Šta je novo?

Unreal Development Kit

• Začetnik teme Začetnik teme yooyo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

yooyo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
730
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
http://developer.nvidia.com/object/udk.html
http://www.udk.com/

What is it?
UDK is Unreal Engine 3 – the complete professional development framework. All the tools you need to create great games, advanced visualizations and detailed 3D simulations. The best tools in the industry are in your hands.

Who's it for?
Anyone. Everyone. You. Unreal Engine 3 has been used by game developers, researchers, television studios, machinima directors, artists and students. If you have an idea that needs to be brought to life in a game engine, UDK is for you.

Why UDK?
Only UDK has the power, flexibility and track record of Unreal Engine 3. These tools have been proven with countless releases and dozens of awards. There is no better way to make awesome games than with UE3.

I nece da se instalira... svasta sam pokusavao i u sred instalacije napise da mu nesto ne odgovara i prekine posao.
🙁

Ako vas zanima koriscenje kao Unreal Editor, video sam na Nvidija sajtu da je ova valjda jedan od delova UDK-a mozda je najbolje da instalirate UT3 pa pokrente onda, tada singruno nece bagovati jer se instalira direktno sa igrom.

@yooyo: Jel' si probao da skineš beta2 verziju sa Epikovog sajta? Ja sam je instalirao malopre i radi.

I meni radi ta verzija na W7 x64.

Poslednja izmena:
Skinuo sam UDKInstall-2009-11-BETA.exe sa Epic-ovog sajta i nece da se instalira.. XP 32bit SP3.
Krene, raspakuje se, pocne instalaciju prerequisites i tu odustane.
Uspeo sam rucno da raspakujem UDK, ali neznam sta da pokrenem.

Skinuo, instalirao. Meni radi na win 7 64 bit bez ikakvih problema.

Pojavila se aprilska verzija a sa sobom donosi i lep jungle demo. Mada je i zahtevan, na grafi iz potpista kada krene cinematic imam 35 fps, pa se su drugom delu krece 40-45, da bi u poslednjem delu uglavnom bio 60 uz povremene padove na 50. ovo je za 1280x720.

http://download.udk.com/temp/UDKInstall-2010-04-BETA.exe

[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/lEi7o2Z10aY&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/lEi7o2Z10aY&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

A ja sam upravo zavrsio moj prvi demo pravljenja efekta otvaranja vrata kao u Mass Effect. :banana:
Steta samo sto uz UDK dolazi mali izbor mesh-eva za ovo, pa sam bio ogranicen izborom a samim tim i mogucim kombinacijama. Mada sam tek poceo rad na ovome, i ovako moze lepo da se odradi, samo zavisi od maste autora.

http://www.megaupload.com/?d=88BNRZZ1

Poslednja izmena:
sa ovim buildom UE3 prevazilazi CryEngine 2 i opasno parira CryEngineu 3! Zajedno sa njim i Frostbyteom 2 ce da cini ultimativni framevork za multiplatformski razvoj u 2010 i 2011

@gable

Kad pricas o toj environmental mapi i framerate u govoris prakticno o ingame scoru? Mislim, ono sto 'ocu da kazem jeste: da li je ovu scenu moguce upotrebiti u svrhe benchmarkovanja i ako jeste da li bi bio ljubazan da objasnis "step-by-step" postupak!

Mislim da je mnogo zanimljivije benchmarkovati u ovome, nego u bilo kojoj postojecoj UE3 igri, jer koliko ja razumem ovi UDK-ovi imaju poslednji build enginea i kao takvi su mnogo reprezentativniji za evaluaciju grafike u onome sto dolazi na UE3 masini, kaoi onoga sto vec postoji! Ako u ovome radi zadovoljavajuce, onda ce i u svakoj postojecoj igri. Zar ne?

U sutini i moze da se koristi kao benchmark, mada mislim da to nije primarna namena, vec vise prikazivanje features-a. Puno ime mape je GDC_FeturesDemo. A slazem se da je mozda bolje ovo koristiti za benchmark jer maltene sve UE3 igre bacaju lagano preko 60 fps.
A sami buidovi sada izlaze maltene na mesecnom nivou i svaki donosi nova poboljanja i opcije, znaci da moze da bude samo bolje. Danas sam ponovo instalirao UT3 i probao stari Editor koji dolazi uz igru, i ono je katastrofa koliko je sporo i kilavo za rad naspram novijih verzija.

Ovo se definitivno mora videti i u igri posto neuporedivo bolje izgleda neko ovako na klipu. I ume dobro da obori FPS (meni je na onom delu na startu ovo najnizi FPS u bilo kojoj igri koja koristi UE3 engine), vec kada sam stavio 1680x1050 u scenama gde sam sa 1280x720 imao oko 45 je pao na 35. To je otprilike prvih 20-30 sekundi, a onda se drzi na 50-60 frejmova. Ali opet kazem nije mi bio cilj da merim toliko FPS, vec sam vise gledao mapu, a FRAPS sam cisto uljucio jer sam primetio da pada FPS. Nisam se detaljnije bavio benchmark-ovanjem.

EDIT: Izvinjavam se zaboravih, ali nema potrebe da se koristi FRAPS, ingame komanda je TAB pa stat fps.

Sto se tice pokretanja naravno da nije problem. Treba da se instalira aprilska verzija UDK-a ( stavio sam link u gornjem postu, ima 700 MB) posto je Demo ukljucen kao mapa uz nju. Moze se pokrenuti i iz Editora, ali je bolje preko Start menija/Unreal Development Kit/UnrealFrontend. Onda samo odaberete GDC_FeaturesDemo, zeljenu rezoluciju i Launch. Ima da se prodje kratak deo unutar zgrade dok ne krene ova cinematic sekvenca, ali to se proleti za 10-ak sekundi.

udkp.jpg

Poslednja izmena:
Sad sam probao, vrlo lepo izgleda, ali ne bih se ipak zavaravao. Mada mi je sve vreme FPS zakucan na kapovanih 62 (1920x1080), sto je kul...

Kada sam probao i da se krecem po mapi koristeci sam editor, slicna je situacija sa fps. Ovaj centralni deo mape sa bazenima mi najvise obara fps gde ide 30-35, na ostalim ide preko 40,50. Mada samo pokretanje u editoru daje za koji frejm manje nego kada se pokrene samo igra kroz Unreal Frontend.

Prilozi

• udkfd1.JPG
    udkfd1.JPG
    297.3 KB · Pregleda: 126
  • udkfd2.JPG
    udkfd2.JPG
    152.4 KB · Pregleda: 139
  • udkfd3.JPG
    udkfd3.JPG
    142.2 KB · Pregleda: 132
U kom smislu se ne bi zavaravao?
Unreal Engine trenutno poseduje vecinu tehnologija koje ima i Cryengine3. Occlusion, GI, fiziku (gpu kroz CUDU), odlicnu karakternu i facijalnu animaciju!

A sto ga lepo ne bi instalirao, pogledao 'izbliza' pa video o cemu pricam. Znaci ocigledan i prepoznatljiv izraz Unreal-a koji se oseti na km i ne moze se zamaskirati ni sa kakvim drvecem i travom (sto vas izgleda zapanjuje pa stavljate stvari u isti kosh)... Znaci nacin grafickog pristupa i izraza koji 'odise' konzololaskom prilagodjenoscu i 'mirise' u svakom proizvodu ovog engine-a...Kapiras? Kriza ne moze da se poredi sa ovim jer, za veliku razliku, daje UMETNIKU da napravi SVOJ licni potpis i prepoznatljivost. Pogledaj samo kolika je oscilacija u onom primeru ce2 Oblivion like mape, Monkey Island moda, Blade Runner primeru, ili ovom poslednjem gde je izmedju ostalog postignut do sada najbolji DOF efekat (primera ima jako puno znas i sam). Znaci to je nesto sto je meni ostavilo WOW efekat... Ovo je ok, ali nista posebno... Jedino ako cemo da gledamo stvari kroz stakla pepeljare, onda ce meni biti slicno i za poredjenje-sizenje-ludenje🙂

Poslednja izmena:
U kom smislu se ne bi zavaravao?
Unreal Engine trenutno poseduje vecinu tehnologija koje ima i Cryengine3. Occlusion, GI, fiziku (gpu kroz CUDU), odlicnu karakternu i facijalnu animaciju!

Ali ne realtime...GI epeshli...🙂 UE3 se dosta oslanja na 3d party tehnologije, od (pre)renderovanja GI/occlusiona (Beast), racunanja fizike (physx) do vegetacije (speedtree), tako da tu leze razna ogranicenja kad se koristi za bilo sta drugo sto nije kreiranje custom mapa za UT (tj kad to rade moderi). I koliko god UE3 (ne)bio los, on, i setovi alata ukljucujuci editor, po meni nije ni blizu CE2, za CE3 cemo vec videti...
Da ne zaboravim, UE3 ima problema sa streamingom tekstura, to se moze videti maltene u svakoj UE3 igri sa iole bogatijom grafikom. Zatim ogranicenje u velicini tekstura (ako se dobro secam), plus bese upscale normal mapa, te svaka igra koja ih koristi u vecoj meri vizuelno lici jedna na drugu, bilo da je WW2 ili neki Sf, ne podrzava AA, vec je to ostavljeno drugima da resavaju...

Kad gledam ove slike, ne mogu da se ne zacudim malim fps-om na Geble-ovoj masini...a grafici fali dosta toga, od senki (trave) do transparencije (sto bese mana endzina, tj deferred lightinga), volumetrika ...a mapa deluje kao klasicni UE ambijent. Vazda okruzen nekim kamenjem, stenama...😛

Nedjo je napisao(la):
sa ovim buildom UE3 prevazilazi CryEngine 2 i opasno parira CryEngineu 3! Zajedno sa njim i Frostbyteom 2 ce da cini ultimativni framevork za multiplatformski razvoj u 2010 i 2011

Heheh, da kako da ne...

Poslednja izmena:
UE3 igru/demo/custom mapu mogu da prepoznam i da ne pogledam naslov teme. Toliko je graficki dizajn slican svakom ostalom UE3 produktu, CE2 je i dalje po izgledu i dizajnu keva za ovo.

tja ...

meni ovi UT demoi uvek izgledaju najimpresivnije od svega sto je trenutno dostupno.

dajte neki link na ostale friske 3D engine pa da mozemo da ih uporedimo... 😉

Podržavam sve što je nex999 rekao i to od reči do reči. Što bi se reklo, ubo je prstom u d... 😀

Mada sam nekakvu nevidljivost video u Global Agenda a i to je igra based on UE3.

Edit: Takođe se slažem sa DieH@rd za Unreal: Drake's Fortune. Svako ko je igrao može zapaziti veliku sličnost. Mislim super je grafika u prvom Unchartedu ali nije kao Crysis.

Poslednja izmena:
Stvarno lepo izgleda ovaj klip/demo/stagod, ali ni meni ne izgleda bolje od CE2. Meni je Crysis dzungla ipak realnija, bolja (a very high nisam ni video uzivo samo high podesavanja).
Naravno bicu zadovoljan i sa ovakvom grafikom u nekoj (dobroj) igri 🙂.

Poenta je da je danas realtime grafika prilično napredovala i da je potrebno videti to u pravim pikselima, u frontendu ili editoru, zagledati se dobro u svaku površinu i posmatrati osvetljenje, a i razumeti se u sve poprilično, kako bi mogao da proceniš šta je fake, šta fali, šta je odrađeno majstorski i kako se druga rešenja mogu sa tim uporediti. Uglavnom, bitno je da timovi imaju izbor i da postoji konkurencija. Meni je već u UE3 mogućnost za dobru grafiku otišla dovoljno daleko da u igri mogu da uživam, ako je sama igra dobra. Dobar art tim može i od ovog endžina da napravi perverziju od imerzivnosti, a isto tako neko od CryEngine 3 može da napravi teški crap... mislim da se više radi o tome nego o bilo čemu drugom.

Nazad
Vrh Dno