bokiar je napisao(la):
Pre nego sto si ovo napisao trebao si da odneses tvoj LC 6550G kod ortaka i izmeris napone
U normalnom radu 12.03V i 5.08V, a tokom F.E.A.R. testa performansi 11.98V na mom LC.
bokiar je napisao(la):
pa onda isto to i na Cooler Master
Iskreno da ti kazem mrzelo me da merim, nije mi se svidelo jer barem taj komad koji je on dobio se greje vise nego moj LC i bucniji je. Takodje vatmetar koji se dobija uz njega ne pasuje na
njihovo Centurion kuciste sto je totalno sumanuto.
bokiar je napisao(la):
to sto si ti okacio ja sam znao i pre nego sto sam kupio to napajanje ali me to nije odbilo od kupovine.
Mene bi odbilo i to i cena, za 85 USD se moze naruciti OCZ Modstream 480W sa newegg.com, a slozices se da je OCZ ipak malo bolji od CoolerMastera, da ne pominjem da ima modularne shielded kablove. To i da narucis preko eDucana vise se isplati nego tamo neki Realpower.
bokiar je napisao(la):
Da ti ustedim trud ja sam to uradio doduse priznajem uz pomoc MBM5 a ne unimerom posto ga trenutno nemam
Ne priznajem nista osim unimera.
bokiar je napisao(la):
a po njemu LC na 12V daje 11.88V (idle) a pada do 11.63V u full load, dok Cooler Master u idle na 12V prikazuje 12.01V a pri full load 11.95V.
Kao sto vidis moj LC i taj koji si ti dobio se razlikuju u naponima, kao i taj Realpower od onog sto su testirali Francuzi. To samo govori u prilog mojoj tvrdnji da nema savrsenog proizvoda.
bokiar je napisao(la):
A i tu buku i zagrevanje sto spominjes, zaista su mi nepoznati ti simptomi, kod mene je sve tiho i hladno, mada uslovi testiranja se takodje mogu razlikovati.
Moguce da je zapao losiji primerak kod ortaka ili je za Pentium 640, e-GeForce 7800GTX Knockout Edition i 2xHDD cak i Coolermaster preslab iako vatmetar "meri" da masina vuce samo 100W bez opterecenja.
bokiar je napisao(la):
Ali opet kazem ne treba kao sto si ti rekao da sad svi "pobacaju" svoja napajanja i kupe Cooler Master, niti ga ja sad nesto dizem u nebesa i propagiram
Drago mi je da se slazemo bar oko ovoga.
bokiar je napisao(la):
a takodje nisam rekao da LC ne valja jer me je dobro sluzilo dok ga nisam zamenio.
Pa sam tvoj cin ekspresne zamene LC-a govori suprotno od toga sto si napisao. Ako te dobro sluzilo zasto si ga menjao?!?
bokiar je napisao(la):
Ali veruj mi nemam nameru da blatim jednu zaista dobru firmu i poredim njihovo odlicno napajanje sa kaloriferom.
Ne znam samo po cemu je sad odjednom CoolerMaster dobra firma?!?
misko je napisao(la):
Al si lupio ovde, jedva si ostao ziv
Hvala na komplimentu, nekad mi je draze da lupim nego da "pametujem" kao neki.
Da li se iko seca Leadman kucista i napajanja? To je svojevremeno uvozio List Computers. U to vreme (1997) je to bio brand i skoro najbolje sto se ovde moglo kupiti medju krsem jeftine limarije. Ta napajanja su vazila za pouzdana. Nosila su oznaku PowerMax dok jednog dana ja nisam otisao tamo da kupim jedno i na njemu je gle cuda pisalo PowMax?!? Made in China?!? WTF?!? Ja pitam "sta je bre ovo, kakvo je ovo djubre?", a oni ce "tako nam je stiglo, uzmi ili ostavi". Za 50DEM koliko je tada kostalo napajanje koje vise nije bilo ni pribliznog kvaliteta naravno da nisam uzeo. Zasto ovo pricam? Da bi neki od vas shvatili da su trgovci prevaranti jer je njima ipak cilj da prodaju robu i da pritom uzmu sto vise para. Ako Nemci kazu da se na napajanjima zaradjuje ekstra ja sam prvi koji ce da im poveruje jer imam i licnog iskustva sa tim, nazalost sa pogresne strane novcanice.
raw je napisao(la):
od LC crkne 120
od drugih crkne 25
chista statistika
Odakle tebi ova statistika?!? I kojih drugih?!?