Šta je novo?

Unicredit banka

Kako se radi uplata iz mbankinga na Flexia karticu? Da li je isto kao na Intesa app, da ima uplata na karticu opcija? Da li može bilo kad da se uplati?

Dok sam imao Flexia karticu, automatski je skidana rata sa računa na nju, ako na to misliš.

• Like
Reagovanja: fiy
Pa to, znam da se kod intese automatski skida samo 5%, a ako hoćeš da izmiriš moraš sam da uradiš uplatu. Gledam ako ne može da se radi kroz app nego mora u banku da ne gubim vreme, a hteo sam da uzmem zbog ananas vaučera. Znači ako ne bude podela na rate, automatski skida sve?

Tako bi trebalo ali ipak proveri.

Ja mislim da automatski skine za rate, a za ostalu kupovinu samo 5%. Ne znam pošto ja uvek sačekam početkom meseca da mi stigne račun na mail ili kroz aplikaciju, pa onda sam putem m-bankinga uplatim na taj račun koji je baš za kreditnu. Ali to radim preko Raiffeisen ili Yettel m-bankinga, jer iz principa neću UniCreditu da plaćam proviziju što plaćam sa svog tekućeg kod njih njihovu kreditnu karticu. Možeš ti da uplaćuješ kad hoćeš na taj račun od kreditne (naravno rok je do 15-og u mesecu)

Ko nije znao da evri uplaćeni na bankomatu nisu raspoloživi odmah, sada zna. Uplatio sam evre pre puta u inostranstvu na bankomatu ispred njihove centrale na Novom Beogradu oko 18h (ima 3-5 bankomata u Beogradu na kojima mogu da se uplate evri), i stigla mi je poruka da je leglo i raspolozivo. Sutra dan (subota) ulazim na aplikaciju vidim na deviznom računu tih para nema, zovem ja cc gde mi se posle 30ak minuta javlja neka ljubazna zena i objašnjava da su devize uplacene nakon radnog vremena slobodne tek narednog radnog dana.

Znao sam za menjacnicu da radi samo u radno vreme banke, ali mi za ovo nema smisla. U RFu i YB mi je odmah raspolozivo…

Sva sreća pa sam imao evre i na drugom računu.

• Like
Reagovanja: uji
Čuo sam za to, ali je klijent kome se to desilo mislio da je možda sa njegovom uplaćenom novčanicom bilo problema, pa da je čekala jutro da bude proverena, ali sad shvatam da to nije bio slučaj. Postoji li neka prekonoćna devizna štednja koja je dostupna bankama? Pada mi na pamet da je u tome fora, tj. da se malo koriste vašim novcem.

Čuo sam za to, ali je klijent kome se to desilo mislio da je možda sa njegovom uplaćenom novčanicom bilo problema, pa da je čekala jutro da bude proverena, ali sad shvatam da to nije bio slučaj. Postoji li neka prekonoćna devizna štednja koja je dostupna bankama? Pada mi na pamet da je u tome fora, tj. da se malo koriste vašim novcem.
Definitivno se koriste našim novcem, ali ja nikakav procenat od toga ne dobijam.

Meni se to desilo i sa dinarima. Uplatio sam na bankomatu u nedelju 16.02. a praznik je bio i 17.02. pa su pare proknjižene tek 18.02.. Pare se pojavile u aplikaciji (nisam obratio pažnju da su rezervisana sredstva tj. da nije proknjiženo iako pare postoje po zbiru gore gde pokazuje stanje računa). Uzmem i izvršim neko plaćanje putem m-bankinga odmah taj dan 16.02. gde 18.02. naplate 20din provizije uplata je prošla i sve. Napominjem da nemam niti sam ikada imao odobren dozvoljeni minus kod njih. Kad slučajno primetim u aplikaciji da mi je tek 31.03. naplaćena neka zatezna kamata 142,53din. Pitam ih kakva bre kamata nemam odobren minus jer ga nisam ni tražio i jer mi ni ne treba. Kažu izvršili ste plaćanje putem m-bankinga dok još uvek nisu bile proknjižene pare uplaćene na bankomatu. Ja rek’o pa ako nisu bile proknjižene kako sam onda mogao da ih koristim za plaćanje, što mi onda nije bila odbijena transakcija pogotovo što nemam dozvoljeni minus odobren. A pare su već i fizički bile kod vas tj. u vašem bankomatu i za to da mi naplatite kamatu? (Navedem naravno da kod Yettel banke i Raiffeisena nikad nisam imao taj problem)
I posle žalbe mi kao izađu u susret zbog dobrih odnosa i storniraju tu kamatu.

Sve u svemu imaju neke mane u UniCreditu, ali gledaju kad god mogu kad se žalim za tako nešto da izađu u susret i ispoštuju. Naravno nijedna banka nije idealna, ali po mom mišljenju i za moje potrebe meni su svakako oni u Top 2 banke kod nas (pogotovo ako se pored njih ima račun tipa i u RF ili YB)

Nazad
Vrh Dno