terzazak@
Imam i Transcend JF770, kilav je ali vrši posao, kod njega su brzine oscilirajuće. Ako posle nekog vremena zadrži tu brzinu to je OK, na usb 3.0 pitanje da li ćeš nešto dobiti, upis ne verujem da će biti veći u proseku, jedino ispis sa njega.
Ja sam ga u jednom trenutku izgubio, tj. postao je pokojan i uspeo sam da vratim u život i radi kako treba. Hoću reći da ti Transcendi ako se potrefe rade i traju... dok mi je JF700 crkao nakon mesec ipo dana.
Vršiće ti posao, naravno, na njega se ne smeš se osloniti, Stari Kingston DT101 8GB 2.0 ima konstantne brzine upis/ispis oko 10mnb/s i dan danas, od samog početka, da li je pun ili prazan nebitno, za razliku od ovih današnjih kod kojih brzine variraju.
Lanikor@
Za Ultra flair svuda su bili komentari da nije loš ali da se nenormalno greje, greje se i DTEG2 ali nema problema u transferu podataka.
Genarlno danas flash-eva nikada više u ponudi a bofl-a koliko ti duša ište, sve sam škart do škarta.
Ako kupiš jeftiniji, nervoza do 101 i nazad, nije samo brzina, nego može i da zabode upis pa sve iz početka.
Cene su tako naštelovali i dovode te u dilemu da li flash ili ssd kada su veći kapaciteti u pitanju.
Hteo sam uzeti SDCZ48, kada sam video da cene variraju i do duplo, te da postoje dve revizije sa lampicom i bez nje, odustao sam.