Necu da pricam u kojoj firmi radim, ali me polsodavac ne placa adekvatno jer je u pitanju drzavna firma. Gde sam se borio kroz deset i vese godina za status. I narano razvijao se i ucio. Dok moje kolege nisu. I svi imamo istu platu, minimalac. A firma dobro posluje. Problem je sto su 80% poljoprivrednici i dodju na posao samo da odmaraju jer moraju da rade poslepodne. Spavaju na poslu, piju i ne rade posao. Dok ja imam cast i ponos sto sam postao ono sto jesam i ja se trudim da radim odgovorno. Ali to niko ne ceni jer su sve njihovi ljudi na polozajima. Oni ne rade ,idu na lazna bolovanja a plata se prima. I svi su bolji od mene. Posle masu sa evrima koje su zaradili na pijacu. A meni kazu da ih posao ne zanima, jer imaju druge brige. Normalno, sef meni daje najteze poslove jer zna da cu ad ih zavrsim. A kad mu spomenem za platu on me zeza. Kad sam potrazio da mi kupe novi alat, on me pred svima prozivao da mi je kupi sto puta ali ja gubim. Hteo je da kaze da kradem. Ili kad sam izmislio inovaciju koja stedi firmi materijal i komponente za popravke masina, i to sam i izveo u praksi, i sef i sve kolege su me ismejavali. Kazu kako misis da si ti pametniji od konstruktora. Kaze , ako ta masina radi narednih deset godina , dobicu nagardu za inovaciju. Rekao sam hvala.
Tom istom sefu sam popravljao komp za nista, i ustedeo sam mu preko 4000. Nije rekao ni hvala.
Eh, da, ja sam elektromehanicar po zanimanju. I sve sto sam naveo ovde sam spreman da svedocim i krivicno ad odgovaram.
Izvinjavam se za off, samo sam dao odgovor da ne bude konfuzno kako sam malo placen. I kako je to moguce.
Ja ne znam gde vi zivite, pa ne znate zasto srbija propada. Zbog olosa. Isto kao sto ce covek da skine piratski film, da ne plati, ako mu se pruzi prilika, ito tako ce da ne radi nista ako mu se pruzi prilika. Ali da primi platu. I kako moze da se prezivi tako? Moze, pola rade , pola leze. Kod privatnika to ne bi bilo tako. Znaju i oni za to. zato se i bore svim silama da se ne proda firma. A i drzava ima interes ad se ne proda. Ona polovina sto radi je dovoljna da zaradi paltu i za sebe i za druge. KAd bi isterali sve neradnike , oni sto rade bi imali platu.
Za ovo mogu da pozovem jos jednog drugara iz firme da potvrdi ako se meni ne veruje.
I nemojte da mi brisete post, ipak je ovo odgovor na pitanje.