pavlex
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.10.2004
- Poena
- 319
Kao prvo pozdrav svima!
E sad, da predjem na stvar. Dakle, u školi imamo mali LAN. Ništa preterano, jedno 20tak kompjutera, ali dosta usera
Do sad smo imali normalni server koji je bio server (logično a?
) na kom je bio Windows Server 2003 Enterprise koji odlično obavlja posao, ali jedini problemčić je što košta oko 500 USD!!! I naravno nema škola love za to, a hoće legalan Win... I onda sam ja malo gledao po netu i skontao da bi Ubuntu sa Sambom to mogao da odradi. Mene interesuje kako će to raditi, pošto koliko sam video nema na Ubuntu to tako lepo složeno kao na Windows Active Directory, nego sve mora preko prokletih komandi :-/ A meni treba da mogu da napravim usere i da im stavim privilegije, koji domain su i po mogućtstvu da imaju svoje mesto na serveru (kao na Win Active Directory ono mesto zvano "I:") i to je to. E sad, ne znam da li Samba ima toliko dobro odradjeno to? Ne mora Samba, može bilo kako, meni bi još bolje kad bi ikako mogao da se nabavi neki program za Linux koji ima lepo grafički interfejs i da se radi slično kao u Win Active Dir. Nisam mnogo upoznat sa lindžom, al voljan sam da naučim
Tražio sam na netu već neke guide-ove i našao nešto, al tamo ne vidim baš mnogo mogućnosti... Da li je neko upoznat sa ovim???? Da li ovo može da funkcioniše dobro kao i Win Server? Sve predloge PRIMAM! I ideje! I dosta uputstava ako imate...
Ljudi, čujemo se čim neko nešto napiše...
Pozdrav :wave:
EDIT: Zaboravih da napišem da su sve Win XP pro mašine na mreži! I da server ima na sebi ISDN modem koji treba da radi! Ali ne treba da deli konekciju sa ostatkom mreže!
E sad, da predjem na stvar. Dakle, u školi imamo mali LAN. Ništa preterano, jedno 20tak kompjutera, ali dosta usera
Ljudi, čujemo se čim neko nešto napiše...
EDIT: Zaboravih da napišem da su sve Win XP pro mašine na mreži! I da server ima na sebi ISDN modem koji treba da radi! Ali ne treba da deli konekciju sa ostatkom mreže!
Poslednja izmena: