Šta je novo?

Ukradeni rigovi!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koje su kartice bile i koliko rigova? Imas li neku sliku rigova,ako bude sta u ponudi pa da se uporedi barem i javi se ako je nesto sumnjivo.

Poslednja izmena:
jako mnogo ima kradje rigova po Srbiji...
Sve se krade u Srbiji.

Ja nemam puno, ali to što imam je zaštićeno maksimalno. I više nego što bi trebalo.

Najvažnije je biti oprezan, i ne tipovati sam sebe. Zaštiti sebe toliko, da i za to malo moraju da se potrude najmanje srazmerno veličini plena.

Najčešće će u takvim slučajevima preći na nešto slabije zaštićeno.

E sada, ovo dalje nije nikako savet.

Ako dodju i po to malo, spreman sam životom braniti. Ne zato što je nešto malo para (ni puno) vrednije od života, bilo čijeg, već zato što neću dozvoliti da neka narkomanska ljiga misli da može tako sa mnom. Čisto za poruku drugima, i ličnu satisfakciju. Nije važna cena, platiću je.

koji bedak. ja bi im ruke lomio i se*ao.. Pa da vidim dal ce drugi put da krade..

Alarm i kamere definitivno pomazu.. Lajv prenos. Pogotovo sto mogu da skladiste po par dana, pa moze da se vidi ko obilazi. A i nije lose ova opcija pracenje rigova.
tajna lokacija, alarm, kamere, resetke na prozore i blindirana vrata. A jos ako je neko ulozio par hiljada u rudnik, dobro resenje je i perimetarska zastita..ne moze da probije pa da zemlja gori

@Difermo I onda odeš na robiju a lopov te utuži za invalidited i još mu decenijama plaćaš. Sve to obezbeđenje košta i obesmišljava majning ako ti treba prvo da napraviš tvrđavu. Gde je tu profit onda za mali/srednji rudnik, nema ga.

Osiguranje?

@Difermo I onda odeš na robiju a lopov te utuži za invalidited i još mu decenijama plaćaš. Sve to obezbeđenje košta i obesmišljava majning ako ti treba prvo da napraviš tvrđavu. Gde je tu profit onda za mali/srednji rudnik, nema ga.

zato i jesmo tu gde jesmo.. sto u zatvor ide onaj ko se brani. KAo onaj ne srecnik sto branio porodicu od lopova, pa na kraju zavrsio iza resetaka (lopov preminuo)
al da ne idemo van teme..
Video nadzor, blindirana vrata i resetke ne kostaju puno.. Danas vecina to ugradjuje bez majninga.
Izgleda je najbolje sakriti rudnik, i krasti struju (kako ne bi mogl ida ocitaju veliku potrosnju)

verovatno se osiguranje najvise isplati. Pitanje samo da li isplacuju celu opremu ili deo. A i oni sigurno imaju svoje veze u policiji da to poguraju (Radi sebe).. Mislim da je bilo reci ovde, samo niko nije spominjao koliko se placa osiguranje..

Poslednja izmena:
Bio sam u slicnoj situaciji, samo nevezanoj za mining, vec za kucu u kojoj nismo svaki dan.

Isto smo razmisljali o psima, alarmima, kamerama i na kraju dosli do toga da je osiguranje (na papiru)najjeftinije i najbezbednije od svega.
Verovatno bi kombinacija osiguranja+kamera(mozda i alarm) bilo ok resenje, mada sta znam..

O psima ne bih razmisljao, em sto nije jeftino uzeti(i dresirati) dobrog psa cuvara, em sto treba da se odrzava u vidu hrane, vode, veterinara, em sto ako izujeda nekog vlasnik ce losije proci, a sto kazu ljudi iznad, a mogu da potvrdim po iskustvima u mom gradu, psi se truju/ubijaju bukvalno ni za sta, tako da je to po meni najlosije resenje od svih, pogotovo ako je rig "sam" negde.

Ko živi u zgradi, ne treba čuvati rigove u podrumu (znam da mnogi to rade). Najviše se isplati udruživanje više korisnika i kupovina struje preko neke ovlašćene firme - zbog crvene zone. Fizičko obezbeđenje je najbolje, i to diskretno.

Taj nesrecnik je ubio lopova sa vise uboda u ledja... To je bio problem u njegovoj odbrani jer je bilo tesko ubediti ljude da je samoodbrana u pitanju i zastita porodice. Mozda je ovaj pokusao da bezi a ovaj ga jurio i ubadao sto automatski ubistvo. Lopov obicno bezi ako ga uhvatis. Ne napada.

Taj nesrecnik je ubio lopova sa vise uboda u ledja... To je bio problem u njegovoj odbrani jer je bilo tesko ubediti ljude da je samoodbrana u pitanju i zastita porodice. Mozda je ovaj pokusao da bezi a ovaj ga jurio i ubadao sto automatski ubistvo. Lopov obicno bezi ako ga uhvatis. Ne napada.

Ko zna sta se tu krije. Prednost u Americi je sto kad ti neko upadne na imanje, mozes da zapucas. U Srbiji je to kontra. Ako ti je upao na imanje (da krade), najbolje prodjes, ako ga prebacis preko ograde, u kakvom god da je stanju

Ali definitivno osiguranje, neki vid zastite (alarm + kamere) i ostati anoniman, sakriti.. Jos ako bi mogao da krades struju podzemnim putem XD.. nikad da te provale

Čovek je bio u klinču, strahu. Adrenalin pupma. Po meni bi tom čoveku trebalo dodeliti orden za zasluge. U svakom slučaju, jedan ološ - klošar manje. Nisu svi ljudi isti, nikad nisu ni bili. Policajac je upucao švercera koji je hteo da ga zgazi autom. Policajac je uhapšen. U Americi bi bio unapređen.

shone, da sam ja taj nesrecnik, lopova vise niko ne bi ni nasao, zakopao bi ga u dvoriste, a provalu ne bi prijavio.
neka napise sta je imao od opreme, moza se pojavi uskoro u prodaji. pa jedino tako da ti se javi. naprimer kupi neko polovne iste graficke kao sto si ti imao i javi ti serijske brojeve pa uporedis serijske brojeve sa kartica i sa kutija, ne znam kako drugacije.

Poslednja izmena:
shone, da sam ja taj nesrecnik, lopova vise niko ne bi ni nasao, zakopao bi ga u dvoriste, a provalu ne bi prijavio.
neka napise sta je imao od opreme, moza se pojavi uskoro u prodaji. pa jedino tako da ti se javi. naprimer kupi neko polovne iste graficke kao sto si ti imao i javi ti serijske brojeve pa uporedis serijske brojeve sa kartica i sa kutija, ne znam kako drugacije.

Mislim da je za ovo jako mala sansa da se ostvari, recimo ti vidis oglas, odes i kupis graficke, budes dobar covek, kontaktiras ostecenog i ispostavi se po serijskom broju da su to te ukradene. Sta ces da radis?
Odes u policiju, oni te graficke zaplene, vrate vlasniku, podnese se krivicna prijava zbog kradje, taj lik je te pare potrosio na koks i tete za hopa cupa, i sta onda? Sledecih par godina ces da se vucaras po sudovima, placaces advokate, na kraju ces dobiti pravosnaznu presudu da lopov mora da ti vrati pare koje si mu dao plus sudske troskove, ali ce to biti mrtvo slovo na papiru posto on ne radi, nema imovinu na svoje ime, nema 'leba u crevu.
Vlasnik te potapse po ramenu, kaze 'Matori, hvala ti, e jesi ljudina, svaka cast, aj sad cao zdravo', ode kuci, pusti rigove da kopaju i to je to. A ti ispadnes mandril na kvadrat.
I ko je sad tu lud?!

Poslednja izmena:
Mislim da je za ovo jako mala sansa da se ostvari, recimo ti vidis oglas, odes i kupis graficke, budes dobar covek, kontaktiras ostecenog i ispostavi se po serijskom broju da su to te ukradene. Sta ces da radis?
Odes u policiju, oni te graficke zaplene, vrate vlasniku, podnese se krivicna prijava zbog kradje, taj lik je te pare potrosio na koks i tete za hopa cupa, i sta onda? Sledecih par godina ces da se vucaras po sudovima, placaces advokate, na kraju ces dobiti pravosnaznu presudu da lopov mora da ti vrati pare koje si mu dao plus sudske troskove, ali ce to biti mrtvo slovo na papiru posto on ne radi, nema imovinu na svoje ime, nema 'leba u crevu.
Vlasnik te potapse po ramenu, kaze 'Matori, hvala ti, e jesi ljudina, svaka cast, aj sad cao zdravo', ode kuci, pusti rigove da kopaju i to je to. A ti ispadnes mandril na kvadrat.
I ko je sad tu lud?!
Ma ko jos zove policiju i oslanja se na korumpirane sudije, to se resava u 4 oka sa pajserima, motkama zavisi ko sta voli da koristi za prevaspitavanje

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Mislim da je ovde svaka dalja polemika besmislena i gubljenje zivaca... Kada ti se nesto ukrade zna se gde se ide i kome se obraca... policiji.
S obzirom da nista detaljnije nije rekao sta mu nedostaje i mesto gde se to dogodilo (Ugrubo ne ulica i broj). Kako onda da mu mi pomognemo kada i ako naletimo na nesto od njegovih komponenti... The end.

Ako je postavljac teme irl recit koliko i ovde, zaista je neverovatno da mu je neko ukrao rigove.

Posto osteceni ne zeli da pruzi nikakve dodatne informacije, tema je lisena smisla i ide pod kljuc. Mada mu svakako niko sa foruma ni ne moze pomoci naknadnim savetom. Ako mislite da bi vam bilo od pomoci, neko moze da napravi tutorial MINING DOS AND DON'TS u smislu zastite rigova od kradje, ako je opasnost zaista sve veca.

Ali svakako nigde nemojte pisati gluposti poput "najbolje je krasti struju".

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno