Šta je novo?

Unique visitors counter - PHP?

• Začetnik teme Začetnik teme DuleC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DuleC

Slavan
Učlanjen(a)
11.11.2004
Poena
390
Pozdrav,

Sajt je urađen i treba dodati brojač jedinstvenih poseta. Ne znam PHP, a sva rešenja pronađena na netu ili broje sve posete (posle svakog osvežavanja stranice) ili rade sa bazama. Nailazio sam na rešenja sa tekstualnim datotekama u koje se upisuju IP adrese i broj poseta, ali ne rade kako treba.

Ima li neki poznavalac PHPa da pomogne oko ovoga?

:wave:

Ja bi to preko sesije odradio, znaci belezi se svaki put kada korisnik prvi pu otvori sajt, ne belezi se koliko puta refresh radi, niti koliko linkova otvori, itd. Sve dok ne zatvori pretrazivac nece se beleziti.

Hvala ti za javljanje...

Rešio sam sve preko jednog log fajla. Upoređuje IP adrese sa već postojećim, pa ako je različita, dodaje se u listu IP adresa i uvećava se counter za jedan. Tako radi kako treba i ako se više puta pokreće browser.

Šta ako se IP promeni? Verovatno je nešto preciznije da se ide preko cookie-a, mada i oni mogu da se obrišu. Da iskombinuješ i jedno i drugo?

Hvala ti za javljanje...

Rešio sam sve preko jednog log fajla. Upoređuje IP adrese sa već postojećim, pa ako je različita, dodaje se u listu IP adresa i uvećava se counter za jedan. Tako radi kako treba i ako se više puta pokreće browser.

Možeš li okačiti kod?
Nije da moram pokriti svaku moguću kombinaciju, ali čini mi se da jeste bolje preko cookija.

Nazad
Vrh Dno