se sve operacije završe.

Ne znam kakav problem vas dvojica imate od ranije, ali ne vidim zašto bi bilo kome bio problem da klikne na Safely Remove, pogotovu što će malo ko proveravati policies, a i sam si napisao većinu, a ne sve :angel:

Ako ga iščupaš dok je operacija u toku, to je valjda i tebi jasno, doći će do problema u fajl sistemu...

Ovo je suština. S druge strane, nespravnost fajl sistema, ne uzrokuje neispravnost samog flash drive-a (obrnuto da, i samih podataka, naravno), već je to do samog flash-a, pre ili kasnije.

Poslednja izmena:
Ne znam kakav problem vas dvojica imate od ranije, ali ne vidim zašto bi bilo kome bio problem da klikne na Safely Remove, pogotovu što će malo ko proveravati policies, a i sam si napisao većinu, a ne sve :angel:

Niemam ja problem s njim, nego sa njegovim postovima, kojih ima nebrojeno mnogo za kratko vreme, ali ima malo toga da se vidi...
Pogledajte dobro sliku ispod, tipičnu za USB Flash storage:
7KW9dHf.png

Ovo je tipična slika za svaki USB storage - dakle, ako se ne radi o drajvovima sa enkripcijom ili ako niste sami promenili polisu, možete vaditi drajv kako želite, čim se završe sve operacije na disku, bez klikanja na ikonicu.

Ovo je suština. S druge strane, nespravnost fajl sistema, ne uzrokuje neispravnost samog flash drive-a (obrnuto da, i samih podataka, naravno), već je to do samog flash-a, pre ili kasnije.
A ovde čovek ispravno ukazuje na drugu stvar - sama tema je o USB uređaju koji ima problem, i sigurno nije izazvan nekorišćenjem Safely Remove ikonice.

Samo da dodam da Safely Remove ikonica se moze dodati na desktop,a to je najbolje da bude ceo Devices and printers folder (Windows 7) Pa tu da se desnim klikom na flesku klikne eject i to je to,tako je ja koristim

Ta Safely remove opcija je OK i niie toliko tesko kliknuti na nju. Cisto da znas da kompjuter nece nista citati / pisati kad je budes vadio... Mozda se bas u tom trenutku nakon sto si zavrsio kopiranje necega antivirusu tupilo da prcka nesto po memoriji, ili neki drugi program, nebitno, i eto belaja - mozes da izgubis to sto si snimao...

Ta Safely remove opcija je OK i niie toliko tesko kliknuti na nju. Cisto da znas da kompjuter nece nista citati / pisati kad je budes vadio... Mozda se bas u tom trenutku nakon sto si zavrsio kopiranje necega antivirusu tupilo da prcka nesto po memoriji, ili neki drugi program, nebitno, i eto belaja - mozes da izgubis to sto si snimao...

Bilo kakvo čitanje ne može biti uzrok problema na fajl sistemu. Samo pisanje. Windows je podrazumevano podešen tako da je sasvim bezbedno iščupati drajv, ukoliko je svo pisanje završeno. Antivirus bi trebalo da pita šta da radi sa fajlovima, ali se sigurno i vidi da je skeniranje u toku.
Uostalom nebitno, to je stvar izbora - Safely remove nikako ne može biti uzrok toga što USB nije prepoznat.

Desio mi se sličan problem. Rešenje je da se obriše inf cache ili nešto tako.. ne znam napamet i posle restatrovati komp. Pogledaću detaljnije kad dodjem kod kuće.

Evo samo da podelim kako sam ja izgubio flesku od toga;

Uzmem ja da kopiram nesto na flesku a bio je komp nesto neispravan,malo malo pa gubi struju,ali to sad nije bitno;I on iskopira uredno na flesku sve,ali kada sam se vratio kasnije isti dan da jos nesto iskopiram,nece da ucita flesku uopste,nece ni da upali lampicu na fleski,a posle sam provalio sta je bilo dovod struje u kucistu do usbova nije bio dobar,pa stalno je prekidao i tako je ubio fles 🙁

I od tada samo na safely remove bez obzira da li to treba ili ne

Nazad
Vrh Dno