Šta je novo?

Unreal Engine 3 benching

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
Lagano pocinju da se pojavljuju Nexgen naslovi zasnovani na UE3 masini - verovatno masini sa najvecim brojem prodatih licenci ikada.

Naravno ultrapopularni Bioshock je trenutno najzanimljiviji naslov.

Evo LegionHardwareovih testova:

http://www.legionhardware.com/document.php?id=681&p=11

High.png

Poslednja izmena:
Nedjo... u tim testovima nigde nije ukljucen AA, a koliko sam primetio po forumima, u Bioshock-u, ljudi se zale da uopste nemogu da ukljuce AA sa HD2900XT. Naravno, ako promene bioshock.exe u oblivion.exe onda mogu da ukljuce AA, ali FPS drasticno opada i pojavljuju se greske u iscrtavanju.

Nedjo... u tim testovima nigde nije ukljucen AA, a koliko sam primetio po forumima, u Bioshock-u, ljudi se zale da uopste nemogu da ukljuce AA sa HD2900XT. Naravno, ako promene bioshock.exe u oblivion.exe onda mogu da ukljuce AA, ali FPS drasticno opada i pojavljuju se greske u iscrtavanju.
Pa znas i sam da UE3 masina ne podrzava AA. Obecavaju podrsku za AA pod DX10, ali tek sa updateom masine.

Besmisleno je poturati drajveru Oblivion.exe, kad je rec o dve totalno drugacije rendering tehnologije.

AA radi na NVidiji!!!

Samo ne govorite da su na kraju dodali pasus o novim (a sada vise ne zadnjim, jos noviji su se pojavili) beta drajverima za NV koji menjaju performanse.

Ali zato u Qake Warsu 2900 nema sta da trazi; da znam, za mesec dva, kada izadju novi drajveri, popravice se performanse...

Samo ne govorite da su na kraju dodali pasus o novim (a sada vise ne zadnjim, jos noviji su se pojavili) beta drajverima za NV koji menjaju performanse.

Ali zato u Qake Warsu 2900 nema sta da trazi; da znam, za mesec dva, kada izadju novi drajveri, popravice se performanse...

Hmmmm - znaci, kada NV objavi optimizovanije drajvere, to je OK, a kada to uradi AMD/ATI - nije! Ili pogresno tumacim ovaj tvoj komantar?

Hmmmm - znaci, kada NV objavi optimizovanije drajvere, to je OK, a kada to uradi AMD/ATI - nije! Ili pogresno tumacim ovaj tvoj komantar?

Ne kazem to. NVidia je nedelju dana posle izlaska Bioshocka izbacila betu koja je malo popravlja performanse, i mnogo vise lechi bugove. ATI u Bioshocku i drugim UE3 naslovima ima odlicne performanse i ne mora nista da izbacuje, ali zato kada ATIju naleti neka igra koja ne radi bas najbolje, ponekad na ispravljene drajvere treba da se ceka nedeljama, ako ne i mesec dva.

Mislim, gde su ga tako iskomplikovali, u Quake Warsu 2900 je brz kao X1950XT, kako, zasto? Pitaj ljude u DAAMITU koj su pisali OpenGL podrsku...

Nema diskusije oko toga da ATIju skoro uvek trebaju novi i bolji drajveri. Uglavnom se i stvarno posle tih par meseci kada se to sredi performanse poprave drasticno a bugovi pogube, ali tu opet sedi bas to da skoro uvek sa ATI-jem trebas da cekas par meseci da mozes da igras nesto kako treba.

ma sta bre ? Kakav ATI covece, morao sam da skinem hotfix od 100mb da bi igrao Bioshock (radi i bez njega ali ima krsh bugova na dosta mesta), a pre neki dan sam opet morao da skidam hotfix od 100mb da bi igrao ETQW demo posto nisam imao podrsku za neke ARB OGL instrukcije...(dakle NE RADI uopste igra bez toga) to je 200mb hotfixeva za dve nedelje ! (+7.9 driver od 44mb)...Nemojte da mi pominjete da sve radi kako treba na ATI-ju kad uopste nije tako. Isto je, ako ne i gore nego kod nVidie.

Poslednja izmena:
Taj HotFix je zapravo drajver. U prevodu, ako imas 7.9 drajvere, ne treba da skidas hotfixeve 😉

koji ? Ima ih dva. Jedan je potreban za bioshock da skine stutter u nekim situacijama, drugi da bi radio ETQW (imao sam 7.9 i nije radio etqw). Jedan od ova dva hotfix-a uopste ne sadrzi drajver u sebi. Proveri. (***. ne secam se tacno koji). ah da, pre ova dva sam skidao jos jedan hotfix koji popravlja performanse u bioshock demou, taj isto nije imao drajver u sebi (nije stikliran pri instalaciji i "fadeovan" je ), bio je nekih 80mb... U sustini ne moras ti nista da instaliras (sem za ETQW mora 7.9 poslednji), ali onda ide kuknjava "secka, lose radi, zapucava, restartuje" ...

Poslednja izmena:
Pa ako je drajver 44 MB, a hotfix je zapravo novi drajver, zašto je taj hotfix/drajver 100 MB. Čisto me zanima, pošto se sad to ionako sve brzo skida... 🙂

evo ovako, prvi iz 20-tog avgusta (fix za demo biosok) sadrzi (ne mogu odvojeno da se skinu komponente, bar kolko ja znam, i ne sa AMD sajta)
WDM integrated drivers (koji mi apsolutno ne trebaju) - 4mb
AVIVO drivers - 15mb (ni to mi ne treba)
Microsoft visual C++ redistributablle - 4mb (ovo je verovatno i taj cuveni "fix")
CCC - 64mb (ovo mi APSOLUTNO NE TREBA ! )
ATI parental control - 15mb (ovo mi posebno treba da zabranim roditeljima da gledaju pr0n 😛 )

sad sam krenuo i ove ostale da gledam sta rade ali ne nude dialog box i krenuli su da mi kopiraju fajlove odma, garant sam sad *sro pola sistema sa ovim :wall: Nemjte vise nista da me pitate, sve sam bre reko , uu ala sam sad besan ko ris...odo da popravljam stetu :wall:

8800gts 320 i forsiranje preko cp-a (aa 4x), nema nikakvog efekta na MOHA-u!!!

moras da renejmujes exe u oblivion.exe i da u shortcut ka njemu dodas jos neki switch, ne secam se koji. GoRaNstein (ne mogu da kucam ta njegova slova 😛) je okacio u MOHA temi shotove sa 4xAA na 8800GTX-u... (iz moha demoa), meni na atiju nije htelo 🙁

Heh pa normalno da nece da radi na ATI-ju, to samo Forceware moze. Oblivion iz nekog razloga ima poseban profil koji se aktivira kada driveri prepoznaju Oblivion.exe (koliko mi se cini da bi omogucio AA+ HDR).

bolje da ne radi uopste nego da se nesto budzi preko stapa i kanapa 😀
imas vise fps bez AA :d

Poslednja izmena:
Heh pa normalno da nece da radi na ATI-ju, to samo Forceware moze. Oblivion iz nekog razloga ima poseban profil koji se aktivira kada driveri prepoznaju Oblivion.exe (koliko mi se cini da bi omogucio AA+ HDR).

moze u bioshocku ali fps nije bas najsretniji 🙁

DA ! 🙂 Idi na tweakguides.com i pogledaj twekove za bioshock

pa kako za koju igru. Za TDU recimo ne treba nista. Medjutim posle svih ovih fikseva i novih drajvera TDU mi radi DOSTA losije. Sad u gradu imam ~28fps umesto 35, na severo-zapadnom delu ostrva imam 38fps umesto 50. :wall: Znaci bukvalno moram da vratim 7.6 cataliste da bi mogao normalno da igram TDU (nisam ga probao sa 7.8 koje sam imao pre ovih 7.9). Izgleda da ATI popravlja performanse na novoj seriji a na staroj opadaju, negde ni malo, a negde bas primetno (TDU recimo)

Nazad
Vrh Dno