Stolex, pobogu napisao sam 2 posta pre o cemu se radi.
Uni xonar i tackaU jednom od racunara imam XonarDX karticu na kome su nakaceni 5.1 zvucnici. I sa original drajverima, nikako nije bilo moguce naterati da svi zvucnici rade istovremeno kada je stereo signal u pitanju, a bez nekog ogavnog reverb effekta na zadnjim zvucnicima. Kod original drajvera ASIO podrska je katastrofalna, dolazi do nevidjenog pucketanja u zvuku, dok je to u unixsonaru ispravljeno (ceo latency system) kao i to da je omoguceno da ASIO ne rezervise eksluzivno zvucnu karticu, pa je moguce slusati i ostale zvukove istovremeno i to je moguce samo ukoliko se instalira ASIO patch 1.0, ako ne bice normalan ASIO samo bez mogucnosti mesanja zvukova od strane drugih aplikacija ili windowsa. Sto se tice same ASIO podrske i sam Asus i UniXonar preporucuju koricenje ASIO4ALL, zbog boljih performansi u samim aplikacijama, sto je ocigledno da nesto sa original drajverima nije ok. Ima tu malo vise stvari sem od ovih koje sam nabrojao zasto treba instalirati UniXonar umesto originala. Jedina mana je sto UniXonar drajveri nisu digitalno potpisani, pa mogu negde da se ne instaliraju, za to treba da se windows signature enforcement iskulucuje.
Ja koristim zvanične Asus drajvere na Asus Xonar DS kartici i radi mi 5.1 čak i kada se pusti stereo signal.![]()
Koji ASIO koristis? 1 ili 2?
Mislio sam na ASIO u najnovijem paketu drajvera... Dakle, i dalje nista nisu uradili po tom pitanju!!! Sramotno za Asus!!!
Na sta se onda zalis? :trust:Nema potrebe, koristim 1780 drajver i dalje... Tu radi ASIO kako treba a ostatak svira isto kao i noviji tako da ne vidim svrhu stavljanja novih drajvera...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari