Šta je novo?

upgrade 32bit -> 64bit

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
elem ja nesto racunam, a treba mi vase misljenje, jel se to meni cini ili skoro nece naici povoljniji trenutak za upgrade:
dao bih...
athlon 1700+ koji komotno radi na 2.3GHz,a moze i vise + TT Volcano 12
DFI nf2-u400s-al plocu
2x512MB DDR memorije
BBA X800XT AIW
a uzeo bih:
X2 3600+ Brisbane 66e
MB Biostar TA690G 75e
2x1GB DDR2-800 (npr isto PQI ili neko drugi koji mi preporucite) 2x40e

..maltene bez doplate??? znam da je graficki to prelaz za konjine na magarca,a li za neko vreme bi integrisana x1250 posluzila...

vredi li?

i koliko vredi ovo moje, ali ne po cenama sa bencha, nego "regularnim"? :d

:wave:

Ne kapiram kako mislis sa konjine na magarca? Pa X2 3600+ je pre gazela u odnosu na XP 1700+. Jedino meni se ne svidja integrisana varijanta ni kod zvucne a kamoli graficke, ali ako se ne igras ok je i 2GB uodnosu na 1GB, kako to poredis?

Vući će se i na novoj ali uvek možeš da kupiš neku PCI-E grafiku u smislu da su jeftinije od AGP pa je i to dobitak...

cigledno da se nismo razumeli - ja bih zamenio ovo moje za to sto pise (jel imam pokrice? tj hocu li uraditi upgrade bez neke vece doplate), a za graficku bih sacekao neko vreme, posto ionako ne igram nista preterano, pa bi za pocetak i integrisana obavljala posao.

pitam vas da li bih primetio prelazak sa 2.3ghz SC na 3GHz DC i 1->2GB memorije i uopste koliko bi masina bila brza u svakodnevnom radu?

pitam vas da li bih primetio prelazak sa 2.3ghz SC na 3GHz DC i 1->2GB memorije i uopste koliko bi masina bila brza u svakodnevnom radu?

Sve zavisi sta podrazumevas pod svakodnevnim radom. Ako su u pitanju net, muzika, filmovi, office i sl. razliku neces primetiti. U svemu ozbiljnijem (znaci bilo kakve kompresije i uopste "teska" racunanja) svakako ce biti razlike.

Naravno da bi primetio. Otvori par osnovnih programa na trenutnoj mashini a otvori na dc. Mozda je inferiorna razlika ali primeti se bolji multitasking 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno