Šta je novo?

uporedni test 26 napajanja

Hehe,da citiram svima nam poznatog lika iz serije ,Crnog Gruju(sa nekim izmenama):
"Da li je neko od vas ikada cuo ili mu je neko nekada ispricao da je on nekada cuo za nekoga kome je neko nekada rekao da je neko LC power 550W napajanje nekada
na nekoj konfi riknulo...kojim slucajem? :d :d :d :D :D :D :d :d :d

Poslednja izmena:
Dekara je napisao(la):
Upravo je u tome poenta, vredi koliko kosta, nista vise.
Svi se slazemo da LC 6550G NIJE vrhunsko napajanje i da se naravno ne moze porediti sa "velikanima". Ko hoce dobro napajanje do 50€ uzece LC, ko hoce vrhunsko napajanje uzece OCZ, Seasonic, Enera...platice ga >100€ i to je to, samo je pitanje realnih potreba, odnosno sta to napajanje treba da "potera".
:wave:

Slazem se ali, moje pitanje je da li ja dobijam nesto sa Enermax-om u odnosu na LC, znaci uzmem neki Ener od 550W i testiram prvo na LC-u max oc pa na Eneru, da li se tu dobija nesto ako je odgovor ne ili jako malo (2-3%) onda se ne isplati prelaziti na Enermax-a ili nebitno nekog full proizvodjaca.

Poslednja izmena:
Josh jedno zapazanje...Znam ranije kad otvorim neko napajanje tipa JNC i sl do 10-20 evra a ono na shtampi prazna mesta za kojekakve elmente. LC jeste Kina al' unutra je bolje odradjeno od tih krdjavih napajanja. Ne treba se bojati ako vrisne, opasno je bilo ako vrisne i povuche neshto za sobom, e upravo se takve stvari deshavaju sa da kazem Noname napajanjima. Da je likovima koji su testirali spalilo mahsinu bilo bi to mnogo veci skandal.

LC ima i novu seriju Scorpio 480W i ono nije crklo na testu a skuplje je 20 evra. Da li tih 20 evra moze da se kaze da su otishli na konektore za kablove...poshto na njemu kablovi mogu da se skidaju.

Opet sa druge strane, po teriji zavere moguce da se LC i u tim zemljama dobro prodavalo pa je ugrozilo prodaju ovih skupljih napajanja, pa je neko morao da uradi shto je uradio, pokaze da je crklo i tako mu narushi reputaciju. LC groznica nije bila samo kod nas nego i u celoj evropi chini mi se.

Misko je napisao(la):
Slazem se ali, moje pitanje je da li ja dobijam nesto sa Enermax-om u odnosu na LC, znaci uzmem neki Ener od 550W i testiram prvo na LC-u max oc pa na Eneru, da li se tu dobija nesto ako je odgovor ne ili jako malo (2-3%) onda se ne isplati prelaziti na Enermax-a ili nebitno nekog full proizvodjaca.
O.K to je tvoje misljenje, ali ono sto mene zanima je zasto recimo nema Enermaxa u prodaji kod nas? Gotovo sve firme koje ga navodno imaju u svojim ponudama nemaju ga na lageru i uglavnom sam dobijao odgovor da ga nece ni biti skorije. Da li to znaci da im se sada LC dobro pokazao u prodaji pa sad ne treba da uvoze Enermaxa da im ne bi stajao na lageru neprodat? Mislim da bi trziste trebalo biti mnogo snabdevenije pa da ostave na kupcima da se odluce sta im odgovora.

audiofreak je napisao(la):
Znaci ovaj LC550 u Austriji je 37€, ovde je 55€, a nagradno pitanje glasi koliko kosta 1,000 komada u Kini?

8€ po komadu na 1000, provereno :smoke:

ivica je napisao(la):
LC groznica nije bila samo kod nas nego i u celoj evropi chini mi se.

e dobro da neko ima pamcenje

bokiar je napisao(la):
O.K to je tvoje misljenje, ali ono sto mene zanima je zasto recimo nema Enermaxa u prodaji kod nas? Gotovo sve firme koje ga navodno imaju u svojim ponudama nemaju ga na lageru i uglavnom sam dobijao odgovor da ga nece ni biti skorije. Da li to znaci da im se sada LC dobro pokazao u prodaji pa sad ne treba da uvoze Enermaxa da im ne bi stajao na lageru neprodat? Mislim da bi trziste trebalo biti mnogo snabdevenije pa da ostave na kupcima da se odluce sta im odgovora.
I ova tema je prezvakana nekoliko(desetina:d) puta. Radi se o tome da u ovoj zemlji prodavci/uvoznici nabavljaju/uvoze ono sto mogu relativno brzo da prodaju, kome se isplati da uveze xy enermax/ocz/seasonic... napajanja i da mu stoje xy(z?) dana dok se ne pojavis ti, ja ili neko deseti ko je uopste cuo za te firme i zna o cemu se radi, kada je prosecan korisnik zadovoljan sa kinezom i na celo kuciste bi potrosio do 30€, a kada ga kupi zove komsije na kafu da vide novi racunar pentijum4bre!!!:D. Bio je skoro jedan thread u kome je ZorMi objasnio malo detaljnije celu problematiku tzv. uvoza i prodaje kompjuterske egzotike.
I nije samo rec o napajanjima, vec o celokupnoj "egzotici", samo box/klot pakovanja, do skoro nisi mogao naci ni AS5 pastu(mislim da je i dalje nema u "regularnoj" prodaji), jedva se i DFI pojavio kod nas, memorije, cooler-i, sta vec...
No, to sve nema veze sa ovim thread-om...
:wave:

Ovde bih se delimicno slozio, Antec-a ima, ne svih ali ima bar 5 razlicitih kucista u ponudi i bar 5 razlicitih napajanja uvek, zasto nema Ener-a, SS, a najvise me zanima zasto nema OCZ-a, ni memorije ni nicega?

i jos nesto nemojte da se zalecete Enermax pa Enermax, Ener je bio extra proizvodjac, ali u ovom trenutku ko daje 100+ evra za napajanje moze i bolje da prodje.

Poslednja izmena:
okmijun je napisao(la):
8€ po komadu na 1000, provereno :smoke:

Eto, chisto sumnjam da Enermax na 1000 komada koshta vishe od 20 max 30€..!!! Mozda i koshta vishe ako ga nije napravio Kinez po licenci. Uzgred HQ Enermaxa je na Tajvanu. Dobro bolje nego da je u Kini.
1000 Enera moze da zadovolji ceo Balkan koliko se prodaje ako ne i vishe.

Sudeci po amperazi u odnosu na enera koje ima LC za 2 grane na +12v ispada da je njegov maximum 350-400W mah. LC "izvlachi snagu" na nizim naponima +3,3 i +5v(35A i 40A) dok Enermax Liberty 400W ima manju deklarisanu struju za 3,3 i 5v(26A za oba). Pitanje je koliko stvarno max A LC moze da da na 3,3 i 5v...?
Mislim da je ova cifra negde oko 25-30A tj. da je precenjeno za po 10A min.
Enermax Noisetaker 370W ima sledece:
+3.3V  +5V   +12V1 +12V2 -12V +5Vsb Total Power
27A  27A   18A   18A 0.8A 2.5A 370W
224.1W 324W ( 27A ) 9.6W 12.5W
347.9W 22.1W
Ovo je najblize LC-u po +12V granama. Dosta mi je smljivo to kod LC od pochetka bio Shto ima izuzetno veliku Amperazu za manje napone u odnosu na +12v grane. Ne znam da li josh neka napajanja tako imaju da kazem "neproporcionalno" deklarisane amperaze. Da li je moguce da se snaga koncentrishe na nize napone a ne na +12v kao kod LC-a shto je. Definitivno mislim da su neke amperaze precenjene a samim tim i snaga.

I Enermax Liberty620W ima za 3,3 i 5v deklarisano (28A i 30A) dok su mu dve +12V grane na 20A obe.

Poslednja izmena:
ma daj ljudi moj ener od 350w je bio 70eu, otku moze napajanje od 550w da kosta 50eu i da uopste moze da se poredi po kvalitetu?

Misko je napisao(la):
a najvise me zanima zasto nema OCZ-a, ni memorije ni nicega?
Ima u Hrvatskoj. Mi smo izgleda poslednja rupa... :wall:

NE ,mi smo samo u posebnoj grupi kao u fudbalu :d

Eto, chisto sumnjam da Enermax na 1000 komada koshta vishe od 20 max 30€..!!!

Ma sva kineska roba kosta extra malo, medjutim dok to dodje do nas vise nije tako. Pa Nike patike samo napr. kostaju 2-5$, ali niko nema pristup tim cenama, kad dodju do nas kostaju koliko kostaju. Oni cooleri isl koji su ovde 5e, tamo su 50c, a diskovi su 0.01$....

danijel00 je napisao(la):
ma daj ljudi moj ener od 350w je bio 70eu, otku moze napajanje od 550w da kosta 50eu i da uopste moze da se poredi po kvalitetu?

Da ja sam u junu ovaj LC 550W platio 52€ a jedna firma ga je prodavala po 65€ u to vreme. Sad je 45€. Da li to nestho govori. Koliko je pala cena Eneru..???

Znaci sad je CM Realpower preporuka? I svi koji su kupili LC treba da pohitaju do svog omiljenog prodavca sa bencha i kupe ga, a LC da bace?? Ccc... sto ce neko lepo da se ovajdi od ove vesti...

Pre nego sto se svi zaletite na CoolerMaster da ja udarim kontra reklamu za isti.

12V grana:
000000023282.png

Buka:
000000023267.png

Za te pare (126€ u Imtelu) jos nema ni shielded ni modularne kablove?!?

Pa da li ste bre svi vi normalni? Ako ste baksuzi uvek ce vam uleteti los komad necega tj. svako napajanje moze da vam crkne pogotovo na nasoj mrezi, a sto vise birate veca je sansa da vas Bog (ili u sta vec verujete) kazni za trazenje "preko hleba pogace".

Bas sam juce montirao ortaku CM Realpower 550W, konfiguracija je Pentium 640, eVGA 7800GTX KO Edition, 2xHDD, 1xDVD-RW. Napajanje se bas fino greje i bucno je, ne treba mu vise kalorifer koji je kupio u Metrou pre neki dan da dogreva sobu.

bokiar je napisao(la):
ono sto mene zanima je zasto recimo nema Enermaxa u prodaji kod nas?

Sta se cudis sto nema Enermaxa, on je skup pa je mala margina za zgrtanje para bre!!! Racunica je prosta:

Na primer (cene smisljene radi ilustracije):
enermax = 120€ nabavna, 140€ prodajna, 20€ zarade.
lc = 15€ nabavna, 55€ prodajna, 40€ zarade.
Jos kad se ufakturise da 90% ljudi ovde nema >100€ da odvoji za napajanje...

Znaci sad je CM Realpower preporuka? I svi koji su kupili LC treba da pohitaju do svog omiljenog prodavca sa bencha i kupe ga, a LC da bace?? Ccc... sto ce neko lepo da se ovajdi od ove vesti...
Pre nego sto se svi zaletite na CoolerMaster da ja udarim kontra reklamu za isti.
Za te pare (126€ u Imtelu) jos nema ni shielded ni modularne kablove?!?
Pa da li ste bre svi vi normalni? Ako ste baksuzi uvek ce vam uleteti los komad necega tj. svako napajanje moze da vam crkne pogotovo na nasoj mrezi, a sto vise birate veca je sansa da vas Bog (ili u sta vec verujete) kazni za trazenje "preko hleba pogace".
Bas sam juce montirao ortaku CM Realpower 550W, konfiguracija je Pentium 640, eVGA 7800GTX KO Edition, 2xHDD, 1xDVD-RW. Napajanje se bas fino greje i bucno je, ne treba mu vise kalorifer koji je kupio u Metrou pre neki dan da dogreva sobu.
Pre nego sto si ovo napisao trebao si da odneses tvoj LC 6550G kod ortaka i izmeris napone, pa onda isto to i na Cooler Master pa da onda uporedis rezultate, jer isto to sto si ti okacio ja sam znao i pre nego sto sam kupio to napajanje ali me to nije odbilo od kupovine. Da ti ustedim trud ja sam to uradio doduse priznajem uz pomoc MBM5 a ne unimerom posto ga trenutno nemam, a po njemu LC na 12V daje 11.88V (idle) a pada do 11.63V u full load, dok Cooler Master u idle na 12V prikazuje 12.01V a pri full load 11.95V. A i tu buku i zagrevanje sto spominjes, zaista su mi nepoznati ti simptomi, kod mene je sve tiho i hladno, mada uslovi testiranja se takodje mogu razlikovati. Ali opet kazem ne treba kao sto si ti rekao da sad svi "pobacaju" svoja napajanja i kupe Cooler Master, niti ga ja sad nesto dizem u nebesa i propagiram a takodje nisam rekao da LC ne valja jer me je dobro sluzilo dok ga nisam zamenio. Ali veruj mi nemam nameru da blatim jednu zaista dobru firmu i poredim njihovo odlicno napajanje sa kaloriferom.

Sta se cudis sto nema Enermaxa, on je skup pa je mala margina za zgrtanje para bre!!! Racunica je prosta:

Na primer (cene smisljene radi ilustracije):
enermax = 120€ nabavna, 140€ prodajna, 20€ zarade.
lc = 15€ nabavna, 55€ prodajna, 40€ zarade.
Jos kad se ufakturise da 90% ljudi ovde nema >100€ da odvoji za napajanje...

Al si lupio ovde, jedva si ostao ziv, Ener-a pre nema zato sto prosecan kupac nema pojma sta je kvalitet i kad mu neko kaze imas ovo 550W za 50e i ovo 550w za 150 on ce da se nasmeje i da kaze daj ti meni ovo od 50e, to sto nas ima 200 u celoj srbiji koji bi se opredelili za Enermax nije dovoljno jak razlog jer ce ovih drugih uvek biti barem 10x.

Ljudi su vec dosta toga pametnog rekli u vezi kupovine napajanja, bilo ono LC Power, JNC, KME ili Enermax i sl.
To sto su crkla 2 ili 3 napajanja na testu ne znaci nista. Ako svima koji su kupili LC Power napajanje ono radi ok (primer ljudi sa ovog foruma) onda zaista nema potrebe dizati nikakvu bunu i uzbunu oko toga.
I ovde su mnogima pocrkali Maxtor diskovi tokom rada ali se i dalje kupuju sirom sveta. Stoga ne treba biti toliko iskljuciv. Jasno je da se od napajanja od 55e ne moze ocekivati ne znam sta, ali tu vazi ona stara 'koliko para toliko i muzike'. Zalosno je to sto je nase trziste tako "raznovrsno" ali je ta raznovrsnost ocigledno prilagodjena ljudima plitkih dzepova koji bi da prodju sto jeftinije. I ja znam koja napajanja valjaju ali opet nemam 100 i vise evra da izdvojim za njega.
Najvaznije je da trenutnim vlasnicima LC napajanja ona u realnom radu dobro posluze i rade svoj posao dobro.

pa da, tako nesto ....

uzmes 1000 (hiljadu) LC powera i testiras i uzmes 1000 OtherHighQuality napajanja i testiras

od LC crkne 120
od drugih crkne 25

chista statistika

samo sto mi zivimo u ovoj zemlji i JAKO nam (meni barem) je bitno da za tesko zaradjeni novac kupim nesto sto valja

i lako se da covek pomamiti na "jeftino al dobro" ...

tak`a nam je sudbina
zelim puno srece ljudima kojima u potpisu stoji LC 6550 (ukljucujuci i mene) :)

al opet , bolje da mi crkne LC nego da me pregaze kola .... sve su to stvari koje se desavaju iz neobjasnjivih razloga :)

bokiar je napisao(la):
Pre nego sto si ovo napisao trebao si da odneses tvoj LC 6550G kod ortaka i izmeris napone

U normalnom radu 12.03V i 5.08V, a tokom F.E.A.R. testa performansi 11.98V na mom LC.

bokiar je napisao(la):
pa onda isto to i na Cooler Master

Iskreno da ti kazem mrzelo me da merim, nije mi se svidelo jer barem taj komad koji je on dobio se greje vise nego moj LC i bucniji je. Takodje vatmetar koji se dobija uz njega ne pasuje na njihovo Centurion kuciste sto je totalno sumanuto.

bokiar je napisao(la):
to sto si ti okacio ja sam znao i pre nego sto sam kupio to napajanje ali me to nije odbilo od kupovine.

Mene bi odbilo i to i cena, za 85 USD se moze naruciti OCZ Modstream 480W sa newegg.com, a slozices se da je OCZ ipak malo bolji od CoolerMastera, da ne pominjem da ima modularne shielded kablove. To i da narucis preko eDucana vise se isplati nego tamo neki Realpower.

bokiar je napisao(la):
Da ti ustedim trud ja sam to uradio doduse priznajem uz pomoc MBM5 a ne unimerom posto ga trenutno nemam

Ne priznajem nista osim unimera.

bokiar je napisao(la):
a po njemu LC na 12V daje 11.88V (idle) a pada do 11.63V u full load, dok Cooler Master u idle na 12V prikazuje 12.01V a pri full load 11.95V.

Kao sto vidis moj LC i taj koji si ti dobio se razlikuju u naponima, kao i taj Realpower od onog sto su testirali Francuzi. To samo govori u prilog mojoj tvrdnji da nema savrsenog proizvoda.

bokiar je napisao(la):
A i tu buku i zagrevanje sto spominjes, zaista su mi nepoznati ti simptomi, kod mene je sve tiho i hladno, mada uslovi testiranja se takodje mogu razlikovati.

Moguce da je zapao losiji primerak kod ortaka ili je za Pentium 640, e-GeForce 7800GTX Knockout Edition i 2xHDD cak i Coolermaster preslab iako vatmetar "meri" da masina vuce samo 100W bez opterecenja.

bokiar je napisao(la):
Ali opet kazem ne treba kao sto si ti rekao da sad svi "pobacaju" svoja napajanja i kupe Cooler Master, niti ga ja sad nesto dizem u nebesa i propagiram

Drago mi je da se slazemo bar oko ovoga.

bokiar je napisao(la):
a takodje nisam rekao da LC ne valja jer me je dobro sluzilo dok ga nisam zamenio.

Pa sam tvoj cin ekspresne zamene LC-a govori suprotno od toga sto si napisao. Ako te dobro sluzilo zasto si ga menjao?!?

bokiar je napisao(la):
Ali veruj mi nemam nameru da blatim jednu zaista dobru firmu i poredim njihovo odlicno napajanje sa kaloriferom.

Ne znam samo po cemu je sad odjednom CoolerMaster dobra firma?!?

misko je napisao(la):
Al si lupio ovde, jedva si ostao ziv

Hvala na komplimentu, nekad mi je draze da lupim nego da "pametujem" kao neki.

Da li se iko seca Leadman kucista i napajanja? To je svojevremeno uvozio List Computers. U to vreme (1997) je to bio brand i skoro najbolje sto se ovde moglo kupiti medju krsem jeftine limarije. Ta napajanja su vazila za pouzdana. Nosila su oznaku PowerMax dok jednog dana ja nisam otisao tamo da kupim jedno i na njemu je gle cuda pisalo PowMax?!? Made in China?!? WTF?!? Ja pitam "sta je bre ovo, kakvo je ovo djubre?", a oni ce "tako nam je stiglo, uzmi ili ostavi". Za 50DEM koliko je tada kostalo napajanje koje vise nije bilo ni pribliznog kvaliteta naravno da nisam uzeo. Zasto ovo pricam? Da bi neki od vas shvatili da su trgovci prevaranti jer je njima ipak cilj da prodaju robu i da pritom uzmu sto vise para. Ako Nemci kazu da se na napajanjima zaradjuje ekstra ja sam prvi koji ce da im poveruje jer imam i licnog iskustva sa tim, nazalost sa pogresne strane novcanice.

raw je napisao(la):
od LC crkne 120
od drugih crkne 25

chista statistika

Odakle tebi ova statistika?!? I kojih drugih?!?

Hvala na komplimentu, nekad mi je draze da lupim nego da "pametujem" kao neki.

Da li se iko seca Leadman kucista i napajanja? To je svojevremeno uvozio List Computers. U to vreme (1997) je to bio brand i skoro najbolje sto se ovde moglo kupiti medju krsem jeftine limarije. Ta napajanja su vazila za pouzdana. Nosila su oznaku PowerMax dok jednog dana ja nisam otisao tamo da kupim jedno i na njemu je gle cuda pisalo PowMax?!? Made in China?!? WTF?!? Ja pitam "sta je bre ovo, kakvo je ovo djubre?", a oni ce "tako nam je stiglo, uzmi ili ostavi". Za 50DEM koliko je tada kostalo napajanje koje vise nije bilo ni pribliznog kvaliteta naravno da nisam uzeo. Zasto ovo pricam? Da bi neki od vas shvatili da su trgovci prevaranti jer je njima ipak cilj da prodaju robu i da pritom uzmu sto vise para. Ako Nemci kazu da se na napajanjima zaradjuje ekstra ja sam prvi koji ce da im poveruje jer imam i licnog iskustva sa tim, nazalost sa pogresne strane novcanice.

Sorry za kompliment, al nemoguce je da zaradjuju ni priblizno na LC-u koliko si tamo napisao.

A ja taman mislio da moj Enermax CoolerGiant 485 zamenim za LC :D

Ne priznajem nista osim unimera.
O.K probacu i sa njim, mada sve mi je bilo jasno i sa MBM5 (ma koliko lagao ili ne), mada sam u jednom postu procitao da je probano i merenje unimerom i MBM5 i da su se uglavnom poklapali s'tim sto je 2-3 sekunde MBM5 kasnio i to bas na mojoj ploci a postoji posebna optimizacija MBM5 za DFI Ultra-D)
Pa sam tvoj cin ekspresne zamene LC-a govori suprotno od toga sto si napisao. Ako te dobro sluzilo zasto si ga menjao?!?
Sasvim slucajna podudarnost, da se bas potrefilo kad je i ovaj tred otvoren, verovao ili ne. Jednostavno mi je bilo u planu da ga zamenim a posto nije bilo Enermaxa, OCZ i Tagana kod nas izbor mi je pao na Cooler Master. Sledece u planu mi je graficka dal' i to treba ranije da spomenem da ne bude posle kad je zamenim bas posle nekog testa gr. karti da je Asus EAX600XT riknula na testu? :D
Ne znam samo po cemu je sad odjednom CoolerMaster dobra firma?!?
I ovo si lupio :d

I ko kaze da taj CM pravi CM? Slicno je i sa ThermalTake napajanjima koja su u stvari Chieftec (ne znam da li vazi za najnovija). AF nemoj da izvlacis brzoplete zakljucke. Problem buke i grejanja nema u mom slucaju, niste ti i tvoj ortak etaloni na zemljskoj kugli.

BTW, Freak, na onom testu OCZ dobi samo jednu zvezdu? A ti si se lozio na isti? Cudi me kako to da si googlao i nasao samo ovaj test, ima jos testova gde je ovo napajanje recomended.

http://www.viperlair.com/reviews/cases/coolermaster/psu/RS550ACLY/p2.shtml
http://www.extremeoverclocking.com/reviews/cases/Cooler_Master_550W_8.html
http://www.techpowerup.com/reviews/CoolerMaster/RealPower550W/5
http://www.rbmods.com/Articles/Coolermaster/Rs-550/3.php
http://www.insanetek.com/review.php?id=74&page=6 (pise da nije SLI capable, mada na mom pise da jeste sa sv nVidia logom)

Poslednja izmena:
bokiar je napisao(la):
Sasvim slucajna podudarnost, da se bas potrefilo kad je i ovaj tred otvoren, verovao ili ne.

Hajde da se ne lazemo, ovaj thread je zapocet 04.12.2005, 01:01, ti si zamenio napajanje 06.12.2005, 22:29, a Nebojsa juce (7.12.) u 22h sto ce reci -- naravno da ne verujem ni tebi ni njemu.

bokiar je napisao(la):
I ovo si lupio :d

Naravno da nisam lupio. CoolerMaster sto se mene tice treba da se drzi ventilatora mada je i tu slab -- jel citate vi testove coolera po netu?!? Ja jos nisam video ni jedan njihov proizvod da se po necemu istice. Osim po onome "svaki ciga svojeg konja hvali".

Kupio sam njihov CoolViva hladnjak (i jos uvek ga imam, skuplja prasinu u ormanu) koji ne moze propisno da ohladi ni obican 6600GT bez dodatnih ventilatora. Kucista su im trash. Sve u svemu jedna prosecna tajvansko-kineska firma kao i 1,000 drugih. Sad odjednom taj isti CoolerMaster preko noci postade brand na benchmarku zato sto se sacica "odabranih" preobracenika sa LC-a klanja novom idolu :wall: :crash: Uzas kako ste povodljivi.

Lukija je napisao(la):
AF nemoj da izvlacis brzoplete zakljucke.

Gle ko mi kaze?!? Samo nemojte da mi se javljate vi sto ste se vec otarasili LC Power-a. Vi ste ti koji ste izvukli zakljucak o LC na osnovu jednog testa, a sad ovde lazete i sebe i druge kako ste u stvari svo vreme znali da ne valja i kako ste odavno planirali da ga zamenite. Nije nego! Sto ste ga onda drugima ovde preporucivali pitam se samo?!?

drpiga, cestitam covece. Mislim da ti svi ovde na benchu duguju izvinjenje. A svi vi sto okrecete gunj na drugu stranu mislim da bi bio red da priznate da ste se *****ali u proceni jer ovako ispadate jos gluplji nego sto jeste i sto je jos gore bez kicme. Over and out.

E sad pazi ovo -- kad mislis da imas dobar auto (opel?) pa ga nagazis, a on ti na sred autoputa ubaci u rikverc?!?

Pa i CPU bi trebao da pravilno racuna... a svi znamo sto je bilo sa cuvenim prvim INTEL Pentium I procesorima i kako su oni "racunali"...

Pozdrav

ps
a bas me interesuje na kom ces to putu u Srbiji konstantno voziti Opel-a punom brzinom (180+ kmh)...

Poslednja izmena:
Naravno da nisam lupio. CoolerMaster sto se mene tice treba da se drzi ventilatora mada je i tu slab -- jel citate vi testove coolera po netu?!? Ja jos nisam video ni jedan njihov proizvod da se po necemu istice. Osim po onome "svaki ciga svojeg konja hvali".

Kupio sam njihov CoolViva hladnjak (i jos uvek ga imam, skuplja prasinu u ormanu) koji ne moze propisno da ohladi ni obican 6600GT bez dodatnih ventilatora. Kucista su im trash. Sve u svemu jedna prosecna tajvansko-kineska firma kao i 1,000 drugih. Sad odjednom taj isti CoolerMaster preko noci postade brand na benchmarku zato sto se sacica "odabranih" preobracenika sa LC-a klanja novom idolu Uzas kako ste povodljivi.
Ma, Hyper 6 se uopste ne istice. Eno, skuplja mi vodu na terasi. :D
Kucista su im ok, osim vrhunskog Stackera, inace najboljeg i najlepseg kucista.
Da li si ti cuo nekad CM-ove ventilatore, recimo iz Silent serije? Po tvome su to sve krs ventilatori, bruje, drndaju... Reci mi tek kad ih cujes.
U vezi sa napajanjima mozes procitati u ovom thread-u.

Vrh Dno