Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dogod su pretplata i priključna taksa za ktv veći u Novom Sadu nego u Leskovcu, Čačku, pa i u Beogradu, od mene ni dinara neće videti. Ko su oni da muzu nas Vojvođane, dođe mi da se učlanim u Ligu :mad:, gori su monopolisti od lelekoma, a od njega je zaista teško biti gori :smash:

Pazi mora da ima neki razlog, mislim meni je glupo tek tako odma "oni to namerno". Mislim sta su sad oni, nekakvi sadisti? Hoce BAS NOVOSADJANIMA da odvale cenu? Oni su ranije objasnjavali razlike u ceni interneta po gradovima, da to sve zavisi od telekoma i kako to telekom naplacuje bla bla. Sto se tice prikljucenja, sigurno da ima neka slichna caka, jednostavno ne vidim razlog da oni sada bas "pljackaju vojvodjane" (dize mi se kosa na glavi kad cujem to, ali da ne ulazimo u tu polemiku sad)

U jeb* te a ja danas uz neke prekide vidim da mi se promenila ip u 94.189.***.* sto je valjda njihov novi opseg a na stranici modema za bitrate stoji 2048000 bits/sec i 256000 bits/sec za upload.

Rekoh ja pre nekoliko dana na ovoj temi da je pocelo polako da se i kod nas menja na bolje. Sad je na potezu i telekom osim ako nece da im adsl korisnici naprave neke proteste pred skupstinom zato sto imaju duplo manje brzine od ovih sa kablovskog.

Tamo de ima najviše para, tamo se i najviše uzima.
Na primer u mojoj zgradi postoji već gotova instalacija (kroz zidove sa sve štekerima), posedujemo onu ogromnu zajedničku antenu (na HRT 1/2 i RTL je odlična slika, a još nema cenzure, pa nisam npr. prinuđen da gledam LŠ na b92 i slušam umili glas Ace Stojanovića :D, to je meni dovoljno), a ovi iz SBB traže 7000din (a toliko u Leskovcu košta razvlačenje kablova do kuće) samo da bi te prekopčali na razvodnoj kutiji, posao od 5 minuta, ne treba da razvlače nikakve kablove, jer instalacija već postoji. Ako to nije bezobrazluk, ne znam šta je, mada je većina stanara pristala i na to.

Mada kad smo kod krađe, dovoljno je videti koliki je budžet Novog Sada, koliki Vojvodine i koliki npr. Beograda sa jedne strane, i koliko pojedine oblasti doprinose budžetu Srbije, to je sasvim dovoljno. Kad se vide već decenijski pokušaji da se NIS istrgne iz NS-a, privatizacija cementare za pare koje ona napravi za nešto više od 5 godina, privatizacija šećerana za po 1e, pa i ovaj najnoviji autoput za Čačak je dobar primer, ali na svu sreću je pala vlada, pa je to propalo. Ali u pravu si nećemo o tome....

Poslednja izmena:
Tamo de ima najviše para, tamo se i najviše uzima.

Po toj logici beograd bi trebao da bude najskuplji, jer BG je ubedljivo najrazvijeniji grad. Cak SBB i nema neku konkurenciju sto se tice kablovske televizije, sto znaci da ne moraju da drze toliko nisko cene, ubedljivo najbolji program imaju. Mislim meni deluje neverovatno da eto tako odluce da novosadjanima odvale cenu, dok je beogradjanima jeftinije, mora da ima neki motiv.

Просечна зарада за 2007.:

Београд 48395
Нови Сад 45956
Лесковац 27463

Разлика је минимална ;) Стим да је од распада СФРЈ, па до 2004. Просечна плата у НС била већа него у БГ :p (Републички завод за статистику не лаже)
А да не помињем ди је НС био у СФРЈ.

Но да се ми врнемо АДСЛ-у, крајње је време да га дуплирају :trust:

Poslednja izmena:
http://forum.sbb.co.yu/viewtopic.php?f=51&t=15467

SBB od sutra.3MB/384 za 2790din.
Minimum 1mb/128 1390din

Očekujte isto za adsl vrlo brzo.

potvrdjujem :)

elem, nije mi samo jasno kako i sta sada, ja sam na 768/96 paketu, a sad imam kanda 1mbit/128, ako je ovo najmanji, tj najjeftiniji paket, onda su trebali da me dignu na korak vise, posto ja placam ~1740, a ne ~1380din...

edit: sad videh onu tabelu gore, kapiram, znaci nema vise medjupaketa, sad cu samo manje placati 1mbit nego 768 do sada. Odlicno. To mi je i trebalo :)

Poslednja izmena:
Flathome paketi su 1, 2 i 3Mb/s kod SBB-a. Vrlo indikativno jer to su sadasnji ADSL paketi x2.

Flathome paketi su 1, 2 i 3Mb/s kod SBB-a. Vrlo indikativno jer to su sadasnji ADSL paketi x2.

To znaci da ce nam dici i upload x2 :banana:

Eh, kako se samo radujemo zbog sitnica, na kasicicu nam daju.
Al` ajd` da se radujem. Yeeeee! Yeee! Yee! :banana: :banana: :banana:
:)

Poslednja izmena:
^ To ne mora da znaci.Nije mi jasno sto se radujete necemu cega verovatno nece ni biti.

Aj sad neko ko poznaje prilike bolje, da objasni kako je moguce da SBB sam podigne brzine ? Zar i oni ne idu preko Telekoma? Da li ovo znaci da imaju svoje linkove prema inostranstvu ili su nesto namunjili preko Telekoma? Da li su u SBB-u znali da ce Telekom uskoro povecati brzine za malo pa su izabrali ovaj trenutak i ponudili bolje pakete ili na neki nacin "saradjuju" I zasto nisu koristili propagandu da ce uskoro povecati i to za duplo? Po meni ovo je prilicno cudno da se desava u Srbiji.

ma ljudi ne raspravljajte o tome zasto je Novi Sad skuplji od Leskovca,to znaju samo oni koji su doneli takve odluke,mi bi trebalo da se drzimo zajedno jer smo u istom loncu,nas ionako niko nista ne pita,mi smo dobri za njih samo kad placamo.

Dogod su pretplata i priključna taksa za ktv veći u Novom Sadu nego u Leskovcu, Čačku, pa i u Beogradu, od mene ni dinara neće videti. Ko su oni da muzu nas Vojvođane, dođe mi da se učlanim u Ligu :mad:, gori su monopolisti od lelekoma, a od njega je zaista teško biti gori :smash:

Koliko ja znam, u vreme kad je SBB preuzimao posao od manjih firmi, Subotica i Novi Sad su imali najrazvijeniju mrezu kablovske televizije. Onda je lepo doslo obavestenje da vise necemo placati xx dianra ovima sto su zapoceli posao, vec xxx dinara ovima koji su ga preuzeli. I zaista, ako je isti broj kanala u ponudi, onda valjda svi treba isto da placaju.

:mad: @ SBB

Aj sad neko ko poznaje prilike bolje, da objasni kako je moguce da SBB sam podigne brzine ? Zar i oni ne idu preko Telekoma? Da li ovo znaci da imaju svoje linkove prema inostranstvu ili su nesto namunjili preko Telekoma? Da li su u SBB-u znali da ce Telekom uskoro povecati brzine za malo pa su izabrali ovaj trenutak i ponudili bolje pakete ili na neki nacin "saradjuju" I zasto nisu koristili propagandu da ce uskoro povecati i to za duplo? Po meni ovo je prilicno cudno da se desava u Srbiji.

Moguce je zato sto SBB vec odavno koristi linkove koje kupuje u inostranstvu a ne od lelekoma.
Ostalo je da vidimo ima li telekom neki odgovor na ovo povecanje ili cu se ja ponovo vratiti na kablovski net.

Kolko ja znam, to nije tacno. SBB jos uvek nema dozvolu da koristi svoje linkove ka inostranstvu.

Kako god da okrenes, i sa ovim povecanjem uzimaju leba preko pogace tako da im se moze...

Joj što volim kad godina izda,
sve poskupi pojeftini ..... net:) :) :)

Poslao sam danas mail kolegi koji je u upravnom odboru telekoma sa slikom sbb cenovnika,a posto radi bas u korisnickom servisu itekako ga interesuje sta radi konkurencija.:wave:

Bice pitanje sta raditi ako ne povecaju Adsl uskoro ili ako povecaju za 50-30% i bez uplada kako smo ocekivali.

Hahahaha, pa ta slika nije strogo cuvana tajna vec je imas na zvanicnom sajtu. To sta radi konkurencija moze samo da izsurfuje ili.... hoces reci da ljudi iz Telekoma u stvari ne umeju da izsurfuju zeljenu informaciju? Nije ni cudo ovakva visegodisnja situacija u zemlji :(

Poslao sam danas mail kolegi koji je u upravnom odboru telekoma sa slikom sbb cenovnika,a posto radi bas u korisnickom servisu itekako ga interesuje sta radi konkurencija.:wave:

Ajde sad ih pozdravi i sa slikom odstrela IPTV-A.

http://www.sbb.co.yu/cms/view.php?id=822

Sad jedino sto bi telekom mogao da uradi je da nam placa da mi koristimo IPTV, kad je ovo D3 cudo za DZ.

A sta ce tek da urade kad u istu cenu ukljuce i VOIP sa fiksnim brojevima i lokalnom cenom ka Telenor i Vip mrezama.

To im se sada ocukalo, inertnost sporost, i neckanje.

Nek se sad preracunavaju pa nek nam i dalje daju osakacene pakete.

E znas sta prenesi mu jos da je ekvivalent ADSL-a ka SBB-ovom paketu od 3mbit/s ADSL paket od 3.6-4Mbit da ne zive u zabludi.

Zavrsili su sa ustedama, sad nek obracunavaju na svoju stetu overhead kao u Kanadi recimo.

I kazi mu da posalju nazad one IPTV modeme, to djubre nece niko da koristi, imaju primer solidnih modema koji se koriste u Crnoj Gori. Onaj markirani Tcom ili onaj Samsungov.
Te brljotine od 12 eura nek oni ostave za neke druge zemlje.
Pa nek se otvore malo, dosta je tih stekanja.

Da je SBB pametan pa da glatko nazove lazno pakete, ovaj od 3Mbit da nazove 3.5Mbit, imaju opravdanje uveli smo overhead.
Imali bi bolju konkurentnost, jace bi napali Telekom.
A ako se neko buni, lepo mogu da sazovu konferenciju, pa da prikazu na delu kako bi njihov kvazi paket od 1Mbit (koji bi bio 768Kbit) ladno radio isto kao i Telekomov od 1Mbit.

Da je SBB pametan pa da glatko nazove lazno pakete, ovaj od 3Mbit da nazove 3.5Mbit, imaju opravdanje uveli smo overhead.
:d:banana::wave:

Poslednja izmena:

e jadan je taj tvoj kolega ako mu ti danas saljes mail sta mu radi konkurencija.Ili je to prava slika konglomerata koji jos zivi u brozovom vremenu.a sobzirom da je u upravnom odboru lelekoma sigurno je iz neke stranke iz vlasti i pojma nema sta tu radi osim da dobija kintu za sedenje u fotelji.:banana:
tuzibabo:wave:

Poslednja izmena:
Ajde sad ih pozdravi i sa slikom odstrela IPTV-A.

http://www.sbb.co.yu/cms/view.php?id=822

Sad jedino sto bi telekom mogao da uradi je da nam placa da mi koristimo IPTV, kad je ovo D3 cudo za DZ.

A sta ce tek da urade kad u istu cenu ukljuce i VOIP sa fiksnim brojevima i lokalnom cenom ka Telenor i Vip mrezama.

To im se sada ocukalo, inertnost sporost, i neckanje.

Nek se sad preracunavaju pa nek nam i dalje daju osakacene pakete.

E znas sta prenesi mu jos da je ekvivalent ADSL-a ka SBB-ovom paketu od 3mbit/s ADSL paket od 3.6-4Mbit da ne zive u zabludi.

Zavrsili su sa ustedama, sad nek obracunavaju na svoju stetu overhead kao u Kanadi recimo.

I kazi mu da posalju nazad one IPTV modeme, to djubre nece niko da koristi, imaju primer solidnih modema koji se koriste u Crnoj Gori. Onaj markirani Tcom ili onaj Samsungov.
Te brljotine od 12 eura nek oni ostave za neke druge zemlje.
Pa nek se otvore malo, dosta je tih stekanja.

Imali bi bolju konkurentnost, jace bi napali Telekom.
A ako se neko buni, lepo mogu da sazovu konferenciju, pa da prikazu na delu kako bi njihov kvazi paket od 1Mbit (koji bi bio 768Kbit) ladno radio isto kao i Telekomov od 1Mbit.

sta to obuhvata D3 Start? koliko je to kanala? jel' to ona klot kablovska TV od 50-ak kanala? ako jeste, bice seobe na SBB jer moji ionako placaju kablovsku TV, a vidim da ima i popusta ako se plati godinu-dve unapred. to se ceni ,)

bolje da si mu poslao mail i da si pito sta to kochi povetjanje od najmanje 4x za iste novce, jer sa najvetjim paketom od 3mb ostajemo dupe koje tje svi u "okruzenju" shutati, a pogotovo rupa u koju ce ostali prstom pokazivati:butt:

Da imam kablovsku ovog trena bi se prebacio na SBB ...

Ne bi mijenjao ovaj telekomov 1mbit za SBB-ov 2mbit, pa ni da mi doplate.

sta to obuhvata D3 Start? koliko je to kanala? jel' to ona klot kablovska TV od 50-ak kanala? ako jeste, bice seobe na SBB jer moji ionako placaju kablovsku TV, a vidim da ima i popusta ako se plati godinu-dve unapred. to se ceni ,)

D3 Start obuhvata 50ak kanala (http://www.sbb.co.yu/cms/view.php?id=519), ali stranica nije skoro menjana... Imaš punu listu kanala na forumu SBBa (http://forum.sbb.co.yu/viewtopic.php?f=60&t=15211#p149400)

I ne plaćaš unapred, nego se obavezuješ na 12 ili 24 meseca ako hoćeš MIX... Primer: internet 1024/128 košta 1390, a u Mixu, na 12 meseci, košta 1350 sa sve D3 Start (Bonus) paketom.

REGULARNA CENA:
FlatHome 1024/128 = 1390 din
FlatHome 1024/128 + D3 Start = 1590 din

CENA UZ MIX 12:
FlatHome 1024/128 + D3 Start = 1350 din
Ušteda uz Mix na 12 meseci = 2880 din

CENA UZ MIX 24:
FlatHome 1024/128 + D3 Start = 1320 din
Ušteda uz Mix na 24 meseca = 6480 din

Možda i uzmem D3... Ionako imam njihov net još od 2005...

Poslednja izmena:
cekaj, a sta je onda ona pretplata od 500-600din za 50-ak kanala? da nije D3 samo digitalizacija postojeceg paketa koji kosta 500-600din, pa tu digitalizaciju platis jos 200din?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno