Šta je novo?

USB 3.0 Flash stikovi

Ako još nisi uzeo, možda da pogledaš DTEG2 32GB u G... 1.800,00 trenutno nema nigde jeftinije, ja ga uzeo pre 2 meseca i zadovoljan. Na njemu sam instalirao i Linuxe. Što se tiče sitnih file-ova je sporiji ali sve ostalo je dobro isto sa sitnim file-ovima je sporiji i HXS3. Brzine idu i do 105Mb/s. Krivo mi je što ne uzeh od 64GB.
Mislim da je ovaj DTEG2 kod nas nekako najzaokruženiji što se karakteristika tiče a i 5g gar. ima.

Nazalost vec sam kupio bilo mi hitno..
Jedino sto je bilo dostupno u radnji (usputnoj), a da nije lose je Transcend jet 790, pa sam njega i uzeo.
Bila i neka gomila kingstona i apacera onih jos jeftinijih (prasnjavih), tako da nisam imao izbor.
Probao ga na USB 2.0 i nije neki sampion u brzini. Read...15mb/s Write...27 mb/s :p Mozda na 3.0 bude brzi.,)
Koliko para toliko i muzike..:)

oko toga ne mogu da ti pomognem,niti me zanima pouzdanost stikova je kao što ti rekoh to je poslednji krš od čipova i nikako nisu za bilo kakvo skladištenje,niti realno iko ima i to godinama odjednom sve ove što domaći derači kože valjaju pa da zaista i uporedi,pride bi mu trebao i veći broj od svakog...suludo o tome i razmišljati.ono što se zna jeste da su svi jureći za cenom prešli na tlc i to škart istog,pa upis nije ni na jednom konstantan (u smislu brzine) a neretko i lažu u specifikacijama (npr baš kingson usb 3.0 a read nema ni 10mb/s,ali se ne sećam tačno koji model).

ako te zanima pouzdanost gledaj garanciju,ne verujem da bi iko nudio 5g garancije i valjao baš samo dno.ono što ja bar iz mog iskustva mogu da ti kažem da bilo kakav drajv ispod pa i 30mb/s a preko 8gb je mučenje koristiti.flair je najčešće 3g garancije,900 kinte nije neki novac da ne može da se prežali kako god okreneš a 150/100 mb/s je ugodno za korišćenje u svakom scenariju,to bi čak bilo pristojno i za neku llinuks instalaciju sa persistence-om itd.

Preskoci Ultra flair, ovaj moj cim izadje iz buffera sroza mu se brzina na 0 pa opet skoci i pada ali ne preko 10ak mb/s za upis, ne znam je li defekt neki ili mu je to normalna pojava. Do ~1GB ima upis od oko 50 MB/s.

Kingston DT50 sa svojim upisom od 15MB/s ga prestigne u kopiranju kad se kopiraju veci fajlovi.

Poslednja izmena:
terzazak@
Imam i Transcend JF770, kilav je ali vrši posao, kod njega su brzine oscilirajuće. Ako posle nekog vremena zadrži tu brzinu to je OK, na usb 3.0 pitanje da li ćeš nešto dobiti, upis ne verujem da će biti veći u proseku, jedino ispis sa njega.
Ja sam ga u jednom trenutku izgubio, tj. postao je pokojan i uspeo sam da vratim u život i radi kako treba. Hoću reći da ti Transcendi ako se potrefe rade i traju... dok mi je JF700 crkao nakon mesec ipo dana.
Vršiće ti posao, naravno, na njega se ne smeš se osloniti, Stari Kingston DT101 8GB 2.0 ima konstantne brzine upis/ispis oko 10mnb/s i dan danas, od samog početka, da li je pun ili prazan nebitno, za razliku od ovih današnjih kod kojih brzine variraju.
Lanikor@
Za Ultra flair svuda su bili komentari da nije loš ali da se nenormalno greje, greje se i DTEG2 ali nema problema u transferu podataka.
Genarlno danas flash-eva nikada više u ponudi a bofl-a koliko ti duša ište, sve sam škart do škarta.
Ako kupiš jeftiniji, nervoza do 101 i nazad, nije samo brzina, nego može i da zabode upis pa sve iz početka.
Cene su tako naštelovali i dovode te u dilemu da li flash ili ssd kada su veći kapaciteti u pitanju.

Hteo sam uzeti SDCZ48, kada sam video da cene variraju i do duplo, te da postoje dve revizije sa lampicom i bez nje, odustao sam.

Poslednja izmena:
Sad kad bih kupovao uzeo bih Kingston DT50 64GB varijantu, kosta 1400 dinara, nije sampion brzine ali radi po specifikacijama.

Jeste, ali tek od ~2500 pa navise imas normalne fleske kod nas

Fleške većeg kapaciteta/brzine se uopšte ne isplate. Kingstonov HyperX Savage fleš od 128GB je kod nas čitavih 10000, i spada među najbrže. Za te pare mogu da uzmem M.2 SSD od 500GB i externo kućište za njega malo veće od fleške i imam 3x veći kapacitet i brzinu u džepu...

Za 990 din vrlo dobar flesh. Brzine su konstantne, nema oscilacija osim na samom startu kada krene dosta veca brzina pa se kasnije ustali na 15/27mbs.
Ne daju mi se velike pare za usb flesku, ako bas treba brzo i kvalitetno bolje doplatiti za neki ssd.
Ovaj Transcend radi posao zasta je i uzet. Ako potraje upola kao stari jet600, koji ima dobrih 8 godina i radi, ja sam zadovoljan.

Poslednja izmena:
Fleške većeg kapaciteta/brzine se uopšte ne isplate. Kingstonov HyperX Savage fleš od 128GB je kod nas čitavih 10000, i spada među najbrže. Za te pare mogu da uzmem M.2 SSD od 500GB i externo kućište za njega malo veće od fleške i imam 3x veći kapacitet i brzinu u džepu...

tačno tako

https://www.aliexpress.com/item/32998009158.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.477255ce8ypfcA&algo_pvid=5fe4e3b8-9c98-4af0-a0a6-5dffedd07264&algo_expid=5fe4e3b8-9c98-4af0-a0a6-5dffedd07264-1&btsid=0ab6d59515835682279945434e5f2a&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

120 gb ssd ~4000din u domaćoj prodavnici.
3002f157fa5e31d54e8f3836df8aa0d7.jpg

Kojih valjanih USB fleski ima sada u prodaji kod nas ili povoljno na netu?
Samo da nije SanDisk, da je brza, ne mora ludački najbrže ali poželjno da je samo brza, pouzdanim, za dzep na privesku nosena...
Moze USB 3.0 i USB 3.1, svaka koju pokrecu televizori i da u kompu radu u usb2, usb3 i usb3.1 konektorima.

Brat je opet sprzio Sandisk Extreme od 64GB cupavsi ga iz kompa na win7 pre nego sto je prestao sa radom i uradio odjavljivanje...

Kojih valjanih USB fleski ima sada u prodaji kod nas ili povoljno na netu?
Samo da nije SanDisk, da je brza, ne mora ludački najbrže ali poželjno da je samo brza, pouzdanim, za dzep na privesku nosena...
Moze USB 3.0 i USB 3.1, svaka koju pokrecu televizori i da u kompu radu u usb2, usb3 i usb3.1 konektorima.

Brat je opet sprzio Sandisk Extreme od 64GB cupavsi ga iz kompa na win7 pre nego sto je prestao sa radom i uradio odjavljivanje...
Za prvi deo nemam odgovor, a interesuje i mene (mada mi i SanDisk odgovara).

Za drugi deo:
1. Neka brat isključi u Win-u opciju vezano za Safety remove i onda će moći da ga "čupa" iz kompjutera.
2. Ništa lično (imam iskustva sa takvom rodbinom), ali da sam na tvom mestu od storage-a mu ne bih uzimao ništa osim HDD-a i to eksternog.

Nosi u dzepu sa kljucevima, prevelika su (duplo) externa kucista za m.2. uredjaje.

A gde se u W7 podesava "Safety remove" opcija?

Poslednja izmena:
64-128GB, ne mora biti sampion brzine samo da prebacuje u pisanju i citanju preko 120-150, ako je 200-250 i vise tim bolje samo da nije sporac od 30-40.
Cene "nije bitna" (naravno da je bolje jeftinije proci ali...).
Nije obavezujuce ali ako ima nesto eventualno bez kapice (a slajderima se mehanizam kvari) bilo bi bolje.
Naglasicu da ide sa kljucevima na prvesak (ili kao privesak) u dzep.
Moze nesto i iz inostransta ako ima da valja i po ceni dobro, bas dobro...

Poslednja izmena:
64-128GB, ne mora biti sampion brzine samo da prebacuje u pisanju i citanju preko 120-150, ako je 200-250 i vise tim bolje samo da nije sporac od 30-40.
Kako to misliš ne mora da bude šampion samo da ima upis 200 megabajta uz sekundi? :) Sa stotinjak megabajta upisa za velike fajlove ih ima može se reći solidan broj, 200 je druga priča i budžet.
Ovaj Kingston se donekle uklapa što se tiče od brzina... ali ima kapicu i solidnu cenu... Na oglasima možda ima jeftinije a i više izbora pa pogledajte šta se nudi.

Čovek zahteva mali fleš, bez kapice, sa obaveznim kačenjem na privezak i sa velikim brzinama upisa a da nije Sandisk. Koštaće ga solidno tako nešto a po svoj prilici neće naći kod nas ako insistira na svemu navedenom.

A ne obaziruci se na cenu, sa naznakom gde ima u inostranstu, mozete li pobrojati koji su jos slicni ovom Kingston HyperX SAVAGE (64 i 128GB)
I meni je zapao on za oko ali bi voleo videti jos neki...

Poslednja izmena:
Najbolji fleska za dzep je kao ovaj Samsung BAR Plus.
Mana je sto nije brz upis, ide samo 25-30MB/s
https://www.samsung.com/us/computin...-drive-bar-plus-32gb-titan-gray-muf-32be4-am/
Da li mi sa ovog sajta mozemo naruciti ovu flesku i po ovim cenama?!
Ovaj sajt je američki?
Kad pokusam da kupim, nudi da platim ALI GDE CE MI POSLATI?
U Samsung nalogu nema adresa, samo pise zemlja Srbija i moze se izabrati jezik, ne vidim gde i kako podesiti adresu...
Moze neko da pomogne i objasni kako ovde kupiti po ovim cenama...
Da li je neko tu kupovao?
Da li za adresu pitaju kad krenem da placam...?! (ne bih da bacim 13-25$)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno