Šta je novo?

Upgrade P3 to P4

Rax13

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
319
Imam ASUS TUSL 2-C, Intel P3 800Mhz, 2x256mb RAM, 30Gb+40Gb maxtor, Geforce4 mx440. Da li je bolje da uzmem Intel celeronD 2.6Ghz, 2x256mb 466Mhz Kingmax, ASUS P4P800-X ili AMD64 2800+ ,512mb ram-a i ASUS K8N-E deluxe a hardove i graficku de prebacim iz starog kompa (za sada)? Uzmite u obzir i cenu!!!!!!!

Ne moras bas da pucas velike pare za Deluxe ASUS-a ...
Uzmi A64 i neku jeftiniju A64 plocu (Chaintech , EpoX ...)
Jeste skuplje ali je i bolje ... ja izmedju kelerabe i A64 biram
A64

Mozes ti i taj tvoj komp da ubrzas duplo, promeni proc za 1.2 Tualatina sa 256 KB cache-a, svaki moze da se klokne na 1.4, pa cak i 1.5.
To ti je minimalan izdatak.
A izmedju tvoje 2 dileme: neki Wichester 3000+ i NF4 (za mesec dana) ili sada nf3 250.
Bolje sacekaj metar dana, bice mnogo novih ploca u ponudi.

sikili je napisao(la):
Ja sam za kombinaciju sa Intelom, jedino sto bi uzeo Celerona D 2,4 jer se bolje overklokuje i Gigabyte GA-8IPE1000 pro-G proverena ploca. :)
I ja sam pre za kombinaciju sa Intelom. Da li je bolje da sada uzmem neku drugu graficku ili da sacekam geforce 6600? Koje napajanje da uzmem (neko malo povoljnije)? Za plocu nisam bas siguran zato sto ASUS P4P800-X rastura. Ima je jedan moj ortak i odlicna je. Koji kuler da uzmem?

Rax13 je napisao(la):
I ja sam pre za kombinaciju sa Intelom. Da li je bolje da sada uzmem neku drugu graficku ili da sacekam geforce 6600? Koje napajanje da uzmem (neko malo povoljnije)? Za plocu nisam bas siguran zato sto ASUS P4P800-X rastura. Ima je jedan moj ortak i odlicna je. Koji kuler da uzmem?

Cely D 2,4 se bolje klokuje...a ako ne klokujesh onda 2,6Ghz...mada..???
Ti odluchi. Kuler iz boxa...jedino ako su extremni oc-er.
P4P800SE mi nekako bolje izgleda od te -X varijante..bar ono shto gledah na asusu sajtu..Ova -X ima samo 4 PCI nema gigaLan nego samo 10/100 i nema ICH5R nego ICH5(nema Raida 0) al' ako ti to ne smeta onda ok.
6600AGP ako ga nadjesh...Chujem da ima neki Sparakle da se nadje.

Ma A64 je bolji ali je sad rascep...uzeti nf3 ili chekati masovnu pojavu nf4 i odmash uzeti PCI-Ex grafiku.

cek,cek
ocete da kazete da je cely bolja kupovina od a64?
a zasto?

Filo je napisao(la):
cek,cek
ocete da kazete da je cely bolja kupovina od a64?
a zasto?

Zato što oni koji su to preporučili imaju klokovane Celeron D i mnooooogo su ponosni na njih. :D
Stvarno treba biti super-voona da se izmedju A64 i Celeron D preporuči taj drugi (osim za video kompresiju).

Poslednja izmena:
e ako je zbog toga onda je u potpunosti opravdano :banana:

Samo napred :wall:
A jel zato sto se manje greje ili zato sto je stabilniji ili neki treci razlog? :eyebrows:

To je ono jednom Intel-ovac uvek Intel-OVCA :d :d :d

Rax13 je napisao(la):
Zato sto je kombinacija sa Intelom jeftinija, a mozda cak i bolja!
Obicno je tako sa tehnikom...
Jeftiniji komp je bolji od skupljeg...
Jeftiniji dvd je bolji od skupljeg...
Jeftiniji TV je bolji od skupljeg...
Jeftiniji hifi uredjaj je bolji od skupljeg...
Jeftiniji auto je bolji od skupljeg...
Jel treba jos da nabrajam? :banana:

Ljudi rekli ste shta je bolje da kupi, a on ako hoce da se *****e moze da ode na Intel_OVCA. Mislim da je ovom threadu ovde kraj.
@Rax13: Ako si bash uporan sa Intelom shta si onda i pitao? Shta si mislio da ce neko da te toliko podrzi i ti od sraca da ga kupish?

P.S. pametni, superinteligenti Rax13, aj objasni mi logiq po kojoj je neshto na 32bitnoj magistrali bolje od 64bitne, molim te prosvetli me, da bih i ja kao ti mogao da lupetam, a da pritom imam nekog iza ledja koji ce da me brani!
Pre nego shto neshto kazes prvo se raspitaj i tek onda lupetaj, i lupetaj bar neshto pametno (i tachno).

P.P.S. Pre nego shto ishta josh napishesh pogledaj potpis Tarmi Ricmija!!!

Sta ste se utripovali na taj AMD, u stvari mozda bi ga i uzeo da imam vise kinte, ali ovako mislim da mi je najbolji izbor Celeron D. U svakom slucaju hvala vam na informacijama i sugestijama.

Rax13 je napisao(la):
Sta ste se utripovali na taj AMD, u stvari mozda bi ga i uzeo da imam vise kinte, ali ovako mislim da mi je najbolji izbor Celeron D. U svakom slucaju hvala vam na informacijama i sugestijama.

Da skroz si u pravu,mi smo se ,,utripovali na taj AMD,, a ti hvala bogu si toliko pametan da znas da je Celeron D bolji od A64 te ga i slobodno kupi.Samo ne znam sto si uopste pokretao ovaj tred i pitao nas sta da uzmes kada ti vec i sam znas sta je bolje....

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
P.S. pametni, superinteligenti Rax13, aj objasni mi logiq po kojoj je neshto na 32bitnoj magistrali bolje od 64bitne, molim te prosvetli me, da bih i ja kao ti mogao da lupetam, a da pritom imam nekog iza ledja koji ce da me brani!
Pa vidi, za danasnju primenu sa 64-bitnom magistralom možeš da obrišeš doope, sve dok ne izađe Win64 i odgovarajući softver.
A Intel je ipak Intel :D :smoke: :d

Ako dodjem do neke vece kinte verovatno cu uzeti Athlona 64, ali samo ako! Malo sam dzarao po netu i raspitivao se kod nekih ortaka i izgleda da je AMD sa Athlonom 64 uradio pravu stvar. Koja ploca je najbolja za njega , ja sam cuo da je ASUS K8N mozda najbolji izbor , ali tu je i EPOX 8KDA3J?

Nazad
Vrh Dno