Šta je novo?

Univerzalni daljinac za komp...?

Bas taj. A kako ovde nije dozvoljeno (neplaceno :D) reklamiranje, za sva dodatna pitanja sluze PM ili teleefoni.

U firmi gde sam ga ja uzeo srećom po mene je bio jedan jedini komad.
Mada sam raspoložen da uzmem još nekoliko komada.
btw zvao sam ComTrade i nemaju to, tako da ne znam na čemu si druže :d
Javi na PM , mora da je mnogo dobar staf :D

***, ti usb daljinci kao da su neka teska ilegala, niko ne zeli da stavlja na sajt.

Sa desne strane "Add Macro", onda te automatski pita za "Add Action" i ti selektujes sta te zanima. Posle pritisnes taster, to se registruje sa leve strane, prevuces taj HID code sa leve strane na taj macro sa desne i to je to.
Nemam ja nista u zanimljivo u config fajlu. Imam samo "start MediaPortal" i jos neke sitnice za BSPlayer. Jos je "work in progress"...

OK :) Napredujemo... Namestio sam Winamp skoro pa kompletno kao shto mi treba... Josh imam problema prilikom prebacivanja sa main window-a na playlist window ( neznam kako da namestim ) pa mish ostvljam na delu ekrana gde se treba da se otvori playlist i namestio sam jedno dugme nek mi je levi klik na daljinskom pa to za sad reshavam tako...

E sad josh malo da te smaram :) :

Primer: namestim stop dugme nek zaustavi pesmu u winampu ali to isto dugme nemogu nikako da namestim da mi zaustavi film u bs playeru. Poshto je vec dodeljeno winampu ja mogu da ga dodelim i BSplayeru ali kad pritisnem "Stop" na daljinskom program izbaci: "winamp is not running"
Kako reshiti ovaj problem ?? Znachi ako imam ukljuchen i winamp i bs player nek mi dugme "stop" gasi samo aktivan window a onaj u pozadini nek nechachka i neizbacuje greshku taj i taj program nije upaljen.. Nadam se da razumesh shta sam hteo reci...

I kakav je Zoomplayer ??

:wave:

OK :) Napredujemo... Namestio sam Winamp skoro pa kompletno kao shto mi treba... Josh imam problema prilikom prebacivanja sa main window-a na playlist window ( neznam kako da namestim ) pa mish ostvljam na delu ekrana gde se treba da se otvori playlist i namestio sam jedno dugme nek mi je levi klik na daljinskom pa to za sad reshavam tako...

E sad josh malo da te smaram :) :

Primer: namestim stop dugme nek zaustavi pesmu u winampu ali to isto dugme nemogu nikako da namestim da mi zaustavi film u bs playeru. Poshto je vec dodeljeno winampu ja mogu da ga dodelim i BSplayeru ali kad pritisnem "Stop" na daljinskom program izbaci: "winamp is not running"
Kako reshiti ovaj problem ?? Znachi ako imam ukljuchen i winamp i bs player nek mi dugme "stop" gasi samo aktivan window a onaj u pozadini nek nechachka i neizbacuje greshku taj i taj program nije upaljen.. Nadam se da razumesh shta sam hteo reci...

I kakav je Zoomplayer ??

Prebacivanje izmedju Main i Playlist prozora u Winampu je Ctrl+Tab.

Treba da ispodesavas u BSPlayeru da koristi unisex dugmice Play, Pause i sl., ali nisam to radio, ne znam kako tacno to postici :)

Ja ne mogu da vidim monitor iz kreveta, pa je cela ideja bila da mi se sve odigrava na TVu. Instalirao sam MediaPortal, podesio gomilu stvari kako mi odgovara i prezadovoljan sam. Koristim bult-in muzicki player i BSPlayer (start in fulscreen na TVu, pauzu sam stavio na Enter, dodelio posebno dugme za gasenje, i jos nekoliko kljucnih: +, -, O, S...). Probaj na ovaj nacin, redefinise PC, tj. definise HTPC :D

Super je ovaj EventGhost, sve sam namestio. Hvala na objašnjenju. :wave:

Sta ne mozes da namestis?

Poslednja izmena:
Da, šta ti konkretno treba? Okačiću, nije problem, nego me zanima šta ti ne radi.. Ja sam namestio sebi da mi na START dugmetu bude otvaranje KMPlayera, a na subtitle buttonu da mi ide u standby i to mi je bilo glavno.

Jedno pitanje samo, da li je moguće da bindujem određenu kombinaciju sa tastature na neko dugme na upravljaču? Konkretno mi treba Ctrl + W da mi bude na nekom dugmetu upravljača.

Stigli su mi UltraX daljinci iz Big Bang-a :banana:

Može neko da uradi kompletan tutorijal za podešavanje?

Posebno me interesuje pregled i odabir slika preko njega ;)

Stigli su mi UltraX daljinci iz Big Bang-a :banana:

Može neko da uradi kompletan tutorijal za podešavanje?

Posebno me interesuje pregled i odabir slika preko njega ;)

Probaj softver koji je dosao uz daljinac, mozda te i posluzi dobro. Ako ne, deinstliraj taj softver, pa probaj sa EventGhost-om + aplikacije po tvom ukusu. Imas Vukove i nekoliko mojih postova, nije tesko...

Savet: nemoj samo da dupliras funkcije, jer tada dolazi do gresaka. Ono sto je unapred definisano (ono sto "hvata" keyboard plugin iz EventGhosta) bolje nemoj da diras. Ti tasteri su aktivni cim ukljucis USB receiver i "glume" tastaturu. Sa ostalim se igraj do mile volje :)

E, sad sam konačno namestio sve na ovom upravljaču, hvala puno. :)

Nema na cemu :wave:

Sad sam se malo poigrao sa UltraX Logitech i oduševio me domet, probija kroz zidove. Bez drivera ima sve što mi treba za pregled slika preko velike plazme. Odlična stvar za prezentacije. Misija uspela:wave:

Daj zakachi konfiguracioni file da namestim i ja....

Sta ne mozes da namestis?

Pa vidi u DVB Dreamu kad pritisnem strelicu na gore ili na dole umesto da mi prebaci na prethodni / naredni program ono mi prebaci na za dva programa. npr imam programe poredjane ovako:
-RTS
-RTS2
-B92
I sad ako sam na RTS kecu i ako pritisnem strelicu na dole umesto da bi mi prebacilo na RTS2 prebaci mi na B92 :wall:

Znachi netrazim od ovog daljinskog puno samo sledece:

-Celokupnu kontrolu Winampa ( ovo sam skoro namestio jedino imam problema sa prebacivanjem izmedju playliste i main window-a ali namestio sam isto kao i dvb dream full screen - pogledaj dole )

-Kontrolu za DVBDream - samo sledece:
-ukljuchivanje / iskljucivanje ( namestio sam )
-prebacivanje kanala ( tu imam problem )
-record ( nisam namestio mada bi ovo trebalo da bude lako videcu kad dodjem kuci )
-full screen / windowed mode ( ovo sam namestio tako shto ostavljam strelicu mish na sred ekrana i na jedno dugme sam namestio levi klik i ako ga dvokliknem to je to )

-Kontrolu rachunara:
-Master volume ( namestio sam )
-Mute ( namestio sam )
-Shut down ( nisam namestio mada nisam ni neshto specijalno trudio )
-Monitor off ( nisam namestio mada nisam ni neshto specijalno trudio )

To je sve shto trazim od ovog daljinskog :) Ako moze i neshto vishe shto da ne ali ovo mi je prioritet...

Pa vidi u DVB Dreamu kad pritisnem strelicu na gore ili na dole umesto da mi prebaci na prethodni / naredni program ono mi prebaci na za dva programa. npr imam programe poredjane ovako:
-RTS
-RTS2
-B92
I sad ako sam na RTS kecu i ako pritisnem strelicu na dole umesto da bi mi prebacilo na RTS2 prebaci mi na B92 :wall:

Znachi netrazim od ovog daljinskog puno samo sledece:

-Celokupnu kontrolu Winampa ( ovo sam skoro namestio jedino imam problema sa prebacivanjem izmedju playliste i main window-a ali namestio sam isto kao i dvb dream full screen - pogledaj dole )

-Kontrolu za DVBDream - samo sledece:
-ukljuchivanje / iskljucivanje ( namestio sam )
-prebacivanje kanala ( tu imam problem )
-record ( nisam namestio mada bi ovo trebalo da bude lako videcu kad dodjem kuci )
-full screen / windowed mode ( ovo sam namestio tako shto ostavljam strelicu mish na sred ekrana i na jedno dugme sam namestio levi klik i ako ga dvokliknem to je to )

-Kontrolu rachunara:
-Master volume ( namestio sam )
-Mute ( namestio sam )
-Shut down ( nisam namestio mada nisam ni neshto specijalno trudio )
-Monitor off ( nisam namestio mada nisam ni neshto specijalno trudio )

To je sve shto trazim od ovog daljinskog :) Ako moze i neshto vishe shto da ne ali ovo mi je prioritet...

Kako si namestao Master Volume i Mute? To je automatski namesteno, zar ne?

Da nisi slucajno za "Up" i "Down" dodeljivao funkcije u EventGhostu? I to je fabricki namesteno, mozda si samo duplirao pa zeza.

Za Winamp sam ti vec napisao. Komanda za prebacivenje izmedju Main i Playlist prozora je Ctrl+Tab. Znaci ides na AddMacro->AddAction->EmulateKeyStrokes-> {Ctrl+Tabulator} ->dodeli neki tastrer.

Shutdown mozes isto preko EventGhost-a, mada ne preporucujem. Moze da ti se desi da slucajno ugasis. Bolje dodeli jedan taster na daljincu za Alt+F4, pa ces vec lako da ugasis.

Inace, mozes na onim dugmicima koja nisu automatski podesena, da simuliras misa, tj. kretanje kursora. Malo je tromo, ali radi nekako.

P.S. Da bi znao tacno koje tastere na daljincu da ne diras: stavi oba HID plugina na disable, keyboard Plugin na Enable; sve sto detektuje EventGhost nemoj da diras, sa ostalim tasterima mozes da radis sta hoces (pod uslovom da nije instaliran onaj Logitech softver).

Pozz

Kad me zvao šef radnje da me obavesti da će u toku dana poslati daljince expes službom, reče da su sve prodali. Možda dobiju opet...

Ja imam v3.3.5. Pusti mi mail na pm, ako hoces da ti posaljem.

Poslednja izmena:
hvala, nabavio sam girder 3.3...
skinuo sam i onaj plugin ali nece da primi ni jedan taster na learn event, u pitanju je ovaj famozni ultrax???

Grrr, ne moze edit nakon 60min :(

Elem, za Girder sam :stupid: - apsolutno nista nisam shvatio :D

Sa EventGhost-om se nekako i snalazim, ali ako moze pomoc: kako npr u Winampu da namestim Play, Pause itd?

Edit:
Da li to radim preko Emulate Keystrokes pa unosim skracenice sa tastature (npr. X za play, C za Pause itd.)? I kako onda da podesim isto to za neki drugi program? (npr u KMPlayeru start je na Space, a ja bih da mi bude na istom dugmetu na daljinskom za oba programa)

Poslednja izmena:
hvala, nabavio sam girder 3.3...
skinuo sam i onaj plugin ali nece da primi ni jedan taster na learn event, u pitanju je ovaj famozni ultrax???

Koristi EventGhost, praktičnije je i lakše za podesiti. Imaš uputstvo na prethodnim stranama.

Danas bio, nema...

da se neko drugi ne cima za dzabe...

I naravno javljajte ako ima negde...

Cena: 3,590.00 din :D

Moj plaćen 199.00 din ,)

Vrh Dno