Šta je novo?

uporedni test 26 napajanja

Znaci da je mnogo jako napajanje... :d

Ahaha.. toliko o LC groznici :)

Licno bih pre pomislio da je losa serija stigla do francuza.Procitao sam test...
Hmm Ne Verujem("kostunicavim glasom")

Ladno crklo :)

Pocinjem da skupljam kintu za Seasonic 600W ili mozda Antec Phantom 500 :)

Pozdrav!

heh *** kakvu smo mi djubrad kupovali ?? :smash: :smash: evo i u zadnjem digitalu nedji se bolje pokazao neki ms industrial nego lc 550w.

Pa evo ja sam zadovoljan sa ovim djubretom, ovo nije 2.0 verzija vec prva serija tih napajanja koja se pojavila ovde, 20-pin sa 12cm fan-om... Sluzi svrsi za sada ;)

Za novu konfu cu kupiti i novo napajanje, moram nekako da nadjem jedno od ova dva... :)

Nije da branim LC, al tamo TT ili neko tako napajanje tuce u svim testovim lupam OCZ-a, onda one tabele sa power consuption? E da moj LC ne izgleda iznutra kao onaj njihov na testu.

Ispade da ni jedno napajeanje koje ima kod nas da se kupi ne valja *****.

Sreca da je tu bench forum pa ce valjda neki user da donosi nesto kvalitetnije od preko :D

gandy911 je napisao(la):
Ispade da ni jedno napajeanje koje ima kod nas da se kupi ne valja *****.

Sreca da je tu bench forum pa ce valjda neki user da donosi nesto kvalitetnije od preko :D
Koliko ti je trebalo da to skontas :D
pa ovo je Srbija, ljudi kupuju kucista sa napajanjem od 15 eura, sta ih boli dupe da uvoze kvalitetna napajanja.

Pitam se samo ko je ono spominjao kako je LCP pravo overclockersko napajanje :d

Poslednja izmena:
Ma nije problem u njima nego ni ova "kvalitetnija" napajanja sto imaju da se nadju kod nas i kostaju 100+ eur ne valjaju nista...
E kad bi se neko setio da ovde otvori prodavnicu za entuzijaste ili bi se obogatio preko noci ili bi bankrotirao jos brze :d :bottle:

ja sam od samog pocetka i tvrdio da se vi, kao i uvek, bespotrebno i bezosnovno lozite... neko je provalio kako je lc preterano napajanje i odjednom svi gragragra lc lclc |P sreca pa dosad nigde nije bilo testova da to dokazu ili opovrgnu, osim bas je tesko napajanje, mora da je dobro...
posto ne citam digital... kakva je metodologija testiranja?

Vule je napisao(la):

Pozdrav!

E nece moci brale!! Pola foruma si davio za taj LC dok nisu pokupovali, a sad bi da begas? Ima sad da teras taj tvoj sve dok ne crkne. :d

Vule je napisao(la):

Pozdrav!
Samo sto za Seasonic moras dosta da skupis, jer su ta napajanja u ceni sa Enermaxom, tj medju najskupljima na trzistu. Ne znam odakle njima one cene, dosta su povoljne u odnosu na cene u radnjama u EU.

danijel00 je napisao(la):
ja sam od samog pocetka i tvrdio da se vi, kao i uvek, bespotrebno i bezosnovno lozite... neko je provalio kako je lc preterano napajanje i odjednom svi gragragra lc lclc |P sreca pa dosad nigde nije bilo testova da to dokazu ili opovrgnu, osim bas je tesko napajanje, mora da je dobro...
posto ne citam digital... kakva je metodologija testiranja?
Mesaju se babe i zabe. LC 550W je duplo jeftinije od vecine konkurencije koja je bila tamo i u svom cenovnom rangu je dobra kupovina (ulaznica za dobra napajanja). Ko zeli odlicno napajanje mora da izdvoji duplo vise, a i tu mora da probere, jer se vidi u testu cega sve ima. To sto se dogodilo sa LCom je slucajnost i nisu imali razumevanja pa da ga zamene sa drugim i iznesu realna iskustva.

ajmo sad svi brzo menjajmo ove nashe kineze za Raptoxx 550W V2.0. cena skoro identichna LC-evima a plus je prezivelo test :D moracu kad dodjem gajbi da otvorim ono moje da vidim da li je iznutra isto kao i ono na testu. znam da sam ga otvarao kad sam ga uzeo i koliko se secam nije bilo toliko praznog prostora unutar lima. ali provericemo...

Neko pustio buvu da su LC vrhunska napajanja. Pre toga je bio Codegen koji je potpuno karikaturno napajanje...

leksa je napisao(la):
E nece moci brale!! Pola foruma si davio za taj LC dok nisu pokupovali, a sad bi da begas? Ima sad da teras taj tvoj sve dok ne crkne. :d

Haha :D

Pa nisam ja nikoga davio, samo preporucivao napajanje, jer je povoljno a tera jake konfe bez problema, barem kod nas... Ja nisam nasao nikoga ovde ko je uspeo da spali LC!?

Teracu ja ovaj moj dok ne skupim za Seasonic... I nadam se da nece da crkne do tad :)

Gedza je napisao(la):
Samo sto za Seasonic moras dosta da skupis, jer su ta napajanja u ceni sa Enermaxom, tj medju najskupljima na trzistu. Ne znam odakle njima one cene, dosta su povoljne u odnosu na cene u radnjama u EU

Pa znam da je skupo, ali zato mora da valja, a masina koju planiram sebi da sklopim ima da trosi vise nego ona na testu :) tako da ce morati u sve da se ulozi maximalno...

Izdvojte lepo za napajanje barem upola koliko za graficku ( evo ja recimo Ati 9200se :d i LC gold 420W ) i nece biti problema :type:
:wave:

Hehe, pa napajanje je veoma relativan pojam. Skoro svi su pre imali Kineska napajanja i sve je radilo kako treba.
Mislim da je za naše uslove bolje kupiti bolji UPS, nego kvalitetnije napajanje!

Ma dajte ljudi na nekom french sajtu riknulo jedno Lc napajanje i odmah se digla kuka i motika.Ja do sad nisam cuo(osim jednog coveka koji je reklamirao) da je nekom otisao LC.Heck,imao sam frontier Kung-Fu Dzeki-Cen napajanje i teralo je Newcastla @2.42 i jos stosta u racunaru bez problema
Trebali su da uzmu napajanje iz druge serije(ili barem jos jedno iz iste) pa da provere.Riknjavaju i Asus ploce pa niko ne kaze da je Asus los brand...
Mislim francuzi...

Kad su Chieftec-i poceli da riknjavati i to kod nas , a ne u francuskoj niko nije digao frku , samo se tu i tamo spominjalo nemoj taj i taj chif . Inace za LC se kod nas daje 2 god garancije , za koje drugo napajanje se daje toliko ?

Mislim samo na osnovu chega su oni zakljuchili da ovo ne valja. Shto majmun od francuza nije stavio skalu za snagu bez obzira shto je napajanje vrisnulo.
Shto kaze neko moguce je da je dohvatio losh primerak ili sl. A ko garantuje da ona zashtitna plastika nije bila vec oshtecena a onda je lako da probije.
LC Scorpio 480W je bolje od njega iako je deklarisano na manje W.
Ima Aktivni PFC dok SG550 samo pasivni.

Nije ni chudo...~45 evra je kod nas i ne moze da se poredi sa skupljim napajanjima.
Ali za onu cenu koju ima nije mnogo loshe. Definitivno mozda nije za SLi mada moguce je da je ovo pojedinachni sluchaj.

Nije lako kad se gleda da ga je neko sprzio a ti ga imash al' ako se setimo i chieftek je crkavao i crkava i dalje. Niko ti ne garantuje da i napajanje od ~100 evra nece crci.
Da ga zakache na onaj SLi sa 4 grafike mozda bi i ono probilo ovako.

Ako se prodaja i potraznja povecala za njim moguce je da su se isfusharili.

Uzgled odkud ja znam shta taj francuz josh ima u naponskoj mrezi.
Ne zaporavimo na reaktivnu komponentu snage. Bar sam imao OET. kakvo sve djubre moze da bude u tih 220v sinusa i sam Bog ne zna.

siki je napisao(la):
Inace za LC se kod nas daje 2 god garancije , za koje drugo napajanje se daje toliko ?
Kako dve godine , meni u garanciji pise 1 godina :mad:

siki je napisao(la):
Inace za LC se kod nas daje 2 god garancije , za koje drugo napajanje se daje toliko ?
CoolerMaster.

ivica je napisao(la):
Mislim samo na osnovu chega su oni zakljuchili da ovo ne valja. Shto majmun od francuza nije stavio skalu za snagu bez obzira shto je napajanje vrisnulo

Napisao je da mu je na meracu prikazana potrosnja od 685W u trenutku crkavanja... Tako nekako...

vladabgd je napisao(la):
nece se bash videti poshto im je lc silent giant umro na testu. nisam siguran al mislim jedini od svih koji nije preziveo :trust: :trust: :d

I na ovom testu (link) je crklo :d (35 ATX napajanja na testu), sada se nadam da neće crći onih par komada koje sam ugradio u "budžet" konfiguracije :S:

LC Power nije loše napajanje, jako tiho i dosta jeftino, ali ja se ne usuđujem da ih i dalje ugrađujem (možda u nekim konfiguracijama gde nema velikog opterećenja).

LC Power 550W je crkao (link) na gore navedenom testu nakon testa opterećenja profesionalnim mernim uređajem za te svrhe (Fast FA-828ATE), vidi attachment.

Prilozi

• sta_1.jpg
    sta_1.jpg
    31.6 KB · Pregleda: 191
Poslednja izmena:
Na cooler master je garancija 3 godine.

Ljudi ne znam sta drugo reci osim da je crkavanje napajanja potpuni skandal!
Gledao sam testove gde sprdnje radi sa ostalim zverima od napajanja ubace neko napajanje u klasi do 300 grama i ono šara sa naponima najstrašnije ali se ugasi kad treba. Napajanje ne sme da crkne, mora da se ugasi u uslovima testiranja...

Vrh Dno