Šta je novo?

Ubuntu 13.04 (raring ringtail)

Престали су са развојем WUBI-ја јер постоји проблем са (одрећеним или свим; не знам) Win 8 сертификованим машинама.

Престали су са развојем WUBI-ја јер постоји проблем са (одрећеним или свим; не знам) Win 8 сертификованим машинама.

Bilo bi lepo da se ovde neko ko je probao da uz win8 stavi ubuntu da li mu je uspelo preko wubi-ja. Dobro da nisam probao. Ali uz w7 i xp ok radi.

Dok ne dođe Mir... za sada je odložen.

Ko zna kad ce to. Intel ih je*e, nece da pravi driver-e

Koji kernel ima ubuntu 13.10 da li ima 3.11 koji podrzava starije ati kartice ?

predjoh na 13:10
nisam odusevljen, za sada
unity ne radi (ne moze da se udje). cinnamon, naravno, radi :)

Kako ne moze da se udje? Meni radi, ali nista bolje nego u 13.04. Dok npr. Gnome verzija radi sve bolje i brze (i naravno, manje je zahtevan)

Nema ništa od Unity okruženja do 14.10, kada će izbaciti novi Unity. Zapravo, oni sada rade na 14.04 i 14.10, ova verzija je izdata samo radi reda.

@Extreme: ne moze :( crno, na blic javi neku gresku (pretpsotavljam oko keyboard input) i odmah se izloguje

upgrade na 13.10 prosao bezbolno... morao sam da deinstaliram fglrx drivere, posle sam ih aktivirao iz system settingsa - evo sljakaju odlicno :)

Sto rece neko, ova verzija je izdata samo radi reda i update-a kernela, samo poneka kozmetika i to je to.

e muke... uradio install w81, repair gruba i sad mi je unity gadno usporio?! ne znam koji mu je, a taman sam ga pohvalio

valjda cu izdrzati do sledeceg minta ;)

Ради боље него 13.04. Нови кернел, бржи Јунити, одазовнији цео систем, по мени одлично издање.

e muke... uradio install w81, repair gruba i sad mi je unity gadno usporio?! ne znam koji mu je, a taman sam ga pohvalio

valjda cu izdrzati do sledeceg minta ;)

Hoćeš da kažeš da si instalirao Windows posle Linuxa? Pa to se nikada tako ne radi. Nepisano je pravilo koje znaju i ptice na grani da prvo ide Windows pa Linux ako hoćeš dual boot a ne obrnuto. Ako ti je radio dobro pre toga a loše posle to nije krivica Linuxa jer oni ne mogu na utiču na haos koji je Windows u stanju da napravi kada ga instaliraš uz postojeći OS na hardu.

Linux je dual boot friendly, Windows baš i nije.

Samo objasni kakav to haos windows napravi na hard disku.

Pregazi boot loader, ali sam to naravno i ocekivao i ispravio... a ne znam sta je covek jos mislio niti kakva bi bila veza izmedju win81 i brzine unity-a...

posle sledeceg reseta, unity se osvestio.

Pa u tome i jeste stvar, ne zna se jer je Win zatvorenog koda. Zato se prvo uvek instalira Win jer se Linux distroi pakuju da budu dual boot friendly, dok kod Windowsa to nije slučaj.

Stvar je u očajnom Ubuntu i ništa drugo.

G@W jel to znaci svaki put kad reinstaliram windows moram i linux po tebi :))

Sad su se slucajno poklopili dani, mada linux ustvari nisam reinstlirao, samo uradio upgrade... windows jesam jer nisam imao prostora za upgrade...

Ради боље него 13.04. Нови кернел, бржи Јунити, одазовнији цео систем, по мени одлично издање.
Ja sam probao samo Live varijantu sto mozda nije dovoljno, ali Unity mi deluje brze mozda 10-15%, dok Gnome (i 3.8 i update-ovan na 3.10) rastura, skoro duplo je brzi

Nazad
Vrh Dno