Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I da Telekom ne moze imati brzine vecce od 2Mbit to ne znaci da kablovski operateri poput SBB ne mogu, tj oni sada mogu pustiti 100Mbit link (teoretski).

Mogu ali džaba kada sve ide preko Telekoma, a on sam diktira cene i što bi onda radili na svoju štetu? Kada država dozvoli SBBu svoj poseban link(za jedno 10 godina) e onda će biti druga priča, a ne one gluposti što čitamo kako Ratel objašnjava kako nema monopola i da postoji konkurencija među provajderima pfff...:mad:

Poslednja izmena:
Dosta kafe :D
Za one koji me pljuju rekao sam da uzmete informacije sa rezervom jer niko u Telekomu sem direkcije za ADSL ne zna nista a oni drugima ne pricaju.
Takodje nikakva "koleginica" iz Telekoma to ne moze da zna ako ne radi tamo ;)

Sad jedna prava "insajderska", od prijateljice koja radi upravo u direkciji za ADSL. Odluka je doneta, kao sto smo i rekli, prelazi se na 768/1.5/2, bez povecanja upload-a, a kada ce se sprovesti u delo... narednih mesec dana valjda, pazi kad ni oni ne znaju tacno. Kaze, trebalo je jos 1. jula, ali negde je zaskripalo, nije htela da ulazi u detalje.

Inace, po njenim recima, u narednih godinu dana (do 1.09.09.) su planirana 3 povecanja (zajedno sa ovim sto ocekujemo, dakle jos dva), s tim sto ce nam u narednima podici i upload (ne znam da li u oba, jednom, koliko i kada, i koliko ce ici dl gore).

Eto, ako laze mene, i ja lazem vas. A zena je vrlo ozbiljna i pouzdana.

Sad jedna prava "insajderska", od prijateljice koja radi upravo u direkciji za ADSL. Odluka je doneta, kao sto smo i rekli, prelazi se na 768/1.5/2, bez povecanja upload-a, a kada ce se sprovesti u delo... narednih mesec dana valjda, pazi kad ni oni ne znaju tacno. Kaze, trebalo je jos 1. jula, ali negde je zaskripalo, nije htela da ulazi u detalje.

Inace, po njenim recima, u narednih godinu dana (do 1.09.09.) su planirana 3 povecanja (zajedno sa ovim sto ocekujemo, dakle jos dva), s tim sto ce nam u narednima podici i upload (ne znam da li u oba, jednom, koliko i kada, i koliko ce ici dl gore).

Eto, ako laze mene, i ja lazem vas. A zena je vrlo ozbiljna i pouzdana.

To good to be true :trust:

Mozda neko laze nju, al' ko zna... Ipak vise nije Kostunica premijer, pa se mozda nesto i ubrza :D

hmm sobzirom da nesto telekom cacka na mrezi jer mi puca net cesce vrlo je moguce..

Jos sigurno dva povecanja od po 256kbps na svaki paket. Divota :wall:

Мени већ повећали dl/up x2, али на HUAWEI страници, не и у пракси :smash:

daj sta das. ti verovatno ocekujes da ti neko da 10Mb/s preko noci?

Zadovoljio bih se i sa skromnih 2, 4 i 6Mb/s paketima za pocetak nazalost.

E da, ono sto smo pricali u vezi fair use-a i tako to, pa to cak i svemocni Japanci imaju pa makar se odnosilo samo na upload.

http://www.dslreports.com/shownews/Long-Awaited-Japanese-Caps-Arrive-930GB-Per-Month-95580

A small number of individual users have been monopolizing substantial network resources by uploading massive amounts of data, which can slow the speed of the network and lower communication quality for other users

Zamislite da ste u mogucnosti da imate limit od 30GB UPLOAD-a dnevno. Stvarno ne treba citati bilo sta u vezi sa inostranim provajderima. Drzimo se mi nasih povecanja od 256Kb/s godisnje, i to je nesto.

sada ti je 30GB upload-a dnevno malo? :d
kako su ljudi postali besni :smash:

sada ti je 30GB upload-a dnevno malo? :d
kako su ljudi postali besni :smash:

Ama ne nemoj da si bukvalista, mislio sam o tome na kojoj su planeti oni a na kojoj mi, kad neko uopste moze da ima mogucnost da toliko uploaduje za jedan dan. Za to vreme mi ovde raspravljamo da li cemo imati 64 ili 128kbps na najslabijem paketu.

Poslednja izmena:
Što je najcrnje ovo uopšte nije nemoguće. Na nekim mestima još uvek teško može i da se telefonira od krčanja, pucketanja i uletanja drugih ljudi u vezu, a to se sigurno ne odražava pozitivno na ADSL tehnologiju koja protura ogromne količine podataka kroz tu istu žicu.

A kako ce onda IPTV da radi??? :wall: :wall: :wall:

Onda su dzaba krecili za IPTV :-devil-:

Nisam rekao da će kod svih biti problema, ali kod nekih korisnika sigurno hoće.

@djalf

Ala se vuce sa 1024, a ja jos pride imam upola manje :S:
Stvarno je dozivljaj gledati ono :smoke:

Poslednja izmena:
U koju Evropu ce ovakav Telekom :smash: da nas uvede maj'+++ke beep, beep, beep. :mad::mad::mad:

Mene vise interesuju oni paketi sa lokalom i 2:1 odnosom koju su povecani npr sa 512k/256k na 768k/384k ali i to je nesto. Mogli su mozda i lokal malo da povecaju kada im net ide i do 3mbita.

:banana:i upload dupliran... JEEEEEEEEEEEEEEEEJ! :banana:

ochekujmo to onda i od telekoma :DD

daj boze da nam ipak dupliraju...mada, mozda SBB zna da nece duplirati nego ce samo malo povecati kao sto je najavljeno pa hoce da budu korak ispred sa brzinama kada se i ADSL ubrza. ko ce ga znati...

Poslednja izmena:
Prosle godine je SBB uveo nove pakete (15. avgusta) 15 dana pre Telekoma.

daj boze da nam ipak dupliraju...mada, mozda SBB zna da nece duplirati nego ce samo malo povecati kao sto je najavljeno pa hoce da budu korak ispred sa brzinama kada se i ADSL ubrza. ko ce ga znati...

To je SBB čoveče,kakav crni korak ispred :mad:
99,99999999% su preslikali telekomovu buduću ponudu.

daj boze da si u pravu :)

Pa lepo sam napisao FlatHome paket :p A i u pogrešnoj temi sam postovao nisam video onu drugu :p

SBB duplirao brzine. Ocekujte povecanje ADSL-a, jer ukoliko telekom ne dozvoli pojeftinjenje, mislim da ce na adsl-u ostati samo oni koji nemaju uslova za kablovsku. Ali telekom to nece dozvoliti, tako da ovih dana... e fala bogu dosao je i ovaj dan. :D

SBB-cene0809.jpg

SBB duplirao brzine. Ocekujte povecanje ADSL-a, jer ukoliko telekom ne dozvoli pojeftinjenje, mislim da ce na adsl-u ostati samo oni koji nemaju uslova za kablovsku. Ali telekom to nece dozvoliti, tako da ovih dana... e fala bogu dosao je i ovaj dan. :D

Ma zabole telekom za (svoje) ADSL korisnike,verovatno 80% korisnika i ne zna koju brzinu ima niti ih zanima,a i velika vecina ljudi verovatno nema mogucnost da ima i sbb i adsl,ja na srecu imam :)

Poslednja izmena:
Dogod su pretplata i priključna taksa za ktv veći u Novom Sadu nego u Leskovcu, Čačku, pa i u Beogradu, od mene ni dinara neće videti. Ko su oni da muzu nas Vojvođane, dođe mi da se učlanim u Ligu :mad:, gori su monopolisti od lelekoma, a od njega je zaista teško biti gori :smash:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno