Šta je novo?

Ucitavanje flash galerije

• Začetnik teme Začetnik teme RisBo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

RisBo

Slavan
Učlanjen(a)
24.09.2007
Poena
320
Radim flash sajt za jedan konkurs i rok je do kraja ovog meseca.Ali imam jedan problem 😡 nikako nemogu da ucitam http://no3dfx.com/polaroid/ galeriju u sajt.Znaci nece ni u swf prazan fajl.Probao sam 100 nacina ali nista.Help meee :wall:

Poslednja izmena:
Hehe zeznuo sam link 😀
Nema nista posebno samo kontejner u koji treba da se ucita galerija,navno i dugme galerija koja poziva tu galeriju.Neznam da li smem da kacim swf rada posto je za upis na fax.

^^Nisam provalio. LOL 😀

^Pa, ti razmisli, pa vidi šta i kako. Mada zar ne bi bilo bolje da si norvežaninu poslao mejl.

Pa poslao sam 2 puta ali ne odgovara :wall::S: A bas mi odgovara taj tip galerije.
Jel zna neko slicnu galeriju ?

evo sta je ovaj lik iskoristio za njegovu polaroid "dragable" galeriju

http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/image3.htm

stisni bilo koju slicicu iz "demo:" npr crveni auto i pusti ga bilo gde na ekranu i tu ce ostati, a normalno, sve ovo mozes iskoristiti na tvojoj galeriji i dizajnirati je tako da oduva ovog 3dfx polaroida...

:wave:

Poslednja izmena:
Tnx,ovo nije lose i ostaje kao plan B ako ne nadjem odgovarajucu flash zamenu za polarod.Ili u najboljem slucaju ne uvucem polaroid nekako u sajt...

Jel moze nekako da se ucita html stranica u swf fajl ?

Uspeo sam da ucitam galeriju ali sad imam drugi problem.
Kada jednom neko klikne na galerija ona ostaje ucitana na stranici,i kada neko klikne na drugo dugme iz menija i ucita se nesto drugo galerija jos uvek ostaje.Imam 2 containera pa zato ali nikako nemogu da dodam ostalim dugmicima iz menija funkciju da unloaduju container2 pre ucitavanja eksternog swfa u container1.
Ovo je kod za ucitavanje galerije
Kod:
var loader:MovieClipLoader = new MovieClipLoader();
this.createEmptyMovieClip("container",1);
container._lockroot=true;
loader.loadClip("galerija.swf",container);

Sredio sam i to ali sad opet imam problem,pa da ne pravim novu temu.
Main fajl je 180kb ali ostali fajlovi koji se ucitavaju u container koji su po 300-500kb i tu dolazi do problema.Kada se klikne na dugme iz menija dugo se ceka da se ucita.
Da li da pravim preloader za svaki eksterni fajl ili neki background loader za sve te eksterne fajlove ili da u preloader za sajt nekako dodam te fajlove.

Sredio sam i to ali sad opet imam problem,pa da ne pravim novu temu.
Main fajl je 180kb ali ostali fajlovi koji se ucitavaju u container koji su po 300-500kb i tu dolazi do problema.Kada se klikne na dugme iz menija dugo se ceka da se ucita.
Da li da pravim preloader za svaki eksterni fajl ili neki background loader za sve te eksterne fajlove ili da u preloader za sajt nekako dodam te fajlove.
Zasto bi pravio preloader za svaki fajl posebno? Napravi jedan i koristi ga za sve fajlove 😉

^^Optimizuj slike. Таkva detaljnost stigurno nije potrebna u onako malom prozorčiću kakav ima Polaroid, uz zo možeš da dodaš i preloader.

Jel znate neki primer ili tutoriajal za ucitavanje vise fajlova od jednom ?

Jel postoji neki nacin da se ucitaju ti eksterni swf pre pokretanja celog sajta ? Ili bar da se skrati vreme ucitavanja ?
Posto kad se klikne na neko dugme iz menija treba vremena da se ucita taj fajl i stoji tako prazno 🙁

Poslednja izmena:
Jel postoji neki nacin da se ucitaju ti eksterni swf pre pokretanja celog sajta ? Ili bar da se skrati vreme ucitavanja ?
Posto kad se klikne na neko dugme iz menija treba vremena da se ucita taj fajl i stoji tako prazno 🙁
Mozes da napravis preloader koji ucitava jedan po jedan sve externe fajlove, ali ti ne bih to savetovao jer onda mora dugo da se ceka dok se ne ucita sve. Ako vec hoces da uradis tako nesto, ucitaj prvu stranu, pa je prikazi i onda kreni da ucitavas ostale externe fajlove onim redom kojim mislis da ce najverovatnije biti potrebni, ali tu onda imas problem sto ako se klikne na neki "link" cija stranica jos nije ucitana moras ili da prekidas trenutno ucitavanje kako bi ucitao taj fajl ili da sacekas da se zavrsi prethodni, pa tek onda da ucitas taj sto u oba slucaja pravi problem :S:

Uradio sam takav preloader da ide jedan fajl za drugim i desilo se bas to sto si rekao.Izbagovalo se skroz npr. kada neko klikne na jedan lik i neucita i kline na drugi ispreplicu se.... Ma ostavicu ovako kako je samo cu dodati mali preloader na svaki externi swf da se bar nesto vidi dok se ucitava ili cu probati sa javascriptom da ih nekako uguram u cache browsera.

Nazad
Vrh Dno