E sad ce Cika Kure da soli...
1. Covek nije rekao sta ce njemu sve to. Zato pre nego sto krenes, zapitaj se koja je svrha tog kompjutera i upgradea.
2. Bolji procesor od Tualatina Intel je tek nedavno napravio, a i on ne radi na extremno visokom kloku (mislim na ove Dothan pricice). A ti si vec opremljen simpaticnom plocom, cisto solidnom kolicinom memorije, i prilikom da turis tu jedan Tualatin i prodjes uzasno jeftino u odnosu na zamenu ploce i kupovinu novog procesore, ako ti nije bas neophodno. Ne zaboravi da Celeron Tualatin na ima performanse slicne Athlonu XP na pribliznom taktu (u realnom radu ta platforma se izuzetno dobro ponasa - I815+Celeron ili pun p3 Tualatin). Stabilnost odlicna, procesor se NE GREJE, sto povlaci tih kuler, moze i skromnije kuciste i napajanje, performanse skroz dobre.
3. Koji ti monitor imas? Umesto da prsnes 100+ EUR za AMD64 procesor, vidi da li ti je bas procesorska snaga ono sto ti nedostaje, ili bi ti prijao bolji monitor, brza graficka, novi zvucnici, bolje kuciste, bolja tastatura, mis... DVD rezac?
U nekom svom razvojnom putu sam imao i sekvencu
[email protected], zatim Tbred-B na 2Ghz, pa ondak Northwooda na 2.8GHz, i sada A64 na 2GHz (3200+). Ovaj poslednji radi brzo, nema reci, ali to nije DUPLO brze od Celerona-T. Sadasnje generacije Celerona bih licno zaobisao, pre bih gadjao nekog Nwooda. Predrasude, sta ces... Cak ja nisam prelazak na DDR nesto preterano osetio, valjda nisam preterano zahtevan korisnik. I iskreno, pre bih sad uzeo I815+CelyT u kombinaciji sa 19' TFT, nego A64 uz neki skromniji CRT monitor.