- Učlanjen(a)
- 18.07.2001
- Poena
- 1,365
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
- GPU
- Asus GTX 2070 Super
- Storage
- Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
- Kućište
- NZXT H210i
- Monitor
- LG C2 42"
- Miš & tastatura
- Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
- Ostale periferije
- Glupi HP štampač
- Laptop
- Apple Macbook Pro 14" M1
- Tablet
- Apple iPad Pro 11"
- Mobilni telefon
- Apple iPhone 13 Pro Max
- Pametni uređaji
- Apple Watch Ultra
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Posto ih je sve vise, i svako hvali neki na sva zvona (a meni se vise smucilo to da slusam) hteo sam da odradim jedan posten test.
Kako sam ga ja zamislio...
Prvo sam hteo da krenem od toga sta ja kao korisnik zahtevam od jednog AV softvera. To su pouzdanost u radu, znaci da ima visok stepen tacnosti (otkrivanja i uklanjanja virusa), potrebnu brzinu, lakocu upravljanja (recimo updateovanja baze virusa), malu zahtevnost i sl...
Kako bih sproveo tset? Sa jednog sajta bih skinuo 100tinjak virusa razlicite namene kojima bih zarazio sistem (vitalne delove sistema, program i sl) tj sve ono sto je bitno da se zastiti... Mozda zvuci povrsno ali nije tako, imam dobar plan.
Jedino sto bih hteo da vidim je koje program da testiram. I da li ima nekog ko je zainteresova da ucestvuje u projektu? Test bih po mogucnosti sproveo na Win XP i 2k pa mi je stoga potrebna pomoc...
Da cujem komentare...
Kako sam ga ja zamislio...
Prvo sam hteo da krenem od toga sta ja kao korisnik zahtevam od jednog AV softvera. To su pouzdanost u radu, znaci da ima visok stepen tacnosti (otkrivanja i uklanjanja virusa), potrebnu brzinu, lakocu upravljanja (recimo updateovanja baze virusa), malu zahtevnost i sl...
Kako bih sproveo tset? Sa jednog sajta bih skinuo 100tinjak virusa razlicite namene kojima bih zarazio sistem (vitalne delove sistema, program i sl) tj sve ono sto je bitno da se zastiti... Mozda zvuci povrsno ali nije tako, imam dobar plan.
Jedino sto bih hteo da vidim je koje program da testiram. I da li ima nekog ko je zainteresova da ucestvuje u projektu? Test bih po mogucnosti sproveo na Win XP i 2k pa mi je stoga potrebna pomoc...
Da cujem komentare...