Šta je novo?

Upgrade sa E4300

pa kidence ima noviju P45 ploču za razliku od nas dvojice,možda je zbog toga??

Ma koliko vidim vecina E6300 Wolfdale imaju zaglavljenje senzore za jezgra....Ali temp IHS-a lepo prikazuje(CPU temp),tako da se ja vodim po njoj sto se tice idle temp,a kada proc ode preko 37 c onda i senzori za jezgra tacno pokazuju temp...tako da mi to i ne smeta previse...:)

Isti problem i kod mene. Jedno jezgro je zaglavljeno na 40C i ne ide ispod, dok drugo ne ide ispod 30C. Čim temp pređe 40C sve radi normalno. Već sam se navikao na ovakav trip. Ortakov E8400 je imao isti sensore temp bug.

Isti problem i kod mene. Jedno jezgro je zaglavljeno na 40C i ne ide ispod, dok drugo ne ide ispod 30C. Čim temp pređe 40C sve radi normalno. Već sam se navikao na ovakav trip. Ortakov E8400 je imao isti sensore temp bug.

To nije bug sam intel kaze da senzori tacno mere tek preko 50c.

Ne najbolje da su ga napravili namerno takvim da meri samo preko 50C. Siguro nije velika nauka da napraviš senzor koji meri i ispod 50C. Ma samo marketinško zataškivanje fail-a. "Naš senzor je super specijalan i dizajniran je za temperature preko 50C".

Važi.

evo da se dodam na ovu temu,Imam E4400 i ASUS 5PK,planiram da za 7 dana pazarim 5850,pa me interesuje,poshto finansijski nisam bash dobro potkovan iz razloga sto je 5850 poskupeo za 2000,i zato sto moram da dam 7000 za Chifteca od 600w,da li bi bolja varijanta bila da nekako pozajmim kesh i da kupim e5300 i koliko bih dobio sa njim? Ili da posle ove kupovine sacekam malo,pa ako negde izleti neki polovan Q6600 da trampim uz doplatu??? Ili e6300 Dual??

Znaj da ti nije bas neki dobitak s tvog proc na e5200,tako da bih ja tu opciju otpisao(sem u slucaju nekog jaceg oc-a,ako to planiras).Ja bih odmah isao na q6600,a u medjuvremenu bih malo oc ovao 4400,jeste usko grlo,ali ne puno-stavi ga na 2.6

Poslednja izmena:
Ma taj E4400 moze da gura i 3ghz,ako imas srece sa primerkom mozda ode i do 3.2 ghz...Tako da OC-uj taj proc,nece nista da mu fali...:):):)

Hvala vam drugari :) Dali ste mi malo nade, probao sam da idem i vishe (3.2) ali problem mi je bila temperatura,... nishta ostacu josh na ovom proc,pa da kupim neki cooler bolji pa da probam na malo vishe...

Na toj ploci sa e4400 sigurno mozes da izguras 3Ghz.Ja na toj ploci drzim e4500 na 3.2Ghz 24/7,za potrebe 3dmark-a ide do 3.44Ghz:-devil-:
Sto se tice kupovine quad cpu-a,neka me neko ispravi ako gresim ali to mozda nije pametna kupovina za tu plocu,zbog toga sto ploca ima 4 pinski konektor za cpu(koji je sasvim dovoljan za core2duo,ali ne i za overklokovani core2quad).
Radice quad i na P5K,ali ces verovatno morati da se oprostis od jaceg overkloka.

Poslednja izmena:
U pa super :D da ali imash dobar cooler :) Sta da ja nabacim od hladnjaka,da bude efikasno a ne puno skupo za ovaj moj proc ??

Da skratim sve ovo,OCZ Vanquisher je 1600 din ,hoce li on biti dovoljan da ohladi proc za overclock na 3.2???

Hoce,ali daleko bolji izbor je vendeta 2 za 900 din vise.Plus,vendeta2 je ok i za quad core,sto vanquisher nije,stoga postedi se dodatnih kupovina

Super Frigon,bash sad gledam Vendetta 2 testove,stvarno impresivno za 2600 din samo kad bi imao da se uzme u mom gradu,ovako neshto moram kombinovati ,narucivati...

Najmanji problem.Sve prodavnice u Bg-u salju robu pouzecem(200-300 din ti je postarina) i opet ces verovatno jeftinije proci.:wave:
Obrati samo paznju na velicinu vendete2,moze ti se lako desiti da nakon ugradnje shvatis da ne mozes da namontiras bocnu stranu kucista:smash:

Poslednja izmena:
Isao bih pre na Hyper 212+. Vendetta2 treba polako da ide u penziju, ovaj novi CM daje mnogo vise za te pare...

E 212+ vec ima da se nadje u Win Win u Ue... Nego videh zanimljiv kulercic
Cooler Master RR-920-N520-GP ili ti CM N520 cena 2900 a podrzava i nove i7 procesore pa ne znam da li bi mi to bila pametna kupovina? Sto se tice stranice nije ni bitno ionako je nemam :D
negde sam je izgubio...

AAaaaa sad sam se skroz razocarao,pa ovo cudo je ogromno (skoro pa pola mog napajanja),treba mi neki ogromni tower ili mi se mozda cini da je ogroman..
Znaci sta od ovoga da uzmem 212+ ili vendetta 2 ili n520 ? :)

Poslednja izmena:
Hyper 212+ je znacajno unapredjen u odnosu na obican 212.

Podrzava sve sockete, nacin ugradnje je odlican (backplate i onaj "X"), sad heatpipe-ovi nalezu direktno na proc, uprostili su montazu ventilatora koji je sada PWM kao kod Vendette2...

Skoro je izasla "+" verzija, pa se kuler jos nije primio u narodu. Svi i dalje ponavljaju "Vendetta2" kao vec provereno resenje. OK, Vendetta2 je odlican kuler, ali kad se sve sabere, Hyper 212+ nudi dosta vise za skoro isti novac...

Znaj da ti nije bas neki dobitak s tvog proc na e5200,tako da bih ja tu opciju otpisao(sem u slucaju nekog jaceg oc-a,ako to planiras).Ja bih odmah isao na q6600,a u medjuvremenu bih malo oc ovao 4400,jeste usko grlo,ali ne puno-stavi ga na 2.6

Kako mali dobitak ?? E4300 @ 3.0GHz vs E5300 @ 4.0 GHz to je razlika od 33% sa istim cache-om i manjim zagrevanjem... Shta cesh vishe za 65 € ??

^ Apsolutno, a cak nije ni 65e, vec je oko 55e. Pa jos kad se proda stari procesor za 30ak eura, dobija se 1GHz vise za oko 25e.

Zavisi koliko rachunash evro :p

Poslednja izmena:
A koliko bi fps dobio u Crysis-u, na 5850/5870 u 1680x1050 2xAA sa E4300 3GHz na E5300 4GHz ?

A koliko bi fps dobio u Crysis-u, na 5850/5870 u 1680x1050 2xAA sa E4300 3GHz na E5300 4GHz ?

Potrazi postove clana *******i ili ga pitaj direktno, on se bavio time. U principu, manimalan fps u testu bi bio bolji sigurno, a po meni je to vrlo bitna stavka...

Pa ljudi sad me bacate u konfuziju sta da radim :D Da ulazem pare u cooler ili da kupujem e5300?
Mislio sam zbog svoje loshe finansijske situacije da prvo kupim kuler i drzim ovaj procesor josh pola godine,a zatim dok se malo nabere para da kupim neki quad ili da zamenim plocu i procesor skroz...

Dajte mi molim vas neki konkretan predlog :D

@P.A.B.L.O.
#Samo procitaj lepo sta sam napisao="sem u slucaju nekog jaceg oc-a" za 5300.
Ne zele svi da klokuju,i zato sam to posebno naglasio.Za default je bacanje para
Ma uzmi vendetu,nije to procesor da zastari,hladi isto kao pre godinu dana

Poslednja izmena:
Pa nishta tako sam i mislio,zadrzacu josh plocu i e4400,A za Upgade cu uzeti neki od kulera ili Vendettu 2 ili Hyper N520 ili Hyper 212+ koji budem pre nashao,grafu cu da uzmem Power Color 5850 (poshto trenutno samo nje ima na stanju po staroj ceni) Napajanje Chiftec 600 w (ima ga u gradu po povoljnoj ceni) ii ako josh ako budem naplatio neke dugove i 2 gb ddr 2 na 800 Mhz.
Probacu da clocnem procesor na 3,2 Ghz ako bude hteo i ako ne bude usko grlo za grafu,ako bude pozajmicu pare i uzeti 5300 eto toliko :)

ma mora na 3,2 xD 2.9 radi i sad na fabrickom :p Bruka bi bila da kupim kulercinu a da ne dobijem koju stotinu mHz :D

Na tvom mestu bih kupio E5300. I sa onim prdavcem od box kulera ce prebaciti tih 3.2GHz vrlo lako.

Ne znam samo kako bi ti isla prodaja tog E4300, odnosno koliko ti je lako da ga prodas, da si u BGu vrlo lako bi ga prodao za min. 30e.

Vrh Dno