Šta je novo?

Ubuntu, problem sa dial up-om

Spahija

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2008
Poena
319
U pitanju je Ubuntu 10.10. Probao sam sa dva modema - Intel 536a i neki conexant, ne znam model - preko Gnome PPP-a, ali konstantno dobijam poruku "modem not responding".

Da li neko zna kako da namestim ovo, bitno mi je?

Korišćenje Linuxa u kombinacija sa dial up konekcijom nije preporučljivo. Čak i da namestiš modem da radi (što je teško jer su davno prošla vremena kada su se time ljudi bavili) čeka te veoma bolno iskustvo korišćenja Linuxa bez broadband konekcije.

Instaliraj XP i uživaj. Šta drugo da ti kažem :)

Veruj mi, svestan sam svega, ali moram imati legalan os, a trenutno nisam u prilici da kupujem XP. Izmedju ostalog, internet konekciju imam, a modem mi treba zbog slanja i primanja fax-a.

Na Conexant možeš da zaboraviš dok su Intel modemi nekada mogli da se nabudže da rade nekako ali ne verujem da sada to moguće. Ne zovu se Winmodemi za džabe.

Na Conexant možeš da zaboraviš dok su Intel modemi nekada mogli da se nabudže da rade nekako ali ne verujem da sada to moguće. Ne zovu se Winmodemi za džabe.
Moze da se namesti uz mnogo muka (kompajliranje drajvera) i da radi kao fax, konkretno intel536ep, pogledaj na srpskom ubuntu forumu.

Tema kako se kompajlira drajver za modem
Kod:
http://www.ubuntu-rs.org/forum/Thread-Reseno-Intel-Corporation-536EP-Data-Fax-Modem?highlight=intel+536

Nazad
Vrh Dno