Šta je novo?

Uncharted 2

Pa samo metalna kutija, ali ipak je KZ 2 uzelo dosta ljudi u takvom pakovanju.

Pa zato sto je dobila kroz pre-order...A i ova verzija se kod nas prodavala jeftinije od obicne, tako da nije ni cudo sto vecina nas ima ovakvo pakovanje!

Cisto sumnjam da bi je neko uzeo da je bila 5-10 funti skuplja...

Poslednja izmena:
Bio je skuplji KZ 2 limited za par funti, znam. Mislim da je bio 37, obican sam ja platio 32funte. Za Uncharted 2 limited ne vidim nigde cenu.
Mada previse je i 32 funte, a kamoli vise. Uzecu igru sigurno na nekom popustu. Nisam ni prvi deo presao, poceo, prva 3 nivoa, odlicna igra, mnogo lepo izgleda, plus prica, komentari, odlicne kontrole. Vidim da ce U2 biti jos vise nabijem dobrom akcijom.

Zna li se tacan datum izlaska? Can't wait :)

Zasto mi se javlja nesto nalik vertical sync-u u Uncharted-u 1 ? Moze li to da se iskljuci/promeni ?

Javlja ti se vertical sync? LOL...

Vsync je ovo, a tebi se javlja ovo.

I ne, ne moze da se "iskljuci", jer je tearing posledica nedostatka vsynca/tripple bufferinga, a oni nisu to zbog odredjenih razloga (bolji framerate u uslovima kada pada ispod 30/vise dostupnog VRAM-a za teksture jer je framebuffer manji).

Poslednja izmena:
Znao si na sta mislim, nema potrebe da se pravis pametan tamo necim sto si procitao na nekom forumu.

Naravno da sam znao na sta mislis, zato sam te i ispravio, sto znaci da nema potrebe da budes bezobrazan.

Ne razumem sta si hteo da kazes ovime "sto si procitao na nekom forumu"?
Prvo, nisam procitao na nekom forumu, vec na wikipediji, a drugo, koja je tacno razlika iz kog izvora procitas ako je on tacan?

Nebitno, nemam ja zivaca da udaram filozofiju sa tobom.

Hehe...prvo kritikuje bez prava a posle nema zivce za dalju raspravu, tj zna da je pogresio i da nije u pravu! :D

Par zanimljivih informacija o razvoju Uncharteda 2 i Naughty Dogu:
http://www.1up.com/do/media?cId=3168740&sec=IMAGES

# 1) Over 130,000 people participated in our Uncharted 2 Multiplayer Beta, covering players from 135 countries all over the world.

# 2) The total of all multiplayer and co-op games played during the three weeks of our Beta was over 40,300 hours.

# 3) In Uncharted: Drake's Fortune we had 104 individual environment files on the disc; in Uncharted 2 we have over 400.

* 4) We spent over 30 days on our soundstage recording motion capture performances which resulted in over 90 minutes of cinematics -- along with a ton of in-game animations.

* 5) Our daily back-up of data has been averaging over one terabyte lately... and that covers only Uncharted 2 assets and data.

# 6) We drank a s*** ton of soda -- over 30,000 cans -- and one bottle of bourbon during the two years of production on Uncharted 2.

# 7) Between the 100+ Dogs working at the studio, we have over 16 nationalities and over 10 languages represented.

# 8) We've moved twice in our history: From the Universal Studios lot next to Insomniac games to an office spot above a Santa Monica outdoor mall, and to our current space -- formerly Sony BMG's offices.

# 9) We still have several of the "Original Naughty Dogs" with us, who started the first Crash Bandicoot game almost 14 years ago!

# 10) We've always had at least one dog "mascot" at Naughty Dog since the beginning. Currently our resident dogs are Pogo, a French Bulldog, and Trumpet, a Bichon Frise.

Takodje, druga faza multiplayer bete (sto je ustvari naziv za multiplayer demo) pocinje 15. septembra, a zavrsava se 12. oktrobra, pa vi koji dosad niste probali multiplayer bicete u mogucnosti da to uradite tokom ovih mesec dana.

http://www.playstationleague.co.uk/forum/viewtopic.php?f=317&t=5765

Uncharted 2 vs Reality

1250398033963-1.jpg

Sta kazete? :)

Secam se ovih poredjenja kod Crysis-a. Ovo ne izgleda losije, a ako jeste, onda su samo nijanse u pitanju.

Poslednja izmena:
Stvari kao što su "realnost" i "Crysis" su nezgodne za pričanje na ovom forumu. Podstiču flejm. Mislim da je onome ko je uživao u Unchartedu to stvarno nebitno. Oni se samo nadaju da će to da bude "Kum 2", a ne "Oceans 12". Mislim da će se ovom tematikom baviti oni koji nemaju PS3 ili prosto koji ne vole Uncharted, a interesovaće ih neki hd video i po neki komentar na forumima. Čisto eto da na silu budu "u toku".

Većina će prosto odigrati Uncharted 2 i ćutati o tome, kao posle dobrog sexa :D, kao što su u ostalom uradili i posle prvog dela... sumnjam da će se iko baviti jesu li drvene maske urađene sa dovoljno poligona...

Kapiram da ovo treba u uncharted 2 temu, pa nek prebaci neki mod posle, ja odo da spavam :D

Ko ce toliko da ceka?Mene vec sad ubi nestrpljivost.

Uncharted nikad nije isao na "realan" izgled, tako da su ova poredjenja po meni besmislena.
I slazem se da je kod uncharteda sve to najmanje bitno...

There's certainly been a big shift in visual design. Hennig says they're calling it "stylised reality", explaining, "We're not going for photo-real, because we find that creepy ourselves. In a game development environment where so many people are going for this de-saturated, grim reality, we wanted to get the feel of a pulp adventure. There's a saturated, romantic quality to the whole thing."

This ties in with the other concept Naughty Dog has developed for Uncharted: "emotional realism". The idea is you care about the characters because you believe in them. That includes the game's hero, a modern-day treasure seeker called Nathan Drake. During his adventures he meets many allies and enemies who play key roles in the storyline.

"Emotional realism is about creating characters you can buy into as real, down-to-earth, authentic people. They're not over-drawn, over-the-top cartoon characters," says Hennig.

"The characters aren't photo-real, but they're still pretty believable. We wanted to find that mark between too iconic, too cartoony and too photo-realistic, and we're really happy with where we ended up."

Emotional realism is about how the characters behave along with how they look. If Nathan mistimes a jump, he stumbles. If guns are being fired at him, he recoils. If a bullet ricochets off the wall next to him, he flinches. According to Hennig, the very human aspect of Uncharted's main character is one of the key distinctions between this game and Tomb Raider. But surely there are some similarities...

Poslednja izmena:
Meni se Uncharted prvenstveno svideo zbog fenomenalnih prizora u igri(govorim o vizulenom delu igre), npr kad se penjes po onoj tvrdjavi, pa pogled na more je savrsen, ja sam 5min balavio kad sam to video. Iako nije more najrealnije koje sam video u igrama, sto znaci da je Uncharted radjen sa velikom dozom osecaja za umetnicko prikazivanje. To je samo jedan od prizora koji me je odusevio u igri.
Koliko sam do sad video U2 ide 2 koraka dalje u docarivanju atmosfere u igri, koja je verovatno najvaznija stvar svake igre.
Prosto se vidi iz onih bonusa u igri kad prikazuju kako su radili igru da daju 110% svojih mogucnosti i da uzivaju u tome. Gde u Srbiji neko uziva kad radi po 15h ? Tamo se izgleda ne bune. Mada ti developer studiji svi imaju 16 vrsta razonode kad ti se smuci posao. :D

Poslednja izmena:
I meni je Uncharted bio wooow, bas zbog tih prizora, pogotovo ona scena kod napustenog broda....
Zato sad odustanem od prodaje PS3-a svaki put kad vidim U2 screen-ove i trailere, samo nek on skuplja prasinu ,)...

A nije ni oktobar daleko!

Tuga ako PS 3 skuplja prasinu pored toliko dobrih igara. :(
Nije ni U2 samo igra koju PS 3 vlasnici zeljno iscekuju. Jel si gledao temu Heavy Rain, to ti je vise avantura nego Uncharted, baci pogled i na to.
Mislim da nema coveka kome se Uncharted nije svideo iako je relativno kratka igra.

mali off za U2:
Moze li neko da mi da savet kako da uzmem trofej kad treba da ga ubijem jednim udarcem,a da ga pre toga "omekasam" sa oruzjem ? Ako puknem jedan metak ne mogu jednim udracem da ga ubijem, ako puknem 2 metka ubijem ga odma, to sam sve pokusavao na brodu (prvi nivo).

mali off za U2:
Moze li neko da mi da savet kako da uzmem trofej kad treba da ga ubijem jednim udarcem,a da ga pre toga "omekasam" sa oruzjem ? Ako puknem jedan metak ne mogu jednim udracem da ga ubijem, ako puknem 2 metka ubijem ga odma, to sam sve pokusavao na brodu (prvi nivo).

upravo tu, upravo tako. samo opali metak kad si blizu njega i odma punch

^ Znaci ima neke veze kad si mu blizu ? Ja sam pokusavao iza onih kutija pa se onda zaletim da ga pesnicim. Inace Uncharted ima extra odradjeno pesnicenje, znam da sam prva 3 nivoa pokusavao da sve neprijatelje pesnicim uz masne komentare. :D

Tuga ako PS 3 skuplja prasinu pored toliko dobrih igara. :(
Nije ni U2 samo igra koju PS 3 vlasnici zeljno iscekuju. Jel si gledao temu Heavy Rain, to ti je vise avantura nego Uncharted, baci pogled i na to.
Mislim da nema coveka kome se Uncharted nije svideo iako je relativno kratka igra.

Pa odmah pored PS3-a mi je Xbox (najveci krivac zbog cega ovaj skuplja prasinu)...
Heavy Rain i Gt5 gledam vec 1,5-2 godine otkad sam kupio sony, ali samo gledam... I nema nesto igara exkluziva, osim killzone za koji nikako da odvojim pare (sve cekam da uleti nesto jeftino, xbox me pokvario totalno)...

Dok Uncharted mi je stvarno bio nesto posebno, kao da sam odgledao jako dobar akcioni film...

Pa reci onda tako, skuplja prasinu jer mi se ne daje vise od eura za igre.. ;)

nula
ako je kupish polovnu i prodash...

Poslednja izmena:
Vrh Dno