Šta je novo?

Uredjaj za povremeni backup podataka

I-m_m_o_r_t_a_l-s

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
08.10.2024
Poena
30
Imam potrebu da jednom u mesc dva prebacim podatke na drugi racunar koji je ranije sluzi i za posao ali sada sluzi samo to... Nameravam taj racunar da rasformiram, a potrebu za cuvanje rezvene kopije podataka da rasim sa LC-DOCK-U3-4B - HDD docking station, samo ne znam da li je to bas najbolje resenje... Izbego bi NAS resenja jer su za mene nepotrebno komplikovana, meni bukvalno trebe jednom mesecno da bekapujem odredjene podatke koji cak nisu ni tako bitni, a cuvam ih na dva mesta samo zato jer bi mi ako dodje do toga da otkaze hard trebalo mnogo vremena da ih ponovo kompletiram.

Zanima me da li je ovo dobro resenje i ako neko ima neki pametniji predlog, samo treba da bude sto jednostavnije za koriscenje.

Sasvim ok. Jedini razlog zbog kojeg bih razmisljao o alternativi je potencijalna zastita diskova. Ovako diskovi nisu u kucistu, vec su otvoreni.
Postoje prakticno ista ovakva kucista, samo su zatvorena, isto za USB. Mada nisu jeftini za 4bay zadnji put kada sam gledao. Vecina cak moze da napravi i neki raid da nemas 4 odvojena diska.

Hvala...
Pa to sto nisu u kucitu nije mi problem, ne moze da dodje do ostecenja nikako, a bukvalno mi ne treba nista drugu sem da preko ovog docka mogu da vidim svaki HD zasebno u sistemu i da kopiram podatke, da ih dopunjavam, ako se ukaze potreba da ih vracam nazad. Veliki fajlovi su u pitanju, a imam ih ja i na drugim mestima samo posle mi je cimanja da trazim gde se sta nalazi i kod koga, zato mi ovo treba.

Kupio sam ovo...

Odlicna stvarcica koja na jednostavan nacin zavrsava posao svakome ko ima potrebu da povremeno nesto sacuva za svaki slucaj... Brzina tranasfer ja odlicna preko USB-a, korisitim 4x4tb diskove, sistem vidi svaki zasebno, a to je bas ono sto mi treba.

Nazad
Vrh Dno