@Masinac
Odlicna ideja.
G530 je jaci od E5200 za 38%
3850 je jaca od integrisane na G530 za citavih 115% (znaci vise od duplo)
-Samo imaj na umu da se E5200 i 3850 mnogo vise greju i mnogo struje trose... Pa nisu bas pogodni za recimo 24/7 internet masinu (mada ce da rade).
A evo ti jos bolje ideje: Prodaj tu CELU staru konfiguraciju (drze dobru cenu sada, pogotovo stare DDR 1 ili 2 memorije, ATA HDD-ovi...). ATA su skuplji nego SATA. A ovde imas polovne SATA za manju cenu. I za novac od stare kupis jos jednu NOVU G530 kombinaciju 🙂
Mozda neces trebati nista novca da dodas. A G530 malo trosi pa pogledaj slabija napajanja. Ja sam video da ljudima radi na napajanjima od 20€ i to sa dodatnim grafickim karticama.
@dulsrules
Ja sam vise za opciju 1, jer moze mnogo toga da donese a najverovatnije ce i odnos cena/kvalitet biti bolji od G530. Nisam jedini na forumu koji ceka izlazak Trinitija 🙂
Ali ako ne mozes ili ne zelis da cekas, ili jednosavno hoce Intel kombinaciju (iz bilo kog razloga), onda slobodno idi na nju.
-Koliko vidim velika vecina H61 maticnih ima ATA kontrolere, pa ces zakaciti IDE HDD (ili CD/DVD citac)... Sve karakteristike mozes videti na itsvet-u, mada obavezno pogledaj i na sajtu proizvodjaca, jer itsvet cesto ume da gresi (postavi da ima nesto sto nema, ili postavi da nema nesto sto proizvod ima... pogresne taktove RAM-a, i ostalo).
Sve zavisi od same ploce, da li hoces eSata, USB 3.0, veci broj slotova za RAM, broj i vrsta PCI slota... Pored toga u skuplje se obicno ugrade kvalitetnije komponente, bolja naponska... Za sam kvalitet komponenti ovih ploca nisam upucen, pa tu ne bih mogao da ti pomognem.
-Najbolje je da uzmes ono sto ti stvarno treba i sto ces stvarno da koristis (a ne ono "nek se nadje"). Sve to zato sto procesor ne moze da se overklokuje, i naravno da za ovu cenu ima ogranicenja (nije bas za renderovanje, i hard core gaming :d), pa ne bi trebalo ulagati duplo vise para u recimo maticnu ako neces umeti to da iskoristis.
I tebi bi preporucio isto da prodas ATA HDD. ATA su skuplji nego SATA. Polovni ATA mislim da su iste cene kako novi SATA. A ovde imas polovne SATA za manju cenu.