Šta je novo?

Upgrade fx8350 na i7 4770k

a i hladnjakom .

Da da, pogotovo ako bi se na testu nasao non-K Intel. :d

Ne prihvatam win 8.1 jer je generalno djubre. Win 7 sa SP1 i 14.4 driver za grafiku. Naravno igre ce biti zakrpljene dokle moze da ide piratska verzija odredjenih igara, dok druge orginalne igre ce biti zakrpljene do kraja. A sto se tice provere rezultata, sve moze da bude snimljeno kamerom, da ne ispadne da sam falsirao rezultate. Moram da nadjem tronozac prvo :d
Ako ne odgovara win 7 SP1, well too bad then.

Tvoj je prejaK procesor. :)
Nemoj raditi bezveze testove i gubiti vreme, dok ne padne dogovor da ce neko odraditi isto sa AMD masinom.

Poslednja izmena:
Jedva cekam da skrpim pare, da ga fino skalpiram, da namontiram Nepton 280L i da stvarno vidim dokle moze da ide :D A onda ce leci neka bolja grafa kad ova krene da se gusi, a proc ne menjam najmanje 2-3 godine, cak i onda cu samo uzeti i7-4770K :D

upravo.zato i kazem da se nadju vlasnici sa ovog foruma,jer idem logikom da ce da se potrude da svako svoj kombo natera da pobedi. :d

Poslednja izmena:
I Stilgar sa svojim Fx-om na 4.8Ghz (valjda je toliko, ne secam se tacno) :)

mislim da je i5 na 4.2 vs FX 8xxx na 4.4 , w7 sp1 x64, katalist 14.4 sasvim pristojan okršaj dva savremena kvad kora.

mislim da je i5 na 4.2 vs FX 8xxx na 4.4 , w7 sp1 x64, katalist 14.4 sasvim pristojan okršaj dva savremena kvad kora.
To kazem, ako bi mi se neko prikljucio u quest-u da odredimo jednom za svagda koji je bolji ili su pak jednaki :)

moje iskustvo (sedmica sa i bez peceva) je da 8350 vise voli win8,i kako vreme ide (tj kako se pecevi akumuliraju) proc radi bolje.konkretno metroLL na pocetku (na sedmici) i metroLL sad je nebo i zemlja,ponajvise kod minimum fps-a.sedmica (bez peceva) je stvarno katastrofa.

krajzis zadnji nisam puno vrteo (jer mi se igra ne dopada) ali nisam prmetio na osmici taj famozni stater koji se toliko spocitava fx-u,dok mi se drug na pecovanoj sedmici sa 8150 bas zalio na to.i on nece da odustane od sedmice zbog metro-a. :)

opet da ponovim,ovo je moje iskustvo.

w8 je šupalj i nesredjen proizvod, kao i svaki windows dok ne izadje servis pak .

moje iskustvo (sedmica sa i bez peceva) je da 8350 vise voli win8,i kako vreme ide (tj kako se pecevi akumuliraju) proc radi bolje.konkretno metroLL na pocetku (na sedmici) i metroLL sad je nebo i zemlja,ponajvise kod minimum fps-a.sedmica (bez peceva) je stvarno katastrofa.
Ovo sam i ja primetio kod mene. FX je jako zivnuo na win 8.1

I Stilgar sa svojim Fx-om na 4.8Ghz (valjda je toliko, ne secam se tacno) :)

Uz duzno postovanje, mislim da je kolega Stilgar na ovu temu(uz jos nekolicinu korisnika FX procesora u koju ubrajam i moju malenkost) izneo gomilu testova, rezova, poredjenja(sto je cini mi se pomenuo i ovde, al zalud, u smislu da za svaku tvrdnju ima pokrice u vidu odradjenog testa), da bi ucesce u "raspravi" ovog nivoa imalo bilo kakav smisao.

Kao korisnik i jedne i druge platforme, iz prve ruke odlicno znam kako stoje stvari i takodje mogu da ponovim bateriju testova i prilozim rezultate ali opet kazem-smor je kaciti i shotke kad vidis da, sey, ni okacena litografija sa vidljivim brojem modula i jezgara, nije dokaz o stvarnom broju istih.

dobro,i sta si ti na kraju rekao?ako je bila opaska na moje pominjanje amd-a i broja 8,opet da ponovim nigde ja nisam rekao da je osam jezgara vec osam thread-ova,bas sam vodio racuna o tome da se ne bi upustali u pricu i definisali sta je jezgro i sl,vec prosto koji je procesor bolji u ovih nekoliko igara gde prosecan korisnik moze da oseti razliku.

i da li bi ti bilo tesko barem da kazes,ne moras da radis testove i da ih kacis,po tvom iskustvu kako se kotira fx u odnosu na intel?

dobro,i sta si ti na kraju rekao?ako je bila opaska na moje pominjanje amd-a i broja 8,opet da ponovim nigde ja nisam rekao da je osam jezgara vec osam thread-ova,bas sam vodio racuna o tome da se ne bi upustali u pricu i definisali sta je jezgro i sl,vec prosto koji je procesor bolji u ovih nekoliko igara gde prosecan korisnik moze da oseti razliku.

i da li bi ti bilo tesko barem da kazes,ne moras da radis testove i da ih kacis,po tvom iskustvu kako se kotira fx u odnosu na intel?

FX tretiram kao octacore jer on to i jeste, bezbroj puta je receno-procesor ima 8 integer unita a to je ono sto se oduvek smatralo jezgrom. To sto dva jezgra dele FPU i L2 kes na nivou modula je nesto sasvim drugo i nikako ne moze da se zakljuci da je u pitanju quad, tom logikom bi onda svi procesori mogli komotno da se proglase single corovima jer sva jezgra dele L3 kes.

Sto se tice poredjenja Haswell vs FX, haski je nesumnjivo brzi i moderniji procesor, medjutim FXevi a posebno oni iz binovane high leaking serije (9370/9590) uz dosta truda, podesavanja, ulaganja u kvalitetnu plocu i hladjenje, ne da imaju sta da pokazu nego na kraju stigne satisfakcija u vidu vrlo finih brojki i performansi. Da li je vredno truda i kinte? Mozda nije, ali FX je po meni vise od cpu-a koji se ubode u plojku i zaboravi na njega, FX je hobi :)

Poslednja izmena:
i u poredjenju sa 3570k i haski ekvivalentom?i u igrama?

Po meni se ne ispalti sa 8350 na 4770K. Eventualno u buducnosti na neki buduci Intel hexa core (5770K mozda)

Pa Intel ce sebi pre mu** oseci, nego da prodaje hexa core po pristupacnim cenama do 350e.

FX tretiram kao octacore jer on to i jeste, bezbroj puta je receno-procesor ima 8 integer unita a to je ono sto se oduvek smatralo jezgrom. To sto dva jezgra dele FPU i L2 kes na nivou modula je nesto sasvim drugo i nikako ne moze da se zakljuci da je u pitanju quad, tom logikom bi onda svi procesori mogli komotno da se proglase single corovima jer sva jezgra dele L3 kes.

Sto se tice poredjenja Haswell vs FX, haski je nesumnjivo brzi i moderniji procesor, medjutim FXevi a posebno oni iz binovane high leaking serije (9370/9590) uz dosta truda, podesavanja, ulaganja u kvalitetnu plocu i hladjenje, ne da imaju sta da pokazu nego na kraju stigne satisfakcija u vidu vrlo finih brojki i performansi. Da li je vredno truda i kinte? Mozda nije, ali FX je po meni vise od cpu-a koji se ubode u plojku i zaboravi na njega, FX je hobi :)
Ovo za hobi mi se svidja :) Video sam jednu sliku sa foruma gde je clan stavio 4-6 40mm ventilatora na hladnjake od VRM-a na Sabertooth 990FX ploci kada je klokovao 8350. Ja sam to isto morao da radim sa mojom MSI 870-C45 plocom i njenim hladnjakom od North bridge-a jer se grejao do 70C kada sam terao Phenom II 955BE na 4Ghz i dva od 60mm za VRM deo, posto nije bilo hladjenja na njima :D Dok je Intel druga prica. On je bukvalno fire and forget.

ti si naš idol .

Ali preporod je bio kada sam stavio taj mali vent od 40mm i stavio ga da radi na 5000rpm. Pri najvecem opterecenju nije prelazio 40. A vrm sam morao da merim externim senzorom, jer ploca nije podrzavala i isao je do 80C, sa ventom nije prelazio ni jedan preko 60C :)

Siguran si da nisi hladio senzor? Merio sa suprotne strane ploče?

Siguran si da nisi hladio senzor? Merio sa suprotne strane ploče?
Gasio bih vent na sekund, nije stizala da poraste temp za to vreme dok izmerim. Zacudjujuce je to sto je sa suprotne trane ploce temp bio dosta nizi.

Ali preporod je bio kada sam stavio taj mali vent od 40mm i stavio ga da radi na 5000rpm. Pri najvecem opterecenju nije prelazio 40. A vrm sam morao da merim externim senzorom, jer ploca nije podrzavala i isao je do 80C, sa ventom nije prelazio ni jedan preko 60C :)

Moram da probam da namestim tako nesto.. Danas sam bas probao da drzim prst na hladnjaku VRM-a posle 15 minuta linx-a, nisam uspeo duze od 3 sekunde da izdrzim :)

Poslednja izmena:
Ne, to je 70+ stepeni. Ljudi u sauni budu i na temperaturama od 80-90, pa ne dobiju plihove.

Jesi li nekada pipnuo nešto što mre zagrejano na 70 stepeni?
Kada mozes da zadrzis ruku na necemu oko 3 sekunde, onda je oko 50C, a ako odmah moras da sklonis onda je oko 70C. Imam parno grejanje i znam koliko je 70C :D
Tako sam ja prvi put merio temp nekih komponenti, posto sam bio neuk sto se tice programa za pracenje temp :d

Vrh Dno