Šta je novo?

Ugašen ExtraTorrent

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije lopovluk nego jad i beda, u Kini je još gore nego kod nas što se toga tiče.

Upravo tako. I ne radi se toliko o autorskim pravima koliko se radi o tome da pare sa piratskih sajtova završavaju u džepovima kriminalnih i terorističkih organizacija i šta će na kraju da urade sa tim parama, to je najveća bojazan.

Zato što većini u normalnim državama nije usađen lopovluk u psihu :)

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Ne nego zato sto u normalnim drzavama imaju normalnu platu a ne sirotinju kao u nasoj zemlji koja se kurobeca da je neko i nesto a nemamo najnormalniju platu sa kojom mozemo da zivimo normalno a ne da zivimo od danas do sutra i da se ogranicavamo na sitnice i mrvice. Da imas normalnu platu onda ti ne bi bio problem da kupis ni igru ni film ni da narucis komplet seriju ali pored AV na vlasti bice dobro ako budemo imali da jedemo i da platimo racune a po njemu je i to previse pa ce biti samo da placamo racune i da jedemo mrvice.

Toliko o tvome razmisljanju.

Poslednja izmena:
Upravo tako. I ne radi se toliko o autorskim pravima koliko se radi o tome da pare sa piratskih sajtova završavaju u džepovima kriminalnih i terorističkih organizacija i šta će na kraju da urade sa tim parama, to je najveća bojazan.

Hoćeš da da kažeš da su Peter Sunde, Fredrik Neij i Gottfrid Svartholm teroristi ??!

Veci lopovi od Warner Brosa i slicne raje ne mogu biti svakako. To je isto kao da kazes da je moralno "prihvatljivo" kupovati iPhone i slicne uredjaje koji se proizvode na nacin da se izrobljavaju ljudi po drzavama kao sto su Kina, Vijetnam i slicne. U tom slucaju ti ne krades, ali cinis losu stvar na drugi nacin, a to je moderno drustvo. Onaj koji bude gledao da se skloni loseg, moze to uraditi na jedan jedini nacin, a to je da skloni sebe sa planete zemlje.

Poslednja izmena:
Ne nego zato sto u normalnim drzavama imaju normalnu platu a ne sirotinju kao u nasoj zemlji koja se kurobeca da je neko i nesto a nemamo najnormalniju platu sa kojom mozemo da zivimo normalno a ne da zivimo od danas do sutra i da se ogranicavamo na sitnice i mrvice. Da imas normalnu platu onda ti ne bi bio problem da kupis ni igru ni film ni da narucis komplet seriju ali pored AV na vlasti bice dobro ako budemo imali da jedemo i da platimo racune a po njemu je i to previse pa ce biti samo da placamo racune i da jedemo mrvice.

Toliko o tvome razmisljanju.

To ti misliš, prošle godine sam proveo osam meseci na bližem i daljem zapadu i negledao se naših balkanaca u podzemnoj železnici, koji za toliko imaju, koji garažiraju dobra kola, ali im služe samo kada petkom uveče krenu za Srbiju, ali se švercuju i beže u krug od konduktera zajedno sa ovim imigrantima. Koji u firmu donesu termos od dva litra i pretoče kafu koju je neko u firmi spremio za sebe i ostale, koji kradu firmin materijal koji nije vredan ni 2e, a firma ih plaća daleko, daleko više po satu. Kod nas je lopovluk usađen i u one koji imaju, bedu i sirotinju nisam ni spominjao. :)

Poslednja izmena:
Klasicne seljacine.
Tamo bi me bilo sramota da u zdravom drustvu tako nesto radim.

Da ali preko VPN-a poput tog Tora ISP može da duva u prste..
I nisu mi jasni ljudi u Nemačkoj i ostalim EU zemljama povodom tog zastrašivanja, zašto ne koriste VPN kad skidaju torente i sličan sadržaj...

Većina to rešava seedboxom ali kod skidanja sa seedboxa do kućnog računara šta se dešava, nisam upućen.

Taj zapad nije dovoljno zapadno. Austrija, eventualno južna i istočna Nemačka? Što dalje ideš sve je veća / bolja filtracija.
Kod Srbina je domovina u srcu, sa sve ponašanjem iz otadžbine koje ako je dotični u dovoljnoj blizini iste primenjuje u svakoj prilici.

Srbija je dobra zemlja koja ima dobre zakone, jedini problem je što se zakon ne poštuje ili se u najboljem slučaju selektivno primenjuje.
Neću ulaziti u dalju polemiku šta je starije kokoška ili jaje (dobar standard ili lepo ponašanje) jer sam sa time raskrstio pre nekog vremena.

Koliko vas je iznad, a da ste platili taj Windows što koristite? Vjerujem da niste kriminalci koji su skinuli piratsku verziju.

To ti misliš, prošle godine sam proveo osam meseci na bližem i daljem zapadu i negledao se naših balkanaca u podzemnoj železnici, koji za toliko imaju, koji garažiraju dobra kola, ali im služe samo kada petkom uveče krenu za Srbiju, ali se švercuju i beže u krug od konduktera zajedno sa ovim imigrantima. Koji u firmu donesu termos od dva litra i pretoče kafu koju je neko u firmi spremio za sebe i ostale, koji kradu firmin materijal koji nije vredan ni 2e, a firma ih plaća daleko, daleko više po satu. Kod nas je lopovluk usađen i u one koji imaju, bedu i sirotinju nisam ni spominjao. :)

Banalizuješ i generalizuješ, ne možeš da stavljaš ceo narod u isti koš, to što si ti vidjao tamo su brdjani i uber seljačine koje bi takve bile i sa milion dolara.

Iako si u pravu, treba znati da nismo ni mi ovde svi isti pa tako ni tamo. To da se "kraducka" je novija pojava u nasem narodu i gotovo neizleciva. Nazalost, poslednje decenije su itekako uticale na sve nas ovde i nece vas zivot na Zapadu za sest meseci dovesti u red, naprotiv, tu se udruzite sa slicnima pa nastavljate svoju "pobunu".

Koliko vas je iznad, a da ste platili taj Windows što koristite? Vjerujem da niste kriminalci koji su skinuli piratsku verziju.

Ja sam ključ uzeo preko fakulteta, ali shvatam šta hoćeš da kažeš. Međutim kako da objasniš nekom roditelju na primer koji uzima računar za svoje dete da i za softver na njemu treba da plati i to još 18000 din. samo za Windows, pa im objasni da i Office košta 14000 din. Te apstraktne stvari ljudi slabo razumeju ne samo koda nas nego i u Americi i Zapadnoj Evropi.

Sa druge strane šta je realna cena nekog sotfvera. Ne možeš je tako lako odrediti jer je jedini resurs čovek. Nije mašina koja se haba pa ima svoju amortizaciju, nije fizička stvar koja ima svoj opipljiv ciklus proizvodnje pa svi utrošeni resursi ulaze u njen konačan iznos. Cena Windowsa može biti i 50$ po komadu i 150$ koliko je sada. Sve ove AAA igre mogu biti i 10$ po kom., a mogu da budu i 50$ koliko ih sad naplaćuju. Jednostavno ne možeš tako lako da izračunaš, dok god fizičkih stvari uvek možeš.

Ne mozes suditi o celom drustvu na osnovu nekolicine ljudi. Mislim mozes ja ti niti iko drugo to ne moze zabraniti ali nije tako u stavrnosti. To sto su seljaci otisli tamo pa se ponasaju ko stoka i kradu i prodaju obraz za male pare ili se sramote zbog malih para je njihov problem ali generalizovati celo drustvo je jako lose.

I sto je neko gore na pisao ne mozes uticati na coveka koji je ceo zivot polako i po malo kraduckao ili krao naveliko pa sada ocekujes da se preko noci promeni. Za to treba vremena a neko jednostavno nece da ceka pa hoce preko noci da se obogati i da krene da zivi kao sto je oduvek hteo da zivi. Ali sta se onda desava, desav se to da se na osnovu par ljudi donosi pogresna slika o celom tom drustvu.

Poslednja izmena:
Ja sam ključ uzeo preko fakulteta, ali shvatam šta hoćeš da kažeš. Međutim kako da objasniš nekom roditelju na primer koji uzima računar za svoje dete da i za softver na njemu treba da plati i to još 18000 din. samo za Windows, pa im objasni da i Office košta 14000 din. Te apstraktne stvari ljudi slabo razumeju ne samo koda nas nego i u Americi i Zapadnoj Evropi.

Sa druge strane šta je realna cena nekog sotfvera. Ne možeš je tako lako odrediti jer je jedini resurs čovek. Nije mašina koja se haba pa ima svoju amortizaciju, nije fizička stvar koja ima svoj opipljiv ciklus proizvodnje pa svi utrošeni resursi ulaze u njen konačan iznos. Cena Windowsa može biti i 50$ po komadu i 150$ koliko je sada. Sve ove AAA igre mogu biti i 10$ po kom., a mogu da budu i 50$ koliko ih sad naplaćuju. Jednostavno ne možeš tako lako da izračunaš, dok god fizičkih stvari uvek možeš.

Da je 20, 30, 50, ili 250 nebitno, mislim da bi prodaja slicna bila. Stvar je u tome da narod uglavnom nije zakovan samo za svoj mentalitet, tacnije zavisi od mnogo toga pa izmedju ostalog i ekonomske situacije u zemlji ili zakona koji su na snazi da li ce neko davati pare na nesto apstraktno kao sto je softver.

Svaki sistem ima svoje nedostatke, neciji imaju mnogo (kao nas), neciji manje. Ljudi na zapadu kupuju softver vise nego mi, ali da li bi to radili da im softver ili pjesma uzimaju veci dio novca (u procentima) koji su zaradili to je pitanje. Narod kao narod, nas je takav kakav je, zapadni je takodje drustvo mediokriteta i ljudi koji su izmanipulisani trendovima, izmanipulisani propagandom i slicno. Stvar je u tome da nismo mi ti koji smo losi, kriminalci, bagra, zivotnije niti su zapadnjaci "zdravo" drustvo. Sve to zavisi, a pogotovo zavisi ako posmatrate ljude ponaosob, a ne kao skupinu.

Uzecu sebe za primjer, da para imam - nemam, ali pirateriju koristim samo za jednu jedinu stvar, a to su filmovi/serije. Upravo zbog ponasanja filmske industrije. Muziku kupujem, softver takodje, igre takodje, cesto doniram i novac open-source projektima i to onoliko koliko mogu, da li to znaci da sam kriminalac i spadam pod "srpsko drustvo aka bagra"?

Beh opet ste svi vi otisli u relativizam, pitanje sta je ispravno a sta ne, da li je ispravno ako tebi neko uzme nesto da ti to vratis sebi, predpostavljam da bi vecina odgovorila Da. Po toj logici samo sto su nas zalili uranijumom i oteli sav kapital, taj zapad nam dodje po njihovom standardu bar petoduplo zbog kamata, tako da po tome, koliko bilo ko od vas ukrade od njih jos nije vration ni 0.00001%.... PS ne kradite papir vredan 2e to je klosarski :) ... Kako god opet sve je to relativno od glave do glave, neko ko moj drugar zeli sve sto zele mladi (starlete i estranda xD) vido iphone kod neke sisate pa to zeli, radi na brodu ko konj da bi kupio iphone, recimo ja licno iphone ne bi kupio ni da sam milioner i ne znanimaju me te stvari , meni bi bio svrs da zabodem zastavicu na mars makar umro kroz nedelju dana od radijacije :).... Svet je pun nepravde, generalno moje je misljenje da je to zbog kapitalizma tj tog nekog bolesnog uredenja gde se sve gleda kroz novac a svi se bore za tu moc da nebi bili na onoj drugoj strani koja ce da izvisi, mislim postajalo je to jos i pre kapitalizma , generalno problem je u ljudskoj gluposti tj nemoci i zalji da budes neko, a da bi ti bio neko u praksi drugi mora da bude niko, tj nizi od tebe u lestvici.... Psihologija, Civilizacije, Teorije bla bla da neduzim.... Licno moj savet za sve, batali sivilo budi heppy i naravno http://www.privateislandsonline.com

Poslednja izmena od urednika:
Klasicne seljacine.
Tamo bi me bilo sramota da u zdravom drustvu tako nesto radim.

Mnogi od vas žive u zabludi da je "tamo" zdravo društvo, i da teče med i mleko. Najrelanije bih rekao, da smradova ima svuda na planeti zemlji. Pitanje samo u kojoj meri, i koliko im institucije rade dobro. Građanima naše zemlje se usađuje, preko raznih medija, da smo mi loši, da smo za nešto krivi, da je ovde najgore a da je svuda super. To bombardovanje informacija traje godinama. Shodno tome većina naših ljudi se tako i ponaša. Hoće EU plate, a baca paririće i pljuje po ulici. Takođe se kopira nasilno i nekultutno ponašanje koje može da se vidi u raznim reality emisijama. Imam ipak nešto što me svaki put iznenadi. Kao da nam je to genetski zapisano. Naš čovek hoće nesebično da pomogne. Posebno u kritičnim situacijama. Onako , bez razmišljanja - instiktivno. Toga na zapada nema.

Uzecu sebe za primjer, da para imam - nemam, ali pirateriju koristim samo za jednu jedinu stvar, a to su filmovi/serije. Upravo zbog ponasanja filmske industrije. Muziku kupujem, softver takodje, igre takodje, cesto doniram i novac open-source projektima i to onoliko koliko mogu, da li to znaci da sam kriminalac i spadam pod "srpsko drustvo aka bagra"?

Da uzmem i ja: Ceo zivot sve torrentujem i tako cu nastaviti (osim mozda neka multiplayer igra vredna vremena i novca) sve dok torrentovanje "ne ukinu" ili ako mi se stvori mogucnost da mi je totalno svejedno da li cu dati sumu x na seriju/film/software/igru/muziku/... A sa druge strane, nisam pilicar niti sam ikada radio ono sto je rama naveo ili nesto slicno. Niti sam ikada nekoga prevario ili iskoristio.

Da li sam ja kriminalac i spadam li pod "srpsko drustvo aka bagra"... :D

Mnogi od vas žive u zabludi da je "tamo" zdravo društvo, i da teče med i mleko. Najrelanije bih rekao, da smradova ima svuda na planeti zemlji. Pitanje samo u kojoj meri, i koliko im institucije rade dobro. Građanima naše zemlje se usađuje, preko raznih medija, da smo mi loši, da smo za nešto krivi, da je ovde najgore a da je svuda super. To bombardovanje informacija traje godinama. Shodno tome većina naših ljudi se tako i ponaša. Hoće EU plate, a baca paririće i pljuje po ulici. Takođe se kopira nasilno i nekultutno ponašanje koje može da se vidi u raznim reality emisijama. Imam ipak nešto što me svaki put iznenadi. Kao da nam je to genetski zapisano. Naš čovek hoće nesebično da pomogne. Posebno u kritičnim situacijama. Onako , bez razmišljanja - instiktivno. Toga na zapada nema.

Znam da ne tece med i mleko, naravno. Moja je greska, trebao sam napisati "u normalno uredjenom sistemu".

Zdravo nije dobar izraz, tamo ima daleko vise ekstremno obolelijih nego ovde.

Poslednja izmena:
Takođe se kopira nasilno i nekultutno ponašanje koje može da se vidi u raznim reality emisijama. Imam ipak nešto što me svaki put iznenadi. Kao da nam je to genetski zapisano. Naš čovek hoće nesebično da pomogne. Posebno u kritičnim situacijama. Onako , bez razmišljanja - instiktivno. Toga na zapada nema.

Nasilja i nekulture je bilo i davno pre "realitya" a posebno tokom `90-ih jer su tada samo opasni kriminalci imali para i bili glavni po gradu i kao takvi bili "idoli" mladima. Film "Rane" se o tome i radi. A ovo "da nesebicno pomogne" hah.. Imam toliko kontra-primera da me mrzi i da ti nabrajam.

Pravo pitanje je, koliko onih kojima ne prete sankcije plaćaju filmove, serije i muziku?

Ja ne plaćam jer ekonomski isplativa opcija mi ne odgovara tj. streaming servis aka Netflix. Protiv sam svih vidova "ustupanja na korištenje za naknadu" tako da ne bih bio srećan da plaćam a ne dobijam sve. Open source bi plaćao jer dobijam sve, bez besmislenih ograničenja. Ali shareware model zaista ne volim da plaćam. Nebitno šta je u pitanju, ne volim pretplate i iznamljivanje.

Dok je piratizovanje komotna free radnja, ja ću gledati tu jednu do dve serije što povremeno pratim. Jer zaista nemam vremena za više. Kada postane cimanje, prestaću da gledam.

Mene više brine free and open education pošto mi je to na lestvici prioriteta u životu broj jedan, entertainment je mnogo niže. Smorio bi se kada bih morao da plaćam za pristup internet riznicama znanja. Uovako mrzim DOS i onog njihovog prvog ministra obrazovanja, pokojnog Gašu Kneževića jer su on i ekipa utrli put privatizaciji i banalizaciji obrazovanja u ovoj zemlji.

Aktivno se trudim da zeznem Google i Youtube i ne vidim ništa loše u tome. To je moja borba protiv vetrenjača, borba protiv marketinga.

Ima ovde "jutjubera" koji bi se potukli sa ljudima koji obilaze reklame. To je pravi šljam ako mene pitaš.

Poslednja izmena:
Krade se svuda i nije srbin nista losiji od rumuna,madjara,bugara i ostalih komsija.
Krade i nemac,ali u mnogo manjoj meri i mnogo opreznije tj nece pasti na glupost.
Ali opet i oni udaraju po torrentima naravno u mnogo manjoj meri...

Najveca razlika je kao sto neko rece,u institucijama.
Znam da ako nekog prevarim-zeznem da ce mi ubrzo panduri doci na vrata i vrlo brzo cu zavrsiti u zatvoru po kratkom postupku i nece me pitati u kojoj sam partiji ili ko su mi roditelji/prijatelji.To je sustinska razlika.
Nama fali "obrazovna" kultura u smislu otvorenosti/menjanja ka novim stvarima,to jako tesko ide kod nas tj tesko menjamo navike,kao i nase komsije.

Nemac (vecina) kupuje igre/filove jer mu se moze /ne oseti i sto se piraterija kaznjava.
Da mi neko pre 5 god rekao da cu toliko para spucati na igre,napucao bih ga... sada kada bez problema mogu da priustim,ni ne razmisljam o tome...
Ali opet dobro pogledam sta uzimam i takodje skinem non torrent krekovane igre,probam i ako mi se svidi,kupim jer sam ovde naucio da neko ceni/placa moj rad pa se tako i ja postavim.

Jedino sto mi se gadi u celoj prici sto glavni igraci protiv piraterije pokusavaju upiranjem prsta i glasnim prozivanjem krivca da zamaskiraju svoju alavost tj debelu naplatu losih proizvoda tipa holywood i gaming u zadnjih 5 god...

Nemac (vecina) kupuje igre/filove jer mu se moze /ne oseti i sto se piraterija kaznjava.

Ili ili ? Ili i i? Da li stvarno Nemci tako bacaju pare jer im se može ili je podsvesno namešteno da poštuju zakon? To ne važi samo za pirateriju. Kako ide proces zamene materijalnih stvari? Kad menjaju kola? Kad menjaju telefone? Kad menjaju televizore? Kad menjaju belu tehnku? Ili te pare koriste za bolja/češća putovanja i sl.?

1000e godisnje za igre, filmove, muziku...na period 30-40 godina?
Zanimljivo kako se ovde propagira "samo posteno" u svetu koji je sve samo ne to.
Pljackaju na sve strane, otimaju naftu, teraju ceo svet u duznicko ropstvo, stampaju nekontrolisano novac...
Ta "uredjena drustava" su sebi lepo smislila zivot na grbaci jadnika kao mi.
Kamate ceo svet za nepostojeci novac, zelenase na sve strane a jos i da im slozno guramo pare u dzepove.

Kapitalizam je bolest covecanstva.

Pa opet nekako i u tom kanceru nalazimo nadu i bolje sutra?!

1000e godisnje za igre, filmove, muziku...na period 30-40 godina?
Zanimljivo kako se ovde propagira "samo posteno" u svetu koji je sve samo ne to.
Pljackaju na sve strane, otimaju naftu, teraju ceo svet u duznicko ropstvo, stampaju nekontrolisano novac...
Ta "uredjena drustava" su sebi lepo smislila zivot na grbaci jadnika kao mi.
Kamate ceo svet za nepostojeci novac, zelenase na sve strane a jos i da im slozno guramo pare u dzepove.
Bez brige dusebriznici naplatili su nam oni to sve i to unapred.

Damire jesi to ti?

Kako ide proces zamene materijalnih stvari? Kad menjaju kola? Kad menjaju telefone? Kad menjaju televizore? Kad menjaju belu tehnku? Ili te pare koriste za bolja/češća putovanja i sl.?

Većina menja par meseci pre isteka garancije. Ne razmišljaju o tome kao o kupovini tehničke robe, već kao o kupovini usluge, odnosno tehničke podrške, servisa itd...

Poslednja izmena:
Damire jesi to ti?

Nisi kadar prozivati ti ih, iste ste permanentno banovane sorte samo tebe još nisam provalio koji si od njih. Gospodin koga prozivaš bar ima određeni nivo obrazovanja, učio je latinski jezik u školi. Ti očigledno nisi.

Ili ili ? Ili i i? Da li stvarno Nemci tako bacaju pare jer im se može ili je podsvesno namešteno da poštuju zakon? To ne važi samo za pirateriju. Kako ide proces zamene materijalnih stvari? Kad menjaju kola? Kad menjaju telefone? Kad menjaju televizore? Kad menjaju belu tehnku? Ili te pare koriste za bolja/češća putovanja i sl.?

Zasto mislis da bacaju pare? Sta znaci bacanje para? Ide po ulici i baca ih ili kupuje nesto sto zeli da uziva trenutno/trajno u tome a po tebi je to glupost?

Sin ima prijatelja,koji radi neki obican lager posao i to slabije placen.
Decko ima oko (zaboravih tacnu cifru) 1000 original pakovanje filmova i igara... racunaj da je najeftinije sto sam video oko 20e...
Takodje ima BR player,4k TV,PS3,4,Pro,Xbox,neke profi foto aparate itd itd i neki projektor placen 1600e koji je doneo da probamo i od tada stoji ovde u fazonu neka ga na cijoj kutiji sa sve projektorom ja drzim noge kada sam za kompom jer je ispod komp stola... znaci imam drzac za noge od 1600e...

Kupili mu mama i tata? - Ne,vec sve mozes kupiti na rate bez kamate i skoro da ne osetis...
Uzmes kredu za stan - 1,99% kamata
Kreda za auto - 6% kamata u proseku
Tehnika do 30 rata - nema kamate
Sve sto ti treba je da radis negde...

A svabe poznate da paze na stvari pa kasnije kada dojadi prodaju po dobroj ceni (mozes videti jake cene polovnjaka na ebay i sl)

Evo sta meni banka nudi ako hocu auto od 10k evra nakon 3 god kod njih:

Capture.PNG

Ako radis i ti i zena,ne osetis auto...

Nadam se da je sada malo jasnije...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno