Šta je novo?

UPS na akumulator

ebe

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
619
Moze li, i gde, da se kupi UPS koji nema svoje baterije vec je predvidjen za povezivanje na akumulator i visecasovni rad? (pretvarac 12/220 sa punjacem)

ovo i mene zamina, ako neko zna neka mi javi

Svojevremeno je neka nasa firma pravila nesto slicno - pakovano je u AT mini tower kucista, ali ne mogu da se setim imena :(

E ja imam ta dva komada. Pojma nemam gde ih sada mozete kupiti, ali ono sto mene zanima je gde se mogu kupiti baterije za takav ups a da nisu klasicni akumulatori. U oba pomenuta ups-a su mi crkle baterije i UPS-evi ne rade bez baterija nikako.

Saznao sam da se u firmi u kojoj radim koriste dva takva uredjaja koje je proizvela szr Finel iz Novog Sada. Uredjaji su kupljeni pre nekoliko godina, pa neznam ni da li ta firma jos postoji ni da li jos proizvodi te UPS-ove.

Ups

Izradjujem ja takve UPS-ove iliti pretvarace,invertore,kako god bilo,koja snaga vas zanima i koji kapacitet akumulatora mislite da stavite?
Inace radi se o invertorima sa imitacijom sinusnog napona kakvog su tipa i 80-90% fabrickih UPS-ova

poz.

/lnicks

Ovi gore pomenuti UPS-evi su nekih dvestotinak vati i sa akumulatorom od 55Ah masinu bez monitora drze 8h 'ladno (nismo imali zivaca duze da testiramo).

Ova dva komada sto ja imam su proizvod firme Mikom sa oznakom UPS 1000S. Nisam uspeo da nadjem nikakav kontakt za pomenutu firmu.

I dalje bi mi znacilo ako neko zna kakve baterije treba da nabavim i gde mogu da ih kupim.

Takodje me zanima iskustvo sa koriscenjem klasicnih akumulatora, i da li to sme da se koristi u sobi u kojoj se zivi/radi. Pitam zbog one price za auto akumulatore o isparenjima i kiselini.

Hvala, pozdrav.

Da li mozes da vezes druge akumulatore?da sigurno,ali niko ti ne garantuje da ce sve da radi kako treba,sto se tice isparenja ja sam imao 2x55ah black horse acc vezana mog mustec-a 1000 i nikakve mirise nisam osetio(inace isparenja se javljaju u vecoj meri samo ako se prepunjavaju,a ni jedan usp ne puni do 100% neg 80-90%,zato sto su hermeticki akumulatori) a znam ih jos par njih koji koriste akumulatore veceg kapaciteta,naravno automobilske ,i sve stima 100%,ali moras voditi racuna o punjenju istih posto su fabricki ups-evi deeeeeeeebelo podimenzionisani,tj.mogu da rade samo tih deklarisanih 10-30min,primera radi u mom mustec-u od 1000va-to mu dodje oko 840w,nalazi se trafo snage 300w,tako da bez nekog aktivnog hladjenja uz pomoc ventilatora,tesko da ce moci duze da drzi neku jacu konfiguraciju ili ce mu punjenje potpuno praznih akumulatora predstavljati veeeeeliki problem...

poz.

/lnicks

Vrh Dno