Šta je novo?

UEFA Euro 2024 - European Football Championship

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rade odradio sendvič 😁

Ma Danci su odigrali ovako posto je njima odgovarao remi, da su išli na pobedu dali bi nam makar 2 gola.

Ma Danci su odigrali ovako posto je njima odgovarao remi, da su išli na pobedu dali bi nam makar 2 gola.
Kako im je odgovarao? Remi ih vodi na Nemačku 1/8 i Španiju u 1/4. U kostur gde rano nalećeš na dve nabolje reprezentacije na EP.

Pobeda na prvo mesto i treći tim iz D ili E grupe. Odnosno najverovatnije neku Slovačku/Rumuniju ili u najgorem slučaju Holandiju....

Poslednja izmena:
Prerano pokrenuta tema, već dominira poveća količina depresije u komentarima.
No čim krene takmičenje i naši istrče na teren, kreće paljevina i gaženje redom sve do finala.
Do tog momenta imam samo da dodam očekivanje, tačnije jednu želju: "Bože, pomozi da se ne osramotimo 🙏".
Moj prvi post i što se mene tiče moja očekivanja su ispunjena. Naravno da sam priželjkivao više, verovao sam da mogu bolje. Da nisam, ne bih ni pratio.
Sad, ne može se očekivati neka vrhunska taktika od osobe koja je vodila samo 2 kluba u karijeri i to u Japanu i Kini. Bilo je tu jačih imena pa se nismo proslavljali a bilo je i likova poput Đorića, Savićevića, Krstajića.
A šta očekivati od igrača koji mahom dođu na okupljanja da se odmore od klupskih obaveza. Svesni su da nemaju kvalitet za vrhunski rezultat pa se ni ne trude preterano kako ne bi rizikovali neku težu ozledu. Novac im je naravno u prvom planu a takvo je i vreme u kome živimo. Nema više lepote u igri, ne kao nekada kad se igralo za publiku. I to onu publiku za koju je Šeki igrao plaćen sa par gramofonskih ploča, onu publiku koja nije oči vadila onima koji navijaju za suprotni tabor.
Mislim, čemu mi da se uopšte nadamo kad pogledate jedan Brazil u šta se pretvorio i na šta je Sokrates upozoravao još pre 2 decenije.
Možete dovesti koga hoćete na čelne pozicije ali sve će biti kratkog daha i potonuće u ovaj mulj koji gledamo pre ili kasnije.
Stoga, nema nerviranja i teraj dalje.
Što se nastavka takmičenja tiče, moje simpatije je pobrala Španija, Austrija je delovala jako dobro. Priželjkujem skoro ispadanje Engleza, Holandije i Francuske pre svih jer su se provlačili često kroz autogolove, produžetke, zlatne golove, penale.

Generalno, loš fudbal na prvenstvu. Previše taktiziranja i kalkulisanja su ubili svu ljepotu. Tek sad kad krene knockout sistem biće dosadnih utakmica. A uz to slabo ima i vrhunskih igrača koji su raspoloženi za igru. Ipak je Mundijal posebna stvar.
O našima nema potrebe trošiti riječi. Niti sam išta od njih očekivao, niti sam se nervirao, čak su mi naše utakmice bile među najdosadnijim. Sa ovakvom FSS mafijom koja nema nikakvu viziju ni plan sem da pojedinci napune svoje džepove, nemamo ni pravo da se ičemu nadamo u dogledno vrijeme - dobro je, spojili smo Mundijal i evropsko uzastopno. Taman da SNS ekipa napuni džepove.

Nema ništa od našeg fudbala dok ponovo ne krenemo da selektiramo tehnički talentovane igrače u mlađim kategorijama.
Ne znam kako smo došli u situaciju da nam levog beka igra igrač visok 1.94 cm... nije on loš trudi se, ali teško od njega i njemu sličnih da ćemo ikada videti "magiju".

Kroz istoriju naši kreativni igrači su bili oniži, fudbalerski građeni. Danas ih gledam, kako su nespretni, nije samo da ne umeju dodati i biti brzi i precizni, već su i fizički ograničeni da to čine.
Jedan je Rodri, a i oko njega su uvek niži tehničari koji zapravo prave magiju na sredini.

Jedan od razloga zašto je prvenstvenstvo trulo a i fudbal generalno poslednjih decenija jeste broj fizički dominantnih, krupnih igrača koji igraju fudbal. Svi igraju kao Danska ili Škotska, na silu, na fizičku dominaciju u duelu. Da nije Španije i Portugala, fudbal na prvenstvu ne bi ličio ni na šta.

Kakva selekcija iz mladjih kategorija, danas je (ne bukvalno danas već od kad su krenule "škole fudbala") odma kreće priča "mali ima talenta" što znači mora idividualni trening i dokle god se plaća zaigraće ponekada. Nema više onoga dodje 100 klinaca na trening bace im loptu pa biraj i sutra da te vidim sa krštenicom za registraciju.

Nekvalitetno provedeno vreme gledajući našu prvu i poslednju uktamicu. Fudbal 0. Nisam osetio nikakvu radost ni uzbuđenje. Kao da sam gledao pražnjenje kontejnera kroz prozor. Malo smrducka ali se nešto dešava i buka je. Mislim da više neću gledati naše utakmice a ni bilo koje druge koje nisu sa top rangiranim timovima i spektakli. Kao što izbegavam i ostali loš sadržaj, tako ću i u sportu.

Bio kolega da nas gleda sa Slovencima, kaze da su ove case toliko kvalitetne, da je uzeo jednu kao suvenir. Inace prvo pivo je 7e, a svako nakon toga je 3e, a ako im vratis casu na kraju, vrate ti 4e. :D

Neverovatno koliko je jeftino, kod mene u gradu pivo skuplje...

Nekvalitetno provedeno vreme gledajući našu prvu i poslednju uktamicu. Fudbal 0. Nisam osetio nikakvu radost ni uzbuđenje. Kao da sam gledao pražnjenje kontejnera kroz prozor. Malo smrducka ali se nešto dešava i buka je. Mislim da više neću gledati naše utakmice a ni bilo koje druge koje nisu sa top rangiranim timovima i spektakli. Kao što izbegavam i ostali loš sadržaj, tako ću i u sportu.
Nasu prvu protiv Engleza sam gledao sa kumom. Druge dve sticajem okolnosti nisam. A ne bih ni prvu da nisam kumu rekao da cu doci. Nasa me reprezentacija ic ne interesuje odavno.

Ja sam isto prvu gledao sa kumom, ali kod mene.
On pizdeo, nervirao se, meni bilo dosadno, ali rekoh, da ispoštujem kuma, pa sam se pravio da sam u materiji, a najradije mi bilo da isključim TV i pogledam neki film. Malo sam ga i peckao, čisto da mi ne bude dosadno…😝

Inace kaze gledanje na tvu i uzivo je kao d... i glava, preko tv-a kamera prati loptu i par igraca, a uzivo je posebno iskustvo, ali u nasem slucaju lose jer se videlo ko koliko trci, sta radi po terenu i koliko smo nazalost losi.

ajmo, prognoze za danas
🇸🇰 🇷🇴
🇺🇦 🇧🇪
🇨🇿 🇹🇷
🇬🇪 🇵🇹

sve će dobiti gostujući

edit: preteče me @Stefan1995 dok sam prepisivao redosled

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno