Šta je novo?

Uni Xonar???

Jel moze da mi neko objasni koja je razlika izmedju Uni Xonar i Asusovih driver-a?

Stolex, pobogu napisao sam 2 posta pre o cemu se radi.

Stolex, pobogu napisao sam 2 posta pre o cemu se radi.

Citao sam sve ovde sto ste pisali svi. :)
Znam da si napisao "Pa Uni Xonar jesu Asus drajveri, samo za sve karte objedinjeni u jedne."

Skapirao sam to da je univerzalni driver za sve Xonar karte. Ali me interesuje jel ima neka poboljsanja i koja u odnosu na originalni driver i jel se nesto razlikuje od njega? Vredili ga uopste instalirati umesto originalnog? :)

Kao sto rece kolegaa OCZ, na linku ima informacija o drajverima.

Da pitam još nešto pošto je počelo žestoko da me nervira. Jel se i vama dešava da u prvoj sekundi ponoći (znači čim se sat na kompu promeni na 00:00) zakuca zvuk na dve sekunde? A za te dve sekunde se čuje sempl pesme, koja se trenutno sluša, koji se ponovi par puta?

Uni xonar i tacka :) U jednom od racunara imam XonarDX karticu na kome su nakaceni 5.1 zvucnici. I sa original drajverima, nikako nije bilo moguce naterati da svi zvucnici rade istovremeno kada je stereo signal u pitanju, a bez nekog ogavnog reverb effekta na zadnjim zvucnicima. Kod original drajvera ASIO podrska je katastrofalna, dolazi do nevidjenog pucketanja u zvuku, dok je to u unixsonaru ispravljeno (ceo latency system) kao i to da je omoguceno da ASIO ne rezervise eksluzivno zvucnu karticu, pa je moguce slusati i ostale zvukove istovremeno i to je moguce samo ukoliko se instalira ASIO patch 1.0, ako ne bice normalan ASIO samo bez mogucnosti mesanja zvukova od strane drugih aplikacija ili windowsa. Sto se tice same ASIO podrske i sam Asus i UniXonar preporucuju koricenje ASIO4ALL, zbog boljih performansi u samim aplikacijama, sto je ocigledno da nesto sa original drajverima nije ok. Ima tu malo vise stvari sem od ovih koje sam nabrojao zasto treba instalirati UniXonar umesto originala. Jedina mana je sto UniXonar drajveri nisu digitalno potpisani, pa mogu negde da se ne instaliraju, za to treba da se windows signature enforcement iskulucuje.

Uni xonar i tacka :) U jednom od racunara imam XonarDX karticu na kome su nakaceni 5.1 zvucnici. I sa original drajverima, nikako nije bilo moguce naterati da svi zvucnici rade istovremeno kada je stereo signal u pitanju, a bez nekog ogavnog reverb effekta na zadnjim zvucnicima. Kod original drajvera ASIO podrska je katastrofalna, dolazi do nevidjenog pucketanja u zvuku, dok je to u unixsonaru ispravljeno (ceo latency system) kao i to da je omoguceno da ASIO ne rezervise eksluzivno zvucnu karticu, pa je moguce slusati i ostale zvukove istovremeno i to je moguce samo ukoliko se instalira ASIO patch 1.0, ako ne bice normalan ASIO samo bez mogucnosti mesanja zvukova od strane drugih aplikacija ili windowsa. Sto se tice same ASIO podrske i sam Asus i UniXonar preporucuju koricenje ASIO4ALL, zbog boljih performansi u samim aplikacijama, sto je ocigledno da nesto sa original drajverima nije ok. Ima tu malo vise stvari sem od ovih koje sam nabrojao zasto treba instalirati UniXonar umesto originala. Jedina mana je sto UniXonar drajveri nisu digitalno potpisani, pa mogu negde da se ne instaliraju, za to treba da se windows signature enforcement iskulucuje.

Ja koristim zvanične Asus drajvere na Asus Xonar DS kartici i radi mi 5.1 čak i kada se pusti stereo signal.:)

Izasli novi drajveri za Xonar kartice, verovatno ce uskoro i novi UniXonar. :)

Deinstalirao sam najnovije Asusove drajvere, nisam koristio Driver Sweeper i novi Uni Xonar se primio bez problema na Xonar DS. Instalirao sam sa C-media control panelom i dozvolio upmix na 5.1.

Konačno u AIMP3 i Foobar2000 Asus Xonar Asio driver ima istu jačinu kao asio4all samo što je Asus Asio mnoooogo bolji.:banana:

Nema potrebe, koristim 1780 drajver i dalje... Tu radi ASIO kako treba a ostatak svira isto kao i noviji tako da ne vidim svrhu stavljanja novih drajvera...

Samo da javim da je i kod mene sve OK. Nisam u pocetku uopste nasao drajvere u uninstall odeljku te sam koristio driver sweeper, moraju se drajveri obrisati iz unistall-a.

Zalim se na trend kvazi-napretka! Kao popravljaju nesto a u sustini nista i ne rade!

Koliko sam video original changelog. oni su samo ispravili par issue-a sa nekim igrama, aplikacijama i to je to. Nikakavih poboljsanja nema. Novi Unixonar jos nisam probao, ali vidim da su izgleda resili problem sa Digital Signaturama, tako da vise ne moram da drzim windows u test modu :)

Jel dovoljno samo da deinstaliram originalni asusov driver i da isntaliram uni xonar? Ili treba jos nesto da poobrisem ako ostane posle deinstalacije, jel se nece sukobljavati mozda?
U pitanju je Xonar DX.

Izvinjavam se, sto dizem temu iz mrtvih. Drugari koji je najbolji driver za Asus Xonar D1? Najnoviji Asus driver? Ili uni xonar driver? Ili je sve jedno koji? Moze i onaj sa diska? Hvala puno u napred na odgovoru :)

Ja za D1 koristim najnoviji Xonar. I nemam ko zna od kad problema.

unixonar ol d vej .

imaš 3 verzije, pročitaj malo o čemu se radi, pa izaberi onu koja ti najviše igra.

Nazad
Vrh Dno