Šta je novo?

Unistavanje diskova

Po svemu kako ste opisali postupke uništavanja diskova, ne moram da brinem da će mi neki pomenuti biti oštećen tj. nečitljiv:D
Vidim da niko nije spomenuo postupak spaljivanja diskova benzinom na punoj mesečini:d

KizaTheDeath je napisao(la):
A da uzmes jedno lavorce (kadu ili vecu "kupatilsku" posudu, zavisno od kolicine diskova), stavis ih sve na gomilu i polijes sonom kiselinom. Uzmes flasu, dve, tri... zavisi kolika je kolicina. Ne bi trebalo da je mnogo skupa. Zatim, kad pocne da nagriza (a kiselina uvek reaguje sa metalom) dodas samo malo vrele vode iz bojlera, tek da onako malo... podgrejes situaciju ;)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Nekim drvenim stapom promesaj diskove, da se ne bi desilo da se slepe medjusobno i kiselina ne prodre izmedju.

edit: zaboravih - OBAVEZNO otvori prozore, tj. pobrini se za ventilaciju.

Ne vodu u kiselinu...da te VUK ne ujede..:D
VUK-Voda u Kiselinu
Tako su mene uchili u osnovnoj kad smo imali svi mijuhe..:D

Ne iskreno..moze da dodje do jake reakcije....chovek bez oka da ostane.

Ma zagrebesh ka negde sa gornje strane..da se malo oljushti folija i vozda...

Kakve bre lomice...Sem jedino ako nije registrovano preuzece koje unishtava piratske diskove..:D

Poslednja izmena:
DjoleNS je napisao(la):
Chek nije mi jasno jel vi to ocete da kazete da mora bash ceo cd da se unishtava ili je dovoljna i obichna ogrebodina npr shrafcigerom?
Meni nece da prochita ni obichan malo loshije chuvan cd... Znachi chim ima malo vishe ogrebotina od starosti on prestane da radi.

postoji razlika izmedju ostecenih i unistenih diskova, sa ostecenih se "nekim" nacinom moze povratiti deo podataka (ili svi podaci, zavisi od stepena ostecenja), dok kod unistenih diskova nema pomoci...

Prvo, nemam nikakve kolichine nego kada god nemam FD sa sobom nosim neke diskove i tako na njih reckam svashta. Chim ih dokusurim za bacanje su naravno a ne bih bash voleo da neke stvari dodju u tudje ruke. Ja nisam rekao kako unishtiti 4500 diskova na shto lakshi nachin vec samo kako najlakshe tako unishtiti disk da ne nemoguce prochitati podatke sa njega. Za sada je definitivno najelegantnije reshenje ovo sa makazama. Samo ne znam da li disk puca pri ovom postupku (i razlece se u 1000000 komadica)? Kao shto rekoh, do sada sam uvek grebao nozem ili shrafcigerom u kesi ali me to malo nervira. Chim budem imao jedan za bacanje javicu vam kako ide sechenje makazama :)

P.S. A mozda mi se ipak vishe isplati da odem do Pazove da utopim disk u neki poklopac za tegle...

Poslednja izmena:
MadMan je napisao(la):
Po svemu kako ste opisali postupke uništavanja diskova, ne moram da brinem da će mi neki pomenuti biti oštećen tj. nečitljiv:D
Vidim da niko nije spomenuo postupak spaljivanja diskova benzinom na punoj mesečini:d

Pa lepo rekoh u postu #7 - klasicno spaljivanje, a slicno rekose jos nekoliko ljudi.

Btw, druga je prica sto se time gadno zagadjuje okolina, mada slicno vazi i ako diskovi "samo" zavrse na djubristu.

Genghis Khan je napisao(la):
Za sada je definitivno najelegantnije reshenje ovo sa makazama. Samo ne znam da li disk puca pri ovom postupku (i razlece se u 1000000 komadica)? Kao shto rekoh, do sada sam uvek grebao nozem ili shrafcigerom u kesi ali me to malo nervira. Chim budem imao jedan za bacanje javicu vam kako ide sechenje makazama :)

P.S. A mozda mi se ipak vishe isplati da odem do Pazove da utopim disk u neki poklopac za tegle...

Mislim da ce sa makazama da ide tesko - osim ako to nisu bas nekakve extra makaze (za lim?). Ja to ne bih radio bez zastitnih naocara i rukavica - jer je ta plastika toliko krta i cvrsta da moze da napravi ozbiljne probleme.

Ako bas i nemas neku bitnu kolicinu, cini mi se da je najelegantnije grebanje label strane iznad kante posto se folija roni.

DjoleNS je napisao(la):
Chek nije mi jasno jel vi to ocete da kazete da mora bash ceo cd da se unishtava ili je dovoljna i obichna ogrebodina npr shrafcigerom?
Meni nece da prochita ni obichan malo loshije chuvan cd... Znachi chim ima malo vishe ogrebotina od starosti on prestane da radi.

Vecina citaca/rezaca sa kojima sam radio sasvim normalno cita moje diskove - a ja prema njima nisam uopste nezan. Mnogi od njih stoje po torbicama, poneki se skoro svakodnevno vade, stavljaju na sto, na neke sam i stao (nogom) - dakle uglavnom su poprilicno ogrebani, ali svaki cd koji je u pioniru 108 i teacu w540e citljiv, citljiv je i u najvecoj vecini drugih ispravnih uredjaja.
A nekima od njih fali i poneko parce folije (na tom mestu naravno da nije citljiv).

Ogrebotina srafcigerom po data (donjoj) strani ne mora uvek sasvim da osteti disk - ali ako se to uradi po label (gornjoj) strani, pa se time skine i folija (koja sadrzi podatke) onda ce podaci biti necitljivi. Mislim, za unistavanje podataka treba skidati foliju.

Evo jos dva originalna nacina za oslobadjanje od nezeljenih CD-ova, vredi probati :d

"..Camouflage technique: Make your own AOL label and affix it to the top of your CD. No one bothers to look at it twice....."

"When I've saved enough of them, I plan to put them on a rocket and launch it into space so that they'll burn up when they reach the sun. In case of a defective launch, the rocket explosion will destroy them. If sun orbit is not achieved they'll either burn up when they re-enter the earth's atmosphere or become lost in space for long enough that it won't matter if they are found because by then there probably won't be any hardware to read them. Foolproof plan, don't you think?"

Sa Roxio sajta..:)

Ma premazes ga acetonom ili nitro razredjivacem i cao!

Poslednja izmena:
Maul je napisao(la):
"I plan to put them on a rocket and launch it into space so that they'll burn up when they reach the sun. In case of a defective launch, the rocket explosion will destroy them. If sun orbit is not achieved they'll either burn up when they re-enter the earth's atmosphere or become lost in space for long enough that it won't matter if they are found because by then there probably won't be any hardware to read them. Foolproof plan, don't you think?"

Sa Roxio sajta..:)
Sta se desava ako lansiranje uspe a promasis sunce? Neki mali zeleni mogu doci u posed Genghis Khanovim podacima a onda tesko njemu.

Ubaci CD u mikro-talasnu...
Efekat je zapanjujuć :-devil-:

Mikrotalasna stvarno radi svoj posao :)
Gledao sam i ja u Brainiacu i kada stavis cd ali samo na 2 sec dobijas super lep svetlosni efekat i cd je sasvim ravnomerno i pravilno ostecen, cak sta vise i izgleda extra lepo... Posle mozes da ga koristis za dekoraciju...

Evo josh jedan nachin, mislim da je najlakshi od svih a i 100% efikasan: savijesh ga na pola (jednom rukom), ako se slomi neka je a ako ne onda je bar ispresavijan po prechniku i kriv, pa chik nek se zavrti ako moze u drajvu... Nisam probao. Ko proba nek javi koliko je efikasno.... :D

Poslednja izmena:
Evo najboljeg nacina -- svima pricaj kako je NEC dobar citac pa kad svi pokupuju NEC-ove samo bacis disk na pod data stranom na dole i protrljas nogom. Posle toga mozes i da im poklonis diskove -- niko nece moci da ih procita na NEC-u. :D

Eto, mozete da pustite Brainiac da dodje do resenja, preferabilno u onoj sekciji gde nekoliko s*satih cica dize u vazduh sve zivo raznim vrstama eksploziva(a i bez njega)

Nazad
Vrh Dno