Šta je novo?

Ucenje C++

Da li mislite da je C++ pravi izbor za pocetnika ili je mozda bolje uzeti Pascal.

RAVEN107 je napisao(la):
Da li mislite da je C++ pravi izbor za pocetnika ili je mozda bolje uzeti Pascal.
Pascal je procedurali a C++ objektno orijentisani jezik. Verovatno si mislio na Object Pascal (tj. Delphi).
U suštini sa Delphijem ćeš najbrže postići neke rezultate, ali bih ti ja ipak preporučio da kreneš od Jave. Po meni ona je najbolji jezik za razumevanje OO koncepata (a i prelazak sa nje na C++ je relativno jednostavan).

Trebalo bi poceti od C sa Cabarkapom napr. ili ja sam skinuo sa net-a neki tutorijale pa tek onde se baciti na C++ dobra knjiga je C++ Izvornik cet ju je izdao

C++ Izvornik je mnogo dobra knjiga samo sto nikako nije za pocetnika, i moze da posluzi kao dopuna pri ucenju. Mnogo je detaljna.

Help!

Ja sam novi u svetu programiranja.Da li neko moze da mi malo pojasni if i else

Sta ti tu nije jasno? :)

Evo primer:

if (neki uslov)
<ovaj deo ce se izvrsiti>
else
<ovaj deo ce se izvrsiti>

Znaci, ako je gornji uslov ispunjen, recimo if a = 5, onda ce se izvrsiti deo izmedju if i else, a ako nije (recimo, a je razlicito od 5) onda ce se izvrsiti deo posle else. Znaci, ili jedno ili drugo, nikako oba.

Po meni...
Treba malo pogledati Krausa (C), za pocetak (nabaviti fotokopiju). Knjiga mi se u sustini ne svidja, ali recimo nije losa za ucenje nekih najosnovnijih stvari. Znaci, prvih nekoliko dana.
Onda, K-R: Programski jezik C + knjiga sa resenjima zadataka. Najbolje bi bilo ici polako, bez preskakanja i sa dosta truda, znaci pokusavati prvo samostalno svaku vezbu, onda pogledati resenje i naravno nauciti nesto iz njega (a ima dosta toga).
Posle toga je verovatno najbolje uzeti Misliti na Cpp-u. Posle nje idu Stroustrupova knjiga i Izvornik (ne po kvalitetu, naravno...).

ja sam nov na ovom forumu ali bih stvarno voleo da naucim C++ onako od samog pocetka, znaci nemam pojma nista o programiranju, samo par stvari iz skole i to je to... da li mogu da to postignem sa ovom knjigom "Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++" ili da trazim neku drugu, nije problem i da platim ali da ga stvarno naucim i da ne trosim vreme na gluposti :p unapred hvala :D

ja sam nov na ovom forumu ali bih stvarno voleo da naucim C++ onako od samog pocetka, znaci nemam pojma nista o programiranju, samo par stvari iz skole i to je to... da li mogu da to postignem sa ovom knjigom "Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++" ili da trazim neku drugu, nije problem i da platim ali da ga stvarno naucim i da ne trosim vreme na gluposti :p unapred hvala :D
Ako mislis na krausovu knjigu, ne znam sta da kazem meni je nekako teska za citanje i ne svidja mi se kako je napisana. Ja sam za njegov ispit radio zadatke iz njegove zbirke i pratio ova predavanja koja su jako dobra za pocetnike http://www.youtube.com/watch?v=8Braf09SxD4&playnext=1&list=PLD4E22CFA243EF1E9&feature=results_main . Jedino sto moras da imas neko predzanje iz programiranja. Pogledaj malo plejliste te skole mozda ima nesto sto krece od nule sto se tice programiranja

Ako mislis na krausovu knjigu, ne znam sta da kazem meni je nekako teska za citanje i ne svidja mi se kako je napisana. Ja sam za njegov ispit radio zadatke iz njegove zbirke i pratio ova predavanja koja su jako dobra za pocetnike http://www.youtube.com/watch?v=8Braf09SxD4&playnext=1&list=PLD4E22CFA243EF1E9&feature=results_main . Jedino sto moras da imas neko predzanje iz programiranja. Pogledaj malo plejliste te skole mozda ima nesto sto krece od nule sto se tice programiranja

Pregledao sam 1. predavanje i seper je :D Nastavit cu da gledam ;)

Vrh Dno