Govoriš iz perspektive nekoga ko je prvo naučio table design
Govorim iz perspektive nekoga ko nikad u životu nije kako valja naučio table design, niti ga je koristio. :d
A nije svejedno, otkud ti to da je svejedno? Strict zahteva solidno poznavanje CSS-a, transitional ne zahteva poznavanje CSS-a u toj meri.
Osim toga, mada ja ne radim table design, ide mi već na ganglije ta priča protiv tabela. Ako je nešto racionalnije uraditi pomoću tabela - onda to treba uraditi pomoću tabela. The New York Times sajt je i dan-danas baziran na tabelama, pa šta mu fali? Na RAC-u svi traže tebleless, a znate li na čemu je baziran sam RAC sajt?
Sve što dobro radi za mene je dobro, ja nisam teoretičar.
Uzgred budi rečeno... Vi znate kakve pare ima Google, znate kakvu ekipu okuplja, znate ko im je glavni konsultant za Web design. E pa, ne bilo vam zapoveđeno, napravite na pages.google.com neki sajt pomoću njihovog site buildera, pa ga potom proterajte kroz neki W3C validator. Mislim da ćete se vrlo neprijatno iznenaditi.
Poenta? Poenta je da strict i tableless priče
u realnom životu služe za maltretiranje nas codera, veliki drže do tih strict bla, bla standarda kao do lanjskog snega. Ne znam postoji li i jedan veliki sajt koji ih zaista ispunjava.