Šta je novo?

Hardver Unimer

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Miyagi

Poznat
Učlanjen(a)
19.07.2019
Poena
42
Pošto je tema davno bila aktuelna, a ja sam bukvalno bot što se tiče unimera, treba mi kao hobi varijanta za kojekakve gluposti htedoh da pitam šta mislite o ovom

Svaka sugestija za hobi varijantu (a da valja) dobrodošla 😁

Imam ja taj Mastech. Dobar je, tu nema dileme, radi sve kako treba, ali mislim da košta više nego što vredi i da je još uvek najbolja opcija naručivanje iz Kine Aneng-a. Ako te ne mrzi da čekaš naravno. Te sa velikim ekranima nisam još koristio, a ne znam i da li bih, jer mi je i Mastech "pao" par puta i ništa mu nije. Ne znam kako bi veći nezaštićen ekran to podneo. Ono što bi ti preporučio pride jeste drugi par pipalica, jer su ove što dolaze uz multimetre (za mene makar) predebele. Neke tanje bi bile svsishodnije, ovog tipa - https://www.banggood.com/ANENG-PT10...-p-1451175.html?cur_warehouse=CN&rmmds=search

Ima njih i na aliju jeftinije.

Aneng multimetar

Fluke za male pare ne bih gledao, jer mislim da igraju na ime u tom rangu.

Da "zivnemo" temu:
Nervirao me stari standardni multi zbog prekidaca jer sam cesto radio sa 12 i 24v istovremeno + bitnije da baterija od 9v koja cim oslabi malo i iako ne pokaze da je baterija slaba, multi daje pogresne vrednosti. Uzeto na Amazonu za 15€ , Bauhaus oko 22€.
Narucio sa Alija Keije KJ103, koji se automatski podesava + idu 2 AA baterije + veliki displej.
Za 15€ i kucnu/hobi upotrebu je ok, nije ultra precizan i treba mu sekund-dva da skonta sta meris. Meni za hobi 5/12/24v zavrsava posao.
Krokodilke su bonus, mada meni licno ne, vec ih imam.
Za divno cudo, NCV (non contact voltage) radi dobro.
Verovatno ima boljih za par evra vise, no nisam se previse udubljivao u potragu...

IMG20220425104553.jpg
IMG20220425105044.jpg
IMG20220425104814.jpg
IMG20220425105532.jpg

Vrh Dno